NRK Meny
Erna Solberg og resten av den blågrønne regjeringen kommer ut på Slottsplassen
Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Regjeringen Solberg

Oppsummert

I Erna Solbergs andre regjering er det fem nye statsråder. Fire statsråder gikk av, fem fikk nye departement og de øvrige statsrådene ble sittende. De fem nye er Trine Skei Grande, Iselin Nybø, Ola Elvestuen, Åse Michaelsen og Nikolai Astrup.

 • Norge nekter for farsdiskriminering

  ESA mener de norske reglene for foreldrepermisjon er i strid med EØS-avtalen, men nyslått barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) er uenig med EFTAs overvåkingsorgan. Hun mener Norge kan utforme ordningen slik man selv ønsker.

 • Solberg svarer Rihanna med lovnad

  Erna Solberg lovar å gi pengar til utdanning i fattige land, etter at ho blei utfordra av popstjerna Rihanna på Twitter onsdag. – Min nye bistandsminister Nikolai Astrup vil ta med seg gode nyheiter til Senegal, skriv Solberg i eit svar torsdag.

 • Helleland overtar som barneminister

  Linda Hofstad Helleland (H) overtok i ettermiddag ansvaret som barne- og likestillingsminister etter Solveig Horne (Frp). Horne går tilbake til Stortinget.

  Linda Helleland og Solveig Horne
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hagen skuffet over ministervalg

  Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen er skuffet over at han ikke blir eldreminister i Erna Solbergs nye regjering. – Jeg begynner å bli vant med at jeg ikke tilgodeses med ting jeg har lyst på, sier Hagen til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no