NRK Meny
Normal

– Aspaker blir fiskeriminister

Etter det NRK får opplyst blir Elisabeth Aspaker fra Høyre ny fiskeriminister.

Aspaker

SKAL STYRE FISKEPOLITIKKEN: Kilder forteller til NRK at Elisabeth Aspaker fra Høyre blir landets nye fiskeriminister.

Foto: Dan Henrik Klausen

Elisabeth Aspaker er i dag skolepolitisk talsperson for Høyre. Den tidligere læreren fra Harstad i Troms har representert Høyre på Stortinget siden 2005.

Skole, ikke fisk

Nå bekrefter flere kilder overfor NRK at hun blir fiskeriminister i Erna Solbergs kommende regjering. Selv vil hun ikke kommentere nyheten.

– Det er Erna Solberg som kommenterer dette, og svarene får du ikke før på onsdag, sier hun til NRK.no.

51-åringen har ikke vært spesielt profilert i den fiskeripolitiske debatten.

På slutten av 1980-tallet jobbet hun som personlig sekretær i Justis- og politidepartementet. Aspaker var politisk rådgiver Utdannings- og forskningsdepartementet fra 2001 til 2004. Fra 2004 til 2005 var hun statssekretær under daværende helseminister Ansgar Gabrielsen (H).

– Røe Isaksen blir utdanningsminister

Fra 2005 til 2009 var hun medlem av Justiskomiteen på Stortinget, mens hun i forrige stortingsperiode representerte Høyre i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

De siste årene har Aspaker vært en profilert skolepolitiker for Høyre. Flere har nevnt henne som mulig utdanningsminister. Men tidligere i kveld meldte TV2 at Erna Solberg skal ha valgt Torbjørn Røe Isaksen (35) som kunnskapsminister i sin nye regjering.

Med Aspaker som fiskeriminister får Norge en ny, nordnorsk kvinne som leder av Fiskeridepartementet.

Lisbeth Berg-Hansen (Ap) fra Nordland har styrt departementet fra 2009 og fram til i dag. Hennes forgjenger, Helga Pedersen fra Finnmark, var fiskeriminister fra 2005 til 2009.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget