Rettssak Svein Lugvigsen
Illustrasjon: Tegner: Elin Fagertun

Svein Ludvigsen domfelt

Oppsummert

Tidligere stortingsrepresentant, statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen er dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere. Han er i ettertid fratatt St. Olavs orden.

 • Ludvigsen ute av Frimurerlosjen

  Tidlegare fylkesmann Svein Ludvigsen er ekskludert frå brorskapet Frimurerlosjen etter at dommen mot han blei rettskraftig, melder VG. Ludvigsen blei i fjor dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe sex med tre unge menn.

 • Ludvigsen fratatt St. Olavs Orden

  Slottet har slettet tildelingen av St. Olavs Orden som i 2005 ble gjort til tidligere fiskeriminister og fylkesmann, Svein Ludvigsen på grunn av uverdige forhold. Det skriver VG. Bakgrunnen er at Ludvigsen er dømt til fengsel i fem år for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere.

  Fylkesmann Svein Ludvigsen
  Foto: Tor Even Mathisen
 • Ludvigsen trekker anke

  Tidligere fiskeriminister og fylkesmann Svein Ludvigsen trekker anken etter at han ble dømt til fem års fengsel. Ludvigsen ble dømt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre unge menn. Han innrømmer likevel ikke skyld.

 • Høyesterett forkaster anken

  Høyesterett har enstemmig bestemt at anken fra Svein Ludvigsen ikke fører frem. Han ble i sommer dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang. Ludvigsen er domfelt på fire av fem punkter i tiltalen.

 • Ankesak starter i februar

  Ankesaken mot Svein Ludvigsen starter den 10. februar, bekrefter Hålogaland Lagmannsrett. Det er satt av tre dager til ankebehandlingen, med en fjerde dag i reserve. Den tidligere fylkesmannen ble i tingretten dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre asylsøkere. Han får kun deler av saken behandlet på ny.

NRKs reporter Pål Hansen rapporterer om rettens siste dag så langt.