Hopp til innhold
Erna Solbergs trepartiregjering
Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Regjeringen Solberg

Oppsummert

Statsminister Erna Solberg (H) leder en mindretallsregjering bestående av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre etter at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen i januar.

 • Stortinget åpner kontrollsak mot tidligere minister

  Et flertall i kontroll- og konstitusjonskomiteen, alle unntatt Høyre og Venstre, har besluttet å åpne sak om praktisering av statens retningslinjer for lederlønn.

  Bakgrunnen er at tidligere statsråd Iselin Nybø (V) innvilget en lederlønn som oversteg lønnstaket på 2 millioner kroner: Det er snakk om direktøren for Eksportfinans Norge, som i 2021 ble tilbudt en lønn på 2,5 millioner kroner for stillingen.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

  – Jeg er glad for at flertallet i komiteen åpner sak. Dette er viktig fordi det understreker viktigheten av å overholde prinsippene for lederlønn i staten, og at enhver regjering har et politisk ansvar for det, sier Audun Lysbakken, SVs representant i kontrollkomiteen.

  Iselin Nybø
  Foto: Josef Benoni Ness Tveit / NRK
 • Solberg: – Trist når det går godt

  – Dette er selvfølgelig trist. Det er trist å forlate roret når det går godt i norsk økonomi, sier avgående statsminister Erna Solberg til pressen tirsdag.

 • Stikk mot Støre: – Brudd

  Det er stort behov for opposisjonspolitikere, forklarer avgående statsminister Erna Solberg.

  – Jeg vet at velgerne i Norge forventer at vi uansett om vi er i posisjon eller i opposisjon, gjør det beste for landet, sier Solberg tirsdag.

  – Vi kommer til å føre en tydelig, men konstruktiv opposisjonspolitikk. Dette landet trenger brede konstellasjoner og brede samarbeid.

  Hun mener at påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre beveger seg bort fra noen tradisjoner.

  – Vi opplevde kanskje at når påtroppende statsminister meldte at det ikke ville bli flere forlik fremover, så var det er lite brudd på en viktig tradisjon, sier Solberg.

 • Solberg: – Jeg er stolt

  Avgående statsminister Erna Solberg møtte pressen tirsdag etter å ha lagt inn avskjedssøkand.

  – Jeg er stolt over at Norge har tatt mange viktige steg. Jeg mener vi har ført en politikk som ruster Norge for fremtiden, sier Erna Solberg.

  Solberg er den lengst sittende høyre-politikeren med åtte år som statsminister.

Erna Solberg varsler Stortinget om at hun og resten av regjeringen kommer til å søke kongen om avskjed.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no