Gravemaskinene går og anleggsarbeidet er i gang igjen på Frøya.
Foto: Jøte Toftaker / NRK

Vindkraftutbygging på Frøya

Oppsummert

Trønderenergi og Stadtwerke München vil bygge 14 vindturbiner på Frøya som skal stå ferdig i løpet av 2020. Utbyggingen er omstridt. Lokalpolitikere har prøvd å få stanset hele prosjektet – samtidig har aksjonister demonstrert mot utbyggingen.

 • Oppholdsforbud Frøya

  Politiet har innført oppholdsforbud både i anleggssonen i Nessadalen og i leirområdet der byggingen av Frøya vindpark foregår. Motstandere av vindkraftbyggingen har i flere uker oppholdt seg i området, og demonstrert mot byggingen.

  Aksjonister i Nessadalen på Frøya
  Foto: Ronny Teigås
 • Tyskere åpner for å bli kjøpt ut

  Det tyske selskapet Stadtwerker München vurderer å selge seg ut av Frøya vindpark. Selskapet eier 70 prosent av vindparken, og opplyser til Adresseavisen at de vil snakke med kommunen om saken hvis de blir kontaktet. Salmar-gründer Gustav Witzøe åpner for å støtte et eventuelt spleiselag for å få stoppet vindkraftutbyggingen, som det har vært mange konflikter rundt.

 • Arresterte aksjonist

  To aksjonister ble i går pågrepet av politiet på Frøya, etter å ha tatt seg inn på området til Frøya vindpark i forbindelse med forberedelse til spengningsarbeid. Til sammen 15 aksjonister som protesterer mot byggingen av vindkraftanlegget, tok seg inn på området, skriver froya.no. Den ene var aksjonsleder Eskil Sandvik, som ble tatt med til politihuset i Trondheim. Ifølge politiet vil det bli opprettet straffesak mot Sandvik.

 • Trønderenergi er lei av hets

  Trønderenergi har sett seg lei på det de mener er hets og ren sjikane fra vindkraftmotstanderne. – Det er både grovt, støtende og krenkende i mange tilfeller. Det kan være helt usaklige personangrep, sier kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi, Stig Tore Laugen.