NRK Troms – Lokale nyheter, TV og radio

NRK Meny

Siste nytt

 • - Uansvarlig anbudsrunde

  – Krisen i luftambulansen er utløst av uansvarlig anbudsrunde uten risikoanalyse, sa klinikkoverlege Mads Gilbert i stortingshøringen torsdag. Selskapet Babcock vant driften i seks år med et anbud 300 millioner under dagens operatør Lufttransport.

 • Seks kjørte mot skilt

  Laster Twitter-innhold
 • Dyr krise i luftambulansen

  Ekstrakostnadene knyttet til luftambulansekrisen er nå 8,8 millioner kroner. Tjenesten har leid inn mye for å sikre beredskapen og de største utgiftene er et innleid Beech ambulansefly fra Sverige og to innleide helikoptre fra Forsvaret, skriver DN.

 • Gilbert i høring på Stortinget

  Overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Nord-Norge blir den første til å uttale seg i torsdagens høring i Stortingets helse- og omsorgskomité. Rødt har foreslått å annullere luftambulansekontrakten med Babcock. AP, SV og SP er positive.

 • Donerer kunstsamling til Arran

  Den samiske kunstneren Hans Ragnar Mathisen donerer samlingen av egen kunst til det lulesamiske senteret Árran i Tysfjord. Samlingen inneholder 15 000 verk, skisser og forarbeider. Árran vil nå søke penger for å registrere og oppbevare kunsten på en skikkelig måte.

  Elle Hánsa, Hans Ragnar Mathisen
  Foto: Anne Olli
 • River akvarium

  Hele akvariet ved Kystens hus i Tromsø skal nå rives og bygges opp igjen. Bakgrunnen er at akvariet til 22 millioner kroner har slitt med lekkasjer helt siden åpningen i 2016. Det blir trolig nyåpning i november, skriver Itromsø.

 • Opphever oppholdsforbud

  Sysselmannen på Svalbard har nå opphevet oppholdsforbudet i Lia i Longyearbyen. Det var i desember i fjor at det på grunn av skredfare ble innført oppholdsforbud i 12 boliger i den øvre delen av Lia.

 • Omkomne fra Harstad

  De to som omkom i ei trafikkulykke ved Abisko i Sverige sist fredag, var begge fra Harstad. Det skriver Harstad Tidende. Ifølge avisa var det en mann i 40-åra og ei kvinne i 50-åra som mistet livet. Ulykka skjedde da et vogntog og en personbil kolliderte.