NRK Troms – Lokale nyheter, TV og radio

Siste nytt

 • Direktørsvindel

  Både Tromsø arbeiderparti og Tromsø hockey har de siste dagene blitt forsøkt utsatt for såkalt direktørsvindel. I en epost har noen gitt seg ut for å være Arild Hausberg, som har lederverv i begge organisasjonene.I eposten ber den fiktive Hausberg om en straksutbetaling til utlandet. Nå advarer politiet om at direktørsvindel også kan ramme lag og foreninger og ikke bare næringslivet.

 • Prøver gjenvalg for tiende gang

  Ni ganger har Tromsø Høyres Gunnar Pedersen vært innvalgt som kommunestyrerepresentant. Han gir seg ikke etter 36 år. Nå håper han å bli innvalgt igjen, selv om han denne gangen står på 27. plass. Pedersen forlanger å få alle kommunale dokumenter på papir, ikke på nett. I disse dager trives han å drive valgkamp i Storgata i Tromsø.

  Gunnar Pedersen
  Foto: Lars Egil Mogård / NRK
 • Støy rundt flymoms

  Arbeiderpartiet i nord reagerer på et høringsforslag der finansdepartementet vil utrede endring av merverdiavgiften. I et av forslagene vurderer man å doble momsen på flyreiser, noe som blant annet har fått Widerøe til å true med å legge ned en rekke flyruter.

 • Journalistikkstudiet prøver på ny

  Nord universitet planlegger igjen opptak til bachelorstudiet i journalistikk neste høst etter to års avbrudd. Bakgrunnen er ønsker fra lokale redaksjoner. (NTB)

  Nord universitet
  Foto: Sigurd Steinum / NRK
 • Ønsker lokal høring om flyplass

  I løpet av høsten skal samferdselsdepartementet ta stilling til utredninger av ny flyplass i Hammerfest. Avinor leverte tre alternativ som vurderte samfunnsnytte, der kun ett av disse viste en marginal fordel, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til NRK. Regjeringen vurderer lokale høringsrunder før man fatter en beslutning.

 • Avlivet katter

  En gårdeier på Senja har fått pålegg fra mattilsynet om å redusere antallet katter. Iløpet av sommeren har dyrebeskyttelsen sammen med gårdeieren fanget mer enn 20 katter, og de aller fleste måtte avlives på grunn av sykdom. Fortsatt skal det være mellom 10 og 20 katter på gården, skriver Folkebladet.