Vindmøller i Norge

 • Tapte vindmøllekamp

  Tillatelsen Buheii Vindkraft har fått til å bygge 19 vindmøller på det som opprinnelig var privat grunn på Buheia i Kvinesdal er ifølge Lister tingrett lovlig.

  Saken kom opp i retten etter at to personer nektet å gå med på ekspropriasjonen.

 • Ikke kommunal vetorett

  Stortingsflertallet vil ikke gi kommunene rett til å sette ned foten for vindmølleanlegg, slik MDG og Senterpartiet ønsker. Det var de fire regjeringspartiene og Arbeiderpartiet som sa nei, skriver Stavanger Aftenblad.

 • Kommuner får ikke vindmølle-veto

  Stortingsflertallet vil ikke gi kommunene rett til å sette ned foten for vindmølleanlegg, slik MDG og Senterpartiet ønsker. De fire regjeringspartiene og Arbeiderpartiet har nå sagt nei til forslaget, skriver Stavanger Aftenblad.

 • Foreslår vetorett mot vindkraft

  Norske kommunar bør få vetorett ved utbygging av vindkraft, seier Senterpartiets Sandra Borch til NTB. Sp vil legge fram forslag i Stortinget om at det ikkje kan bli gitt løyve i strid med kommunestyrevedtak.

 • En promille utbygd med vindkraft

  – En promille av Norge er utbygd eller bygges ut med vindmøllekraft. Det sa statssekretær i Olje- og energidepartementet, Liv Lønnum under en konferanse om vindmøllekraft i Kristiansand i dag. 13 områder i Norge er pekt ut som mulige utbyggingsområder av NVE.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no