NRK Meny
Normal

Familien Upham: – Misty ble myrdet

Den nylig avdøde Hollywood-skuespillerens familie kommer med en sjokkerende uttalelse.

Misty Upham

Misty Upham ble funnet død kort tid etter at hun i høst ble meldt savnet.

Foto: Paul A. Hebert / Ap

Den 32-åring gamle Hollywood-skuepsilleren ble meldt savnet av sin familie den 6. oktober i år, en dag etter at de fortalte politiet at hun følte seg suicidal. Ti dager senere ble Misty Upham funnet død like utenfor Seattle.

Følgende tekst og foto ble nylig postet på Facebook av familien hennes på minnesiden for Misty Upham (fritt oversatt fra engelsk til norsk):

«Denne pressemeldingen fungerer som en oppdatering på det mystiske dødsfallet til vår datter Misty Upham.

Saken med Misty Upham har tatt en ny vending. Vi har fått ny informasjon som Misty møtt med lureri. Politiet er varslet og familien har bedt om at FBI blir involvert i denne undersøkelsen.

Kontoret for medisinske undersøkelser (Medical Examiner Office) har gitt oss denne nye informasjonen og de oppfordrer familien om å ta kontakt med FBI.

Misty Upham

Bilde av Misty Upham med teksten: Jeg kommer ikke hjem til jul.

Foto: Familien Upham / Privat

Upham familien fikk informasjon om at Misty ble myrdet av to menn foran flere vitner. Et vitne har stått frem, men er redd for å snakke med politiet.

Saken med Misty Upham har blitt vanskelig av en mangel på kommunikasjon mellom Mistys familie og det lokale politiet. Flere motstridende uttalelser har blitt gitt til pressen, ved Auburn politidistrikt om Mistys sak.

Upham familien har anklaget Auburn politidistrikt for å ikke gjøre noe for å hjelpe med å finne henne og nå vil de ikke gjennomføre en skikkelig etterforskning for å finne ut hvordan hun døde.

Dette er ikke en isolert hendelse; Amnesty International har rapportert at urfolkskvinner har fire ganger større sannsynlig for å bli offer for voldelige forbrytelser enn ikke-innfødte kvinner og de utgjør også en større andel av uoppklarte kriminalsaker.»

Med i flere storfilmer

Misty Anne Upham ble født for 32 år siden i Kallispell, Montana. Hun tilhører Blackfoot-stammen og hun vokste opp i Seattle. Misty var den fjerde av fem barn.

Som 13-åring startet hun sin skuespillerkarriere da hun ble med i den kommunale teatergruppa «Red Eagle Soaring».

Da hun var fjorten år hadde hun allerede begynt å skrive og regissere korte sketsjer som gruppa turnerte med i nordvesten.

De neste fire årene var hun med i flere teatergrupper i Seattle, samtidig som hun gikk på gymnaset (high school).

Mistys store gjennombrudd som filmskuespiller kom i 2002, da hun hadde en rolle i Chris Eyres «Skins». Her soilte hun rollen som en kvinne som ble utsatt for vold og misbruk i sitt hjem i Pine Ridge reservatet.

Hun har senere hatt roller i filmer som «Frozen River» (2008), «Django Unchained» (2012) og «August: Osage County» (2013).