Svein Ludvigsen tiltalt

Oppsummert

Tidligere stortingsrepresentant for Høyre, fiskeriminister og fylkesmann i Troms, Svein Ludvigsen, er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre tidligere asylsøkere. Ludvigsen nekter for anklagene.

 • Ludvigsen må møte i retten i juni

  Rettssaken mot tidligere statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen kommer opp i Nord-Troms tingrett i juni, melder NTB. Påtalemyndigheten mener Ludvigsen tvang unge asylsøkere til seksuell omgang. Ludvigsen selv benekter enhver form for straffskyld.

 • Svein Ludvigsen bytter forsvarer

  En av Norges mest profilerte forsvarsadvokater, Ellen Holager Andenæs, tar over som forsvarer for Svein Ludvigsen, skriver Nordlys. Ulf E. Hansen har vært Ludvigsens forsvarer siden han første gang ble varetektsfengslet i januar i år.

 • Ba om rolleavklaring av Ludvigsen

  Ordfører Marianne Bremnes (Ap) bekrefter at det var Harstad kommune som ba om en rolleavklaring, etter at overgrepstiltalte Svein Ludvigsen i sin tid som fylkesmann ved flere anledninger dukket opp på barnevernsinstitusjoner uanmeldt, også utenom vanlig arbeidstid. Det skriver Nordlys.

 • Fått inn nye tips om Ludvigsen

  Politiet har i løpet av helgen fått inn flere nye tips i saken mot overgrepstiltalte Svein Ludvigsen. Den tidligere stortingsrepresentanten (H), og fylkesmannen i Troms, er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å få seksuell omgang. Han avviser alle påstandene i tiltalen. Politiet går nå gjennom tipsene de har fått og vil ta stilling til om det skal etterforskes eller ikke.

 • Politiet: Begikk overgrep før møte

  Politiet mener Svein Ludvigsen begikk overgrep før møte i regjeringsutvalg i november i fjor. Ludvigsen var på et møte i det regjeringsoppnevnte Hagen-utvalget, og på hotellrommet hans i Oslo skal han ha seksuelt utnyttet en asylsøker, mener politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no