Gravemaskinene går og anleggsarbeidet er i gang igjen på Frøya.
Foto: Jøte Toftaker / NRK

Vindkraftutbygging på Frøya

Oppsummert

Trønderenergi og Stadtwerke München vil bygge 14 vindturbiner på Frøya som skal stå ferdig i løpet av 2020. Utbyggingen er omstridt. Lokalpolitikere har prøvd å få stanset hele prosjektet – samtidig har aksjonister demonstrert mot utbyggingen.

 • Ingen avvik i sprenging på Frøya

  Ingen av tillatelsene knyttet til sprengningsarbeidet ved Frøya Vindkraftverk i Nessadalen på Frøya er brutt. Det slår NVE fast etter å ha behandlet flere klager fra Frøya SV. NVE mener Trønder Energi har god kontroll på anleggsarbeidet.

  Anleggsområdet i Nessadalen på Frøya i august 2019, hvor det bygges vei til vindkraftverket
  Foto: Ronny Teigås
 • Forlenger oppholdsforbudet

  Politiet forlenger oppholdsforbudet i anleggsområdet i Nessadalen på Frøya, hvor det har vært en rekke konflikter mellom utbygger og vindkraftmotstandere. Forbudet om å oppholde seg i området ble innført 19. august og varer nå til 30. april.

  Nessadalen anleggsområde på Frøya
  Foto: Linda Bjørgan / NRK
 • Tiltalt i vindkraftkonflikten

  En mann fra Trondheim er tiltalt for å ha forfulgt og skremt en vindkraftarbeider i Nessadalen på Frøya i Trøndelag, skriver Adresseavisen. NRK Trøndelag meldte i mai om en kvinnelig arbeider som skal ha blitt forsøkt presset av veien.

 • Lite forurensning Ekstudalsvatnet

  Trønderenergi avviser at det kommer store mengder støv ned i Ekstudalsvatnet fra vindkraftanlegget i Nessadalen på Frøya. De som kjemper mot vindparken hevder støv fra anlegget truer ørretstammen i vannet. Utbyggeren har engasjert en ekstern miljørådgiver for å etterprøve påstanden, men vedkommende finner ingen avvik, skriver nettstedet Froya.no.