NRK Troms - Lokale nyheter, TV og radio

NRK Meny

Siste nytt

  • Bruken av kontantstøtte faller

    I fjor høst fikk 23 prosent av alle barn i kontantstøttealder kontantstøtte. Det er ett prosentpoeng færre enn året før. Nedgangen skyldes i hovedsak at andelen mottakere med innvandrerbakgrunn falt noe, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

  • Millioner til digital utdanning

    De tre neste årene skal 89,6 millioner kroner brukes til prosjekter som gjør lærerutdanningene mer digitale, lover regjeringen. 29,9 millioner kroner skal hvert år fordeles på fire til seks større prosjekter som bidrar til omfattende digitalisering av lærerutdanningene for grunnskolen og videreutdanningstilbudet til lærere, skriver NTB.

  • Fellesmøte for ny Senja-kommune

    De fire kommunene Tranøy, Lenvik, Torsken og Berg samles i dag til felles kommunestyremøte. Stortinget har besluttet at kommunene skal slås sammen, og Fylkesmannen har derfor innkalt til felles møte. Der skal blant annet den nye kommunens navn og antall kommunestyremedlemmer avgjøres.

  • Ulykker kan føre til oppsving

    – Ulykker i reiselivet kan gjøre Nord-Norge mer attraktivt for turister. Det mener markedsføringsekspert Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania. I vinter gikk et skuterfølge på Svalbard gjennom isen, og i Harstad var det ei båtulykke som fikk stor internasjonal oppmerksomhet. Blindheim sier ulykker på steder med røffe værforhold, er mer forlokkende enn sjokkerende for turister.

  • Roser godt samarbeid

    Fylkeslege Svein Steinert er svært fornøyd med at Tromsø kommune og Universitetssykehuset Nord-Norge har klart å redusere antallet utskrivningsklare pasienter. Ett av tiltakene har vært at UNN har gitt kommunen tilgang til å drifte sengeplasser ved sykehuset for å behandle pasienter.

  • Skryter av matsentral

    Kommunalminister Jan Tore Sanner roser arbeidet som gjøres ved Tromsø matsentral. – Det er et fantastisk initiativ som bidrar til at de som har dårlig råd og ikke får mat, får mat. Han håper initiativet kan spre seg i hele landet.

Direkte fra kl 14 til kl 17
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..