Tore O SAndvik
Foto: Linda Bjørgan / NRK

Politikk i Trøndelag

 • Venstre kritisk til lakseskatt

  Venstre har på sitt landsmøte vedtatt at partiet skal være «kritisk til en ekstraordinær særskatt i form av statlig grunnrenteskatt i fiskeri og havbruk». Det melder NTB. Skatten det er snakk om blir populært kalt lakseskatt, og gjelder dermed en betydelig del av trøndersk næringsliv. Regjeringen er i ferd med å utrede denne skatten.

  Venstres landsmøte på Hell, 2019
  Foto: Stein Roar Leite
 • Endringer på Ap's bystyreliste

  Styret i Trondheim Arbeiderparti har under et møte nå i helga hentet Leon Bafondoko tilbake på bystyrelista. Det skriver adressa.no. Samtidig har Ap-veteran Milian Myraunet varslet at han trekker seg fra lista. Årsaken skal være ei samla vurdering av situasjonen i partiet.

 • Melby åpen for å bli Venstre-leder

  Stortingspolitiker Guri Melby (V) åpner opp for å være lederkandidat når Trine Skei Grande gir seg. Det skriver Nettavisen. Partiet er samlet til landsmøte på Hell, og selv om ny leder ikke er et tema på møtet, utelukker ikke Melby at hun vil stille som kandidat i framtida, etter Grande.

  Venstre sitt landsmøte, 2019
  Foto: Stein Roar Leite
 • Lykke renominert til bystyret

  Geirmund Lykke er renominert som KrFs førstekandidat til bystyret i Trondheim. Det skjedde under partiets nominasjonsmøte mandag kveld. – Ydmyk, takknemlig og stolt, skriver Lykke på Facebook.

 • Giske talte til årsmøtet

  Trond Giske åpnet fylkesårsmøtet i Trøndelag Ap på Stjørdal i dag med sin visjon for partiet. Fra talerstolen gjorde han det klart at han går aktivt inn i den lokale valgkampen.

  Årsmøte Trøndelag Ap
  Foto: Morten Andersen / NRK