Det bekreftes at Misty Upham er funnet død

Kvinneliket som i går ble funnet i en elv utenfor Seattle er Misty Upham.

Misty Upham

Misty Upham har vært meldt savnet i snart to uker.

Foto: Todd Williamson / Ap

Misty Upham ble sist sett i live 5. oktober i år da politiet rykket ut etter en selvmordstelefon fra hennes leilighet. Dagen etter meldte faren henne savnet.

Torsdag ble det funnet et kvinnelik ved South River, som ligger sør for Seatlle. Det bekrefter hennes regissørvenn Tracy Rector overfor den amerikanske nettavisen Deadline Hollywood News.

Liket ble funnet torsdag kveld av et letemannskap ledet av jentas onkel Robert Upham. Liket er senere blitt identifisert av hennes familiemedlemmer.

Familien Upham klager over at politiet har vært lite samarbeidsvillige og vist liten interesse for å lete etter Misty Upham. De mener at grunnen til det er at hun er uramerikaner eller såkalt Native American.

Trodde ikke det kan være selvmord

Uphams far sier at datteren ringte og fortalte til foreldrene sine at de ikke trengte å bekymre seg for henne mer.

Quentin Tarantino og Misty Upham

Quentin Tarantino hilser på Misty Upham.

Foto: Amy Sancetta / AP

Politiet har det siste året fire ganger rykket ut på grunn av selvmordstelefoner fra jenta.

Mona Upham, Mistys mor, uttalte tidligere at politiet ikke bryr seg om å lete etter dattera på grunn av hennes uramerikanske bakgrunn.

Mistys far tror ikke at dattera begikk selvmord, fordi hun har uttrykt at hun anser selvmord som syndig.

Med i flere storfilmer

Misty Anne Upham ble født for 32 år siden i Kallispell, Montana. Hun tilhører Blackfoot-stammen og hun vokste opp i Seattle. Misty var den fjerde av fem barn.

Som 13-åring startet hun sin skuespillerkarriere da hun ble med i den kommunale teatergruppa «Red Eagle Soaring».

Da hun var fjorten år hadde hun allerede begynt å skrive og regissere korte sketsjer som gruppa turnerte med i nordvesten.

De neste fire årene var hun med i flere teatergrupper i Seattle, samtidig som hun gikk på gymnaset (high school).

Mistys store gjennombrudd som filmskuespiller kom i 2002, da hun hadde en rolle i Chris Eyres «Skins». Her soilte hun rollen som en kvinne som ble utsatt for vold og misbruk i sitt hjem i Pine Ridge reservatet.

Hun har senere hatt roller i filmer som «Frozen River» (2008), «Django Unchained» (2012) og «August: Osage County» (2013).