Det nye koronaviruset 2019-nCoV.
Foto: CDC

Koronaviruset

Oppsummert

Koronaviruset, SARS-CoV-2, er et smittsomt lungevirus som ble oppdaget i Kina i slutten av 2019 og påvist i Norge første gang 26. februar 2020. Smittetall fra Folkehelseinstituttet oppdateres daglig.

 • Fleire hundre samla i Paradisbukta

  Oslo-politiet fortel at fleire hundre unge er samla til fest i Paradisbukta på Bygdøy. Festen har vakse etterkvart som det har kome til festglade som ikkje har vore inviterte. Politiet har gitt pålegg om å stanse festen.

  Laster Twitter-innhold
 • Fester på Huk og i Paradisbukta

  Politiet i Oslo melder om at det er mange folk samlet på bakdestrendene Huk og Parakdisbukta. Festen på Huk skal ha avtatt, mens det er mange som fester i Paradisbukta.

  Laster Twitter-innhold
 • Hundrevis av unge braut smittevern

  Fleire stader i landet melder politiet at unge vaksne festar i stor grupper i strid med smittevernreglane. På Hamar braut politiet opp ein fest med 150 deltakarar. I Oslo vart 100 vaksne i alderen 25–35 år bedne om å forlate Middelalderparken.

 • 48 nye koronatilfeller i Norge

  Det var registrert 9599 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt. Det er 48 nye siste døgn. de to siste døgnene er økningen 131. Folkehelseinstituttet har registrert 256 koronarelaterte dødsfall.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no