NRK Troms - Lokale nyheter, TV og radio

NRK Meny

Siste nytt

 • Vil bruke CO2 som råstoff

  Forskere ved Universitetet i Tromsø undersøker mulighetene å utnytte CO2-utslipp fra oljeindustri som råstoff til annen produksjon, blant annet i produksjon av laksefor. Fabrikksjef Unni Fjær ved Statoils LNG-anlegg på Melkøya mener det er spennende.

 • Kjøper seg opp i Nergård

  Norsk Sjømat og Samherji kjøper seg opp i Nergård. Dette til henholdsvis 60,1 og 39,9 prosent eierandel, noe som betyr fullt eierskap over konsernet med mer enn 470 ansatte. Nergård driver med fangst, foredling og salg av sjømat. 92 prosent av de ansatte er bosatt i Nord-Norge. Norsk Sjømat kontrollerte allerede rundt 42 prosent før den nye avtalen. Samherji kontrollerte 22 prosent.

 • Skal diskutere utmarkas fremtid

  Fylkesrådene i Nordland og Troms har startet diskusjonene om en felles politikk for hvordan man skal forvalte utmark i de to fylkene. Samtalene pågår i Narvik denne uka. I Troms og Nordland gjelder ikke fjelloven som sørger for at lokale styrer over land og vann på områder der staten er grunneier.


 • Pågrepet med narkotika

  En mann i 30-årene er siktet for bruk og oppbevaring av narkotika, etter at han natt til torsdag ble pågrepet beruset på et av byens hoteller. Mannen er innsatt i arrest, og saken etterforskes av politiet.

 • Foreslår halvering av legetilbud

  Rådmannen foreslår å redusere åpningstiden ved Gibostad legekontor fra to til én dag i uka. Dette vil gi en innsparing på 200 tusen kroner i året. Til sammen viser årets første økonomirapport et overforbruk i helsetjenesten på 1,5 millioner kroner.

Laster innhold, vennligst vent..