Siv Jensen og Abid Raja
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Håkon Mosvold Larsen

Regjeringen Solberg

Oppsummert

Etter nok et utspill fra Abid Raja (V) ber Siv Jensen (Frp) Venstre om å «ta konsekvensen» hvis de ikke liker å regjere med Frp. – Den typen uttalelser er ikke noe lurt, sier statsminister Erna Solberg (H).

 • Flere kan få sone med fotlenke

  Justis- og beredskapsdepartementet foreslår at ubetingede fengselsstraffer, med varighet på opp til seks måneder, i sin helhet kan sones hjemme. I dag er grensen fire måneders fengsel. Forslaget skal til behandling i justiskomiteen.

 • Dyr migrenemedisin dekkes ikke

  Regjeringen har ikke satt penger av til Aimovig, medisinen som omtales som et nytt håp til migrenepasienter. For nordmenn er medisinen svært dyr. Helseminister Bent Høie (H) sier til VG at det ikke var rom i statsbudsjettet for medisinen.

 • Vil gi staten mer makt ved kriser

  Sikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde vil gi regjeringen større handlingsrom til å gripe inn dersom en krisesituasjon rammer landet, melder Klassekampen. I juni slo et utvalg fast at det er behov for en krisefullmaktslov.

 • 500 millionar meir til konfliktråka

  Noreg aukar støtta til utdanning for barn i områder med krise og konflikt med ein halv milliard kroner i perioden 2019 til 2022. – Med utdanning aukar også sjansen for å kome seg ut av fattigdom og få betre livskvalitet, seier Erna Solberg.

 • Støre tek Raja i forsvar

  Ap-leiar Jonas Gahr Støre forsvarar Abid Raja (V), og rosar oppgjeret Raja har tatt med Frp den siste tida. Støre skriv på facebooksida si at å problematisere omgrepet «snikislamisering» er nettopp det ein visepresident på Stortinget bør gjere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no