Rettssak Svein Lugvigsen
Illustrasjon: Tegner: Elin Fagertun

Svein Ludvigsen domfelt

Oppsummert

Tidligere stortingsrepresentant, statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen er dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere. Han er i ettertid fratatt St. Olavs orden.

 • Ludvigsen ute av Frimurerlosjen

  Tidlegare fylkesmann Svein Ludvigsen er ekskludert frå brorskapet Frimurerlosjen etter at dommen mot han blei rettskraftig, melder VG. Ludvigsen blei i fjor dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe sex med tre unge menn.

 • Ludvigsen fratatt St. Olavs Orden

  Slottet har slettet tildelingen av St. Olavs Orden som i 2005 ble gjort til tidligere fiskeriminister og fylkesmann, Svein Ludvigsen på grunn av uverdige forhold. Det skriver VG. Bakgrunnen er at Ludvigsen er dømt til fengsel i fem år for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere.

  Fylkesmann Svein Ludvigsen
  Foto: Tor Even Mathisen
 • Ludvigsen trekker anke

  Tidligere fiskeriminister og fylkesmann Svein Ludvigsen trekker anken etter at han ble dømt til fem års fengsel. Ludvigsen ble dømt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre unge menn. Han innrømmer likevel ikke skyld.

 • Høyesterett forkaster anken

  Høyesterett har enstemmig bestemt at anken fra Svein Ludvigsen ikke fører frem. Han ble i sommer dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang. Ludvigsen er domfelt på fire av fem punkter i tiltalen.

 • Ankesak starter i februar

  Ankesaken mot Svein Ludvigsen starter den 10. februar, bekrefter Hålogaland Lagmannsrett. Det er satt av tre dager til ankebehandlingen, med en fjerde dag i reserve. Den tidligere fylkesmannen ble i tingretten dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere. Han får kun deler av saken behandlet på ny.

NRKs reporter Pål Hansen rapporterer om rettens siste dag så langt.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen

Se Nordnytt med Hege Iren Hanssen