NRK Meny
Normal

Faren: – Misty Upham begikk ikke selvmord

Charles Upham hevder at dattera døde da hun skled i en dyp voll mens hun gjemte seg for politiet.

Misty Upham

Misty Upham ble meldt savnet av faren 6. oktober. 16. oktober ble hun funnet død ved elvebredden like utenfor Seattle.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters

– Vi tror hun løp inn i skogsområde bak leiligheten sin for å gjemme seg for politiet. Det aktuelle området har en skjult kant og mye tyder på at hun gled og falt ut av den bratte vollen da hun prøvde å komme seg ut av gjemmestedet sitt ved veien. Hun så rett og slett ikke den bratte kanten, skriver Charles Upham på Facebook.

Den 32-åring gamle Hollywood-skuepsilleren ble meldt savnet av sin familie den 6. oktober, en dag etter at de fortalte politiet at hun følte seg suicidal. Ti dager senere ble Misty Upham funnet død like utenfor Seattle.

Charles Upham opplyser at hans datter klaget over at det lokale politiet behandlet henne dårlig i det siste.

– Redd for politiet

– Misty var redd for politiet i Auburn PD med god grunn, sier Charles Upham.

Han opplyser at i en hendelse før hun forsvant, kom politifolk fra Auburn PD for å hente Misty i en tvungen transport til politistasjonen.

– Hun ble satt i håndjern og plassert i en politibil. Noen av politifolkene begynte å håne og erte henne mens hun var i bilen. Fordi det var mørkt kunne de ikke kunne se at vi, hennes familie, var utenfor vår leilighet rett over gaten som vitne denne hendelsen, forklarer faren til den britiske avisen The Mirror.

Han sier at politiets oppførsel ikke var spesielt pen.

– De banket på vinduet og lagte grimaser til henne. Misty gråt og hun sa til dem: Dere kan ikke behandle meg slik. Jeg er en filmskuespiller og jeg vil bruke mine bekjentskaper for å avsløre dere..

– En annen politimann gikk bort til henne og spurte: Er du en filmstjerne? Så hvorfor klager du ikke til George Clooney?

Liket til Misty Upham ble funnet forrige torsdag av et letemannskap ledet av jentas onkel Robert Upham.

Familien Upham klager over at politiet har vært lite samarbeidsvillige og vist liten interesse for å lete etter Misty Upham. De mener at grunnen til det er at hun er uramerikaner eller såkalt Native American.

Med i flere storfilmer

Misty Anne Upham ble født for 32 år siden i Kallispell, Montana. Hun tilhører Blackfoot-stammen og hun vokste opp i Seattle. Misty var den fjerde av fem barn.

Som 13-åring startet hun sin skuespillerkarriere da hun ble med i den kommunale teatergruppa «Red Eagle Soaring».

Da hun var fjorten år hadde hun allerede begynt å skrive og regissere korte sketsjer som gruppa turnerte med i nordvesten.

De neste fire årene var hun med i flere teatergrupper i Seattle, samtidig som hun gikk på gymnaset (high school).

Mistys store gjennombrudd som filmskuespiller kom i 2002, da hun hadde en rolle i Chris Eyres «Skins». Her soilte hun rollen som en kvinne som ble utsatt for vold og misbruk i sitt hjem i Pine Ridge reservatet.

Hun har senere hatt roller i filmer som «Frozen River» (2008), «Django Unchained» (2012) og «August: Osage County» (2013).