NRK Troms – Lokale nyheter, TV og radio

Siste nytt

 • Stengte tunneler i Tromsø

  Politiet melder om stengte tunneler i Tromsø på grunn av brannøvelse i Tromsø sentrum. Brannvesen, ambulanse og politi øver. Tunnelene er stengt frem til kl. 1900.

 • Inviterer til E8-møte

  Det kan gå mot tverrpolitisk enighet i Tromsø om trasèvalg for den nye E8 i Ramfjorden. Under tirsdagens formannsskapsmøte tok Høyres gruppeleder, Erlend Svardal Bøe initiativ til et veimøte onsdag for å få veien ferdig i 2022.

 • Kripos drar ikke til Kåfjord

  Kripos kobles foreløpig ikke inn etter alle brannene i Kåfjorddalen den siste tida. Men befolkningen i området vil merke økt tilstedeværelse av politi, opplyser regionlensmann Ole Johan Skogmo til NRK. Politiet mener flere av brannene har vært påsatt og det er pyroman-frykt.

  Gapahuk
  Foto: Trond Petter Pedersen / NRK
 • Frp vil ha færre politikere

  Fremskrittspartiet i Harstad vil redusere antall representanter i kommunestyret fra 35 til 27 fra 2019. Det går fram av partiets alternative budsjett. Partiet vil at kommunen i framtida kun skal engasjere seg i kjerneoppgaver, og vil konkurranseutsatte tjenester. Frp har som mål å redusere antall ansatte, og at kommunale lederstillinger skal være på åremål.

 • Stevner vindkraftutbygger

  Tre grunneiere i Kattfjord har tatt ut stevning mot Raudfjell Vind AS og Troms Vind AS. Partene vil ha fastslått at de tidligere hevet avtalen om utbygging av vindkraftverk på deres eiendommer. Partene varsler også et erstatningskrav siden utbygger fortsetter å bruke arealene. Prosjektleder i selskapene, Stephan Klepsland sier til NRK at de mener avtalene med grunneierne står ved lag, og fortsetter å bygge vindkraftverk på Kvaløya.

  Forurensning Kattfjord
  Foto: Lisa Rypeng / NRK
 • Etterforsker mulig voldtekt

  Politiet har siktet en mann etter en mulig voldtekt av en mindreårig jente i Finnsnes-området. Det opplyser Bjørn Georg Pedersen, seksjonsleder for etterforskning ved Finnsnes lensmannsdistrikt til Nordlys. – Vi etterforsker en sak der det er kommet opplysninger om at en mindreårig jente er utsatt for voldtekt. En person har status som siktet i saken, men vi utelukker ikke at det er andre ting som kan ha skjedd, sier Pedersen til Nordlys.