NRK Meny
Normal

Kilder til NRK: Søreide blir forsvarsminister

Høyres utenrikspolitiske talskvinne, stortingsrepresentant Ine Eriksen Søreide, blir forsvarsminister i Erna Solbergs nye regjering. Ketil Solvik-Olsen fra Frp blir samferdselsminister.

Ine Marie Søreide Eriksen

SJEF FOR FORSVARET: Kilder forteller til NRK at Ine Eriksen Søreide blir forsvarsminister.

Foto: Aas, Erlend / NTB Scanpix

Det bekrefter kilder overfor NRK tirsdag formiddag.

Ketil Solvik-Olsen under stortingsvalget 2013

SAMFERDSEL: Ketil Solvik-Olsen blir etter det NRK forstår ny samferdselsminister.

Foto: Siri Wichne Pedersen
Vidar Helgesen

NØKKELFUNKSJON: Vidar Helgesen er tiltenkt en viktig rolle ved SMK.

Foto: Nejad, Arash A. / NTB scanpix

37-åringen fra Lørenskog i Akershus har vært stortingsrepresentant for Høyre siden 2001. Hun har også vært leder av Unge Høyre.
Hun er utdannet jurist, og har jobbet som trainee i advokatfirma.

Solvik-Olsen til samferdsel

Ketil Solvik-Olsen, stortingspolitiker fra Frp, blir etter det NRK erfarer ny samferdselsminister. Han var av mange utpekt som olje- og energiminister, men adressa.no melder tirsdag at den posten går til Frp-politiker Tord Lien.

Ketil Solvik-Olsen er 41 år og fra Time i Rogaland. Han har representert Frp på Stortinget siden 2005, men tok ikke gjenvalg i år. I mai ble han valgt som andre nestleder på Fremskrittspartiets landsmøte. Han har master i sosialøkonomi fra University of Toledo i USA, og har vært Frps finanspolitiske talsperson.

Helgesen statsråd ved SMK

Vidar Helgesen blir statsråd ved Statsministerens kontor, forteller kilder til NRK.

Helgesen var statssekretær i Utenriksdepartementet under Jan Petersen (H) fra 2001 til 2005. Etter det NRK forstår skal Helgesen ha ansvaret for Europa-spørsmål på tvers av alle departementer. Han skal også ha en koordinerende rolle.

Helgesen er utdannet jurist og var spesialrådgiver i Det internasjonale Røde Kors fra 1998 fram til han ble statssekretær i 2001. I Utenriksdepartementet var han involvert i det norske arbeidet med å skape fred på Sri Lanka, skriver Store norske leksikon. Fra 2005 har han vært generalsekretær i Det internasjonale institutt for demokrati og valgassistanse (IDEA).


Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget