Erna Solbergs trepartiregjering
Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Regjeringen Solberg

Oppsummert

Statsminister Erna Solberg (H) leder en mindretallsregjering bestående av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre etter at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen i januar.

 • Regjeringen lover nye skattekutt

  Høyre, Venstre og KrF varsler nye kutt i formuesskatten hvis de vinner valget.

  Det kom fram da de tre regjeringspartiene onsdag la fram en liste med ti grep de vil ta etter valget.

  Ett av punktene er at regjeringen vil «gjøre det mer attraktivt å investere i norske arbeidsplasser ved å redusere formuesskatten på arbeidende kapital».

  – En rødgrønn formuesskatt vil være en stor belastning, særlig for familiebedrifter, advarte statsminister Erna Solberg (H) da hun la planen fram sammen med Venstre-leder Guri Melby og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

 • Regjeringen holder pressekonferanse

  Høyre, Venstre og KrF holder pressekonferanse kl. 10.00 for å presentere noen felles steg som blir viktige for regjeringspartiene i neste periode. Samtidig blir regjeringens politiske regnskap for perioden 2017–2021 lagt fram.

 • Vil fremme Norge som matnasjon

  I 2030 skal matkultur være et synlig element i turistlandet Norge, heter det i regjeringens visjon for Norge som matnasjon.

  – Norge har unike drikke- og matskatter i verdensklasse som flere bør få oppleve. Vi inviterer med oss et bredt spekter av aktører som skal gi synspunkt og inspirasjon til hvordan vi skal fortsette arbeidet regionalt for å gjøre Norge til en internasjonal anerkjent matnasjon, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

 • Vil satse på småbyer

  Småbyer og større tettsteder med sine velferdstjenester og kulturtilbud er avgjørende for spredt bosetting i fylket, mener distriks- og digitalminister Linda Hofstad Helleland. Hun besøkte Alta i går for å snakke om regjeringens distriktssatsing.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no