NRK Meny
Normal

Samler inn penger til privat etterforskning av Misty Uphams død

Familien til den avdøde Hollywood-skuespilleren godtar ikke at politiet anser seg ferdig med saken.

Misty Upham

Det er opprettet et fond i Misty Uphams navn. Målet er å samle inn 100.000 dollar til den videre etterforskningen.

Foto: Privat

Upham familien vil få satt igang en privat granskning av Mistys dødsfall, som de regner som en uløst mordsak.

Misty Upham

Misty Upham.

Foto: Paul A. Hebert / Ap

Det skal samles inn penger og disse skal brukes blant annet til advokathonorarer og en belønning for informasjon som fører til arrestasjon og domfellelse av de som står bak drapet.

Den 32-åring gamle Hollywood-skuepsilleren ble meldt savnet av sin familie den 6. oktober i fjor, en dag etter at hun skal ha fortalt politiet at hun følte seg suicidal.

Elleve dager senere ble Misty Upham funnet død like utenfor Seattle. Politiet konkluderte kort tid etterpå at jentas død var en ulykke. Drøye to måneder senere lanserte familien en teori om at Misty ble drept av to menn foran flere vitner. Et vitne har stått frem, men er redd for å snakke med politiet.

Flere tusen urfolkskvinner forsvunnet

Misty Uphams forsvinning og død føyer seg inn i rekken av de tusenvis av forsvunne urfolkskvinner som politiet aldri søkte etter.

Det var hennes venner og familie som organiserte søk av skuespilleren, og det var disse letemannskapene som fant henne død etter 11 dager uten hjelp fra politiet.

Nå nekter politiet å etterforske saken som en eventuell mordsak. Familien mener de allerede har nye bevis i saken.

Medisinske undersøkelser av Mistys legeme viser at er dødsårsaken ikke kan fastslås og at hun døde av stump kraft mot hode og overkropp (kraniebrudd og brukne ribbein).

Et vitne har stått frem og hevder at Misty ble myrdet av to menn i nærvær av flere vitner som slo og sparket henne i hjel.

Politiet har uttalt at det ikke er noen pågående etterforskning, og at Misty død skyldtes en dødelig fall. De har avslått familiens anmodning om å tillate FBI eller andre føderalt politi å bli involvert.

– Vi må nå gjennomføre vår egen granskning Mistys død. Med din hjelp kan vi løse denne forbrytelsen. Hjelp oss å finne rettferdighet for Misty, uttaler pappa Charles Upham i et opprop.