Dette er vinneren av NRK Urbi

Av tre finalister gikk ISÁK til topps. Målet deres er å nå et større publikum.

NRK URBI 2018

STAKK AV MED SEIEREN: ISÁK (i midten) vant musikkonkurransen Urbi.

– Det er veldig gøy! Jeg er takknemlig for en slik mulighet, sier vokalisten Ella Marie Hætta Isaksen.

– Jeg har hatt et personlig mål om å få musikken min spilt for et større publikum. For å vise at samisk musikk også er bra nok.

Som vinner av konkurransen får ISÁK spilt musikken sin på P3, og spille på urfolksfestivalen Riddu Riđđu.

ISÁK
Foto: Tanja Linnea Eriksen Norbye / NRK

Isaksen med bandet sitt ISÁK imponerte og ble juryens favoritt.

Dette er litt av det juryen sier om ISÁK: «Med en god produksjon og en sterk låtskriver oppleves de som klare til å innta større scener i inn- og utland.»

Hva tenker du om det juryen sier?
– Jeg må bare innrømme at jeg er enig med det, vi er klare for å innta større scener. Vi vil jo nå bredere, og på onsdag spiller vi for første gang utenfor Norge, sier Isaksen.

Her er bidraget til ISÁK:

De to andre finalistene

Alle finalistene i Urbi får muligheten til å spille og vise fram musikken sin på urfolksfestivalen Riddu Riđđu i sommer. Her er de to andre:

Sunna Máret Utsi

Sunna Máret Utsi
Foto: Per Heimly / Påskefestival

Hva betyr det for deg å få spille på Riddu Riđđu?

– Det blir veldig gøy! Jeg har hatt et av og på forhold til musikken, så i år har jeg veldig lyst til å satse, så det hadde vært veldig artig å starte der.

Dette sier juryen om Sunna: «Sunna har en særegen, sterk og klar stemme med en enorm tilstedeværelse. Produksjonen er spennende med trommebrekk og god dynamikk mellom Sunnas stemme og joikekoringene. Teksten er sterk og produksjonen kunne glidd rett inn i de største Disney-filmene som en av de sangene som bygger opp karakterens styrke.»

Hva tenker du om dette, Sunna?
– Jeg har hørt tidligere at jeg har en særegenhet, det er gøy! Jeg får mer motivasjon, og vil bygge på det for å kunne bli enda bedre.

– Hadde ikke hatt noe imot å synge i en disneyfilm, sier Utsi flirende.

Her er hennes bidrag:

Sárá Márjá Guttorm

Hva betyr det for deg å få spille musikken din på Riddu Riđđu?
– Veldig spesielt! Jeg er oppvokst i Olmmaivaggi (Manndalen), så det er veldig spesielt for meg å kunne få opptre der.

Sárá Márjá Guttorm
Foto: Arnt Peder Nilsen

Dette sier juryen om Sárá Márjá: «Spennende, nærværende og distinkt vokal. Sárá Márjá har åpenbart stemmen. Musikken har en eksperimentell, urban feeling og noe unikt ved seg som juryen likte veldig godt. Sárá Márjá har et artisthjerte som skinner sterkt og vil nå store høyder.»

– Wow. hva kan jeg si til dette? Gøy å høre at jeg har stemmen, for jeg har prøvd å komponere en utfordrende melodi, slik at det skal bli veldig artig for meg å synge sangen!

Her er Sárá Márjás bidrag som ikke er utgitt ennå:

Hvem er juryen?

Juryen til NRK Urbi 2018 består av Mats Borch Bugge, P3s musikksjef. Eirik Havelin, programleder i Urørt på P3. Karoline Trollvik, Riddu Riddus festivalsjef, og Kolbjørn Norvang, programleder fra NRK Sápmi.