NRK Meny
Erna Solberg og resten av den blågrønne regjeringen kommer ut på Slottsplassen
Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Regjeringen Solberg

Oppsummert

I Erna Solbergs andre regjering er det fem nye statsråder. Fire statsråder gikk av, fem fikk nye departement og de øvrige statsrådene ble sittende. De fem nye er Trine Skei Grande, Iselin Nybø, Ola Elvestuen, Åse Michaelsen og Nikolai Astrup.

 • Frp-bytte på SMK

  Frps markedssjef Helge Fossum tar over som statssekretær for statsminister Erna Solberg. Frode Hestnes (Frp) går av etter eget ønske. Han går tilbake til jobben i Antidoping Norge, melder NTB. Det er sju statssekretærer ved Statsministerens kontor.

 • Opposisjonen stopper «dødsgebyret»

  Arbeiderpartiet slutter seg til motstanderne mot å innføre betaling for å få utstedt skifteattest, skriver Vårt Land. Dermed går regjeringen på et nederlag for det såkalte «dødsgebyret». Etter planen skulle gebyret innføres 1. juli i år.

 • Kulturmeldingen viktigst for Grande

  Stortingsmeldingene står i kø for den nye kulturministeren. Viktigst er kulturmeldingen, som etter planen skal legges fram i høst, sier Trine Skei Grande til NTB. – Kulturmeldingen vil slå en himmel over alt det vi jobber med, sier Grande.

 • Økte avgifter med Frp i regjering

  Avgiftene har økt med rundt 6,6 milliarder kroner med Frp i regjering. Det skyldes endringer i merverdiavgift, særavgifter, tollavgifter, sektoravgifter og gebyrer. Det meste har kommet etter vedtak i Stortinget, skriver Siv Jensen i et svar til Sp.

 • Ap og Sp kritiske til lovendring

  Ap og Sp er kritiske til regjeringens ønske om å endre beredskapsloven for å få muligheten til å suspendere lovpålagte rettigheter i ekstraordinære situasjoner, ifølge VG. Regjeringen har oppnevnt et utvalg som skal utrede dette.

Om den nye regjeringen er sekulær er tema i Politisk kvarter. Også regjeringene EU-politikk står på dagsorden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no