NRK Troms - Lokale nyheter, TV og radio

Se og hør ettermiddagssendingen fra NRK Troms

Direkte kl.14-17

Se og hør ettermiddagssendingen fra NRK Troms

SISTE NYTT

  • Ferskvann effektiv mot lakselus

    Ferskvann kan være en god metode for å bekjempe lakselus. Forskere har funnet ut at lakselus som nettopp har festet seg på fisken tåler ferskvann svært dårlig. Dette kan oppdretterne utnytte for å holde nede lusenivået på fisken i merdene, skriver Havforskningsinstituttet på sine nettsider. Ferskvann har fra før av blitt brukt i behandling mot amøbegjellesykdom på fisk.

  • Undersøker radioaktivitet i fisk

    Norsk oppdrettslaks blir nå for første gang sjekket for radioaktive stoffer i stor skala. Laks fra 100 oppdrettsanlegg langs hele kysten skal undersøkes. Særlig i nord-områdene finnes det potensielle kilder til radioaktiv forurensning i det marine miljøet. Det ligger blant annet et atomubåtvrak og dumpet radioaktivt avfall i Barentshavet, melder Havforskningsinstituttet.

  • Ødelegger for gjenvinningen

    Nær fire av fem innbyggere i Nord-Norge innrømmer at de kaster plastemballasje som inneholder produktrester i plastinnsamlingen. Det gir bransjen en stinkende miljøhodepine, skriver Grønt Punkt i en pressemelding. Rester av mat, vaskemidler og andre produkter ødelegger for gjenvinningen og skaper masse ekstraarbeid og merkostnader, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Flere nyheter