Rettssak Svein Lugvigsen
Illustrasjon: Tegner: Elin Fagertun

Rettssaken mot Svein Ludvigsen

Oppsummert

Tidligere stortingsrepresentant, statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen, er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre tidligere asylsøkere. Han nekter for anklagene, men innrømmer sex med én av de fornærmede.

 • Høyesterett forkaster anken

  Høyesterett har enstemmig bestemt at anken fra Svein Ludvigsen ikke fører frem. Han ble i sommer dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang. Ludvigsen er domfelt på fire av fem punkter i tiltalen.

 • Ankesak starter i februar

  Ankesaken mot Svein Ludvigsen starter den 10. februar, bekrefter Hålogaland Lagmannsrett. Det er satt av tre dager til ankebehandlingen, med en fjerde dag i reserve. Den tidligere fylkesmannen ble i tingretten dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere. Han får kun deler av saken behandlet på ny.

 • Forsvarerne til Ludvigsen skuffet

  – Vi er overrasket over beslutningen om å kun behandle en del av saken. Beslutningen vil bli anket til Høyesterett, sier forsvarer Kai Vaag. Tidligere statsråd Svein Ludvigsen ble dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling.

 • Behandlar delar av Ludvigsen-saka

  Hålogaland lagmannsrett skal behandle delar av saka mot tidlegare fiskeriminister Svein Ludvigsen på nytt. Han vart dømd til fem år i fengsel for å ha misbrukt stillinga si for å skaffe seg seksuell omgang med tre unge asylsøkarar. Han nektar skuld.

 • Ludvigsen anker dommen

  Tidligere stortingsrepresentant, statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen som tidligere i sommer ble dømt til fem års fengsel, har formelt anket dommen. Det bekrefter Ludvigsens forsvarer overfor NRK.

NRKs reporter Pål Hansen rapporterer om rettens siste dag så langt.