Vindmøller Bessakerfjellet
Foto: Linda Bjørgan / NRK

Vindkraft i Trøndelag

 • Demonstranter forstyrra transport

  Også i natt har demonstranter forstyrret transporten av vindturbinene til Frøya ved å gå foran lastebilene. De fikk til slutt pålegg fra politiet om å fjerne seg noe de også gjorde.

 • Zephyr har ikke gitt opp

  Vindkraftselskapet Zephyr har ikke gitt opp Innvordfjellet vindkraftverk i Namdalen, til tross for at NVE i dag avslo søknaden om utsatt frist for bygging. En av grunnene til at Zephyr søkte om utsettelse til 2024, er ønsket fra NVE om flere undersøker om det er hubro i området. – Resultatet viser at det ikke er hubro innenfor det aktuelle området. Vi regner med at denne avklaringen vil være viktige momenter i en eventuell klagesak til departementet, skriver Zephyr i en epost til NRK.

 • Trønderenergi halvveis på Frøya

  Arbeidet med vei- og infrastruktur i Frøya vindpark er ferdig - nå er det klart for transport og montasje av turbinene. Kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi, Stig Tore Laugen, sier protestene mot utbygginga også har ført noe godt med seg. – Motstanden har skjerpet oss til å tilpasse utbygginga til naturen, sier han til NRK.

  Frøya vindpark
  Foto: Bjørn Alexander / NRK
 • Avslår utsettelse av vindkraft

  NVE har i dag avslått søknaden frå Zephyr AS om utsatt frist for idriftsetting på Innvordfjellet vindkraftverk i Flatanger og Namdalseid kommune. Zephyr søkte om utsatt frist fra 31.12.2020 til 31.12.2023, blant annet på grunn av krav om hubroundersøkelse. Nå må selskapet søke konsesjon på nytt igjen.

 • Politiet vil ha vindkraft-dialog

  I forbindelse med frakt og installasjon av vindturbiner i Nessadalen på Frøya i sommer, håper politiet på minst mulig bruk av bøter og makt. Politiet skal ledsage transporten av vindturbinene, samt sikre TrønderEnergis gjennomføring av utbygginga, skriver de i ei pressemelding.