Slik er Keiinos utmattende Eurovision-hverdag

TEL AVIV (NRK): Det å delta i Eurovision er ingen spøk. Den norsk-samiske trioen starter dagen tidlig på morgenen og har konserter til langt på natt.

Keiino opptrer på Eurovision Village tirsdag 14. mai

FOR FULL HALS: Tom Hugo (t.v.), Alexandra Rotan og Fred Buljo ga alt under fremførelsen av «Spirit in the Sky» ved Eurovision Village. Dette er årets fansone og er ved promenaden.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det går i ett sett for den norske delegasjonen med dager på oppimot 20 timer.

De starter dagen med frokost på hotellet rundt klokken ni, før det som oftest venter en kort treningsøkt. Deretter venter ivrige fans og presse på å møte det norske bidraget i ESC 2019.

Trioen tar seg ofte god tid til å ta en prat, selv om de har et tett tidsskjema.

– I det jeg legger hodet på puten sovner jeg med en gang, sier Fred Buljo til NRK. Sammen med Alexandra Rotan og Tom Hugo utgjør de gruppen Keiino.

– Helt ferdig

Fra lunsj og til etter midnatt er det forberedelser og to generalprøver, hvorav den siste også er juryprøve. Klokken ett natt til torsdag forflytter Keiino seg inn mot sentrum, hvor de skal fremføre «Spirit in the Sky» på en nattklubb i Tel Aviv.

Det nærmeste gruppen kommer pauser er når de møter pressen. Onsdag var det en halvtimes intervjusesjon som var avkoblingen før den nye oppladningen opp mot juryprøven.

Onsdag natt kan de ta seg noen velfortjente timer på øyet etter å ha vært våken i nesten 20 fullstappede timer. Dette tilsvarer nærmere tre arbeidsdager.

– Vi blir jo totalt utslitt, så når vi legger oss på hotellrommet hører vi ikke konsertene som finner sted rett over veien, sier Rotan.

Helt om natten, helt om dagen-ordtaket passer gruppen bra under de travleste dagene.

Kafebesøk med Keiino under Eurovision

UTEN MAT OG DRIKKE ...: Duger helten ikke. Det samme gjelder også for Norges Eurovision-trio Tom Hugo (t.v.), Alexandra Rotan og Fred Buljo.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Gode tilbakemeldinger

Etter onsdagens første generalprøve har Keiino fått flere gode tilbakemeldinger, til tross for noen tekniske utfordringer. Dette var ikke merkbart i salen, skriver NTB.

Vokalbruken var noe av det positive som ble lagt merke til etter generalprøven.

– Dette var den beste prøven hittil. Det de må fokusere på frem mot juryprøven er å være konsentrerte og tilstede på scenen, sier Morten Thomassen, lederen i den norske Melodi Grand Prix-klubben.

Og fokus det har de hatt hele veien frem til nå.

– Vi har gjennomført hver eneste prøve som om det skulle vært vår siste, sier Rotan.

  • Norges semifinale sendes direkte på NRK1 torsdag fra klokken 21:00. Keiino er det 15. bidraget i den andre semifinalen. Juryprøven onsdag kveld sendes ikke direkte.