Sykehusseng på Akuttmottak Førde sentralsjukehus
Foto: Oddmund Haugen / NRK

Sykehusfeil

Oppsummert

Over 100 mennesker dør årlig som følge av feilbehandling som kunne vært unngått på norske sykehus. Den vanligste feilen er forsinket kreftbehandling.

 • Helsetilsynet varslet etter dødsfall

  Statens helsetilsyn er varslet etter at en pasient ble koronasmittet av en uvaksinert helsearbeider og døde i oktober, skriver Moss Avis. Helsearbeideren brukte maske i kontakt med pasienten, var symptomfri og visste ikke selv om smitten. Senere utviklet helsearbeideren symptomer og testet positivt for koronavirus.

 • Påklager henleggelse av sykehussaken

  – Jeg skal ta denne saken mot Sørlandet sykehus så langt jeg må, sier Margret Annie Gudbergsdottir. Hun ble feiloperert av legen som nå er siktet. Helsetilsynet anmeldte sykehuset for å ha drevet uforsvarlig, men politiet har henlagt straffesaken. Gudbergsdottir har selv anmeldt både legen og sykehuset, og vil påklage henleggelsen. Legen er fremdeles siktet.

  Margret Annie Gudbergsdottir
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Skuffet etter henleggelse

  Politiet i Agder har i dag henlagt siktelsen mot Sørlandet sykehus. Sykehuset har vært under etterforskning for systemsvikt rundt en rekke feiloperasjoner. Flere pasienter er nå skuffet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no