Vindmøller Bessakerfjellet
Foto: Linda Bjørgan / NRK

Vindkraft i Trøndelag

 • Demonstrasjon før rettssak

  Rundt 40 personer demonstrerte i dag tidlig utenfor Trondheim tinghus til støtte for reindriftssamene. De har anket lovligheten av vedtaket om utbygging av 80 vindturbiner på Storheia i Fosen. I 13 dager skal Frostating lagmannsrett behandle saken som er av stor prinsippiell betydning.

  Rundt 40 personer demonstrerte i dag tidlig utenfor Trondheim tinghus til støtte for reindriftssamene.
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Framleis opphaldsforbod på Frøya

  Politiet forlenger opphaldsforbodet i anleggsområdet for vindkraftutbygginga i Nessadalen. Forbodet ble innført i august etter at fleire tok seg ulovleg inn på området. Det nye forbodet gjeld frå 1. desember til og med 10. januar.

  Anleggsområdet i Nessadalen på Frøya i august 2019, hvor det bygges vei til vindkraftverket
  Foto: Ronny Teigås
 • Stor vindkraftmotstand

  NVE har pekt ut 13 områder de mener er egnet for vindkraft på land i Norge. Ei uke før høringsfristen har regjeringa fått inn godt over tusen høringssvar - og de fleste er negative til utbygging av vindkraft i sine nærområder. Trøndelag fylkeskommune og Folkeaksjonen mot vindkraft i Namdalen har begge levert en kritisk høringsuttalelse.

 • Strengere for vindkraft

  Regjeringen varsel strammere vilkår for vindkraftverk på land. Akkurat nå bygges 21 prosjekt, ifølge NVE.

  – Vi ser at (...) utbyggerne til slutt bygger noe annet enn det en opprinnelig så for seg, sier energiminister Kjell Børge Freiberg til NTB.

  Freiberg og vindmølle
  Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK
 • 80 vindturbiner montert i Storheia

  Søndag ble den siste av de 80 vindturbinene i Storheia vindpark i Åfjord montert. Arbeidet har pågått siden august 2016. Vindparken blir Norges største når den etter planen står ferdig i høst.