Hopp til innhold
Operasjonsavdeling Flekkefjord sykehus
Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Feiloperasjonene ved SSHF

Oppsummert

 • Sørlandet sykehus har hatt flere tilsynssaker mot seg de siste årene.
 • I Flekkefjord har sykehuset drevet på en uforsvarlig måte, ifølge Helsetilsynet.
 • En av legene ved sykehuset er involvert i syv av sakene der det er konkludert med lovbrudd.
 • – Jobber med å videreutvikle sykehuset

  Administrerende direktør ved Sørlandet sykehus Nina Mevold, sier de fortsatt jobber med å videreutvikle sykehuset i Flekkefjord.

  Siden akuttkirurgien ved sykehuset ble stengt for rundt et år siden, har mange engasjert seg i saken. Mandag kveld holdes det folkemøte om situasjonen, der Mevold er til stede.

  Hun sier hun vil berolige befolkningen og forteller at de både jobber med å kunne gjenåpne kirurgien og med en alternativ eller supplerende modell med økt planlagt behandling.

  Sykehusdirektør Nina Mevold på folkemøte på Spira kulturhus i Flekkefjord.
  Foto: Erik Wiig Andersen / NRK
 • Mange har møtt fram til folkemøte om akuttkirurgien

  Rundt 600 innbyggere har møtt fram for å delta på kveldens folkemøte om Flekkefjord sykehus på Spira kultursenter. Her deltar blant annet sykehusdirektør Nina Mevold, Lister Næringsforening og Aksjonen for bevaring av sykehuset. Utgangspunktet for folkemøtet er hva som vil skje videre med akuttkirurgien ved lokalsykehuset. Avdelingen har vært stengt i over ett år fordi de mangler kirurger. Frykten er at sykehuset vil miste viktige funksjoner permanent.

  Mange innbyggere har møtt opp i Spira kulturhus i Flekkefjord for å overvære folkemøte om lokalsykehuset.
  Foto: Erik Wiig Andersen / NRK
 • Ingen tiltale mot Flekkefjord-ortoped

  Statsadvokaten i Agder har besluttet at det ikke vil bli tatt ut tiltale mot Flekkefjord-ortopeden som i fjor sommer ble siktet for brudd på helsepersonelloven. Politiet henla saken på bevisets stilling.

  Henleggelsen ble klaget videre til Statsadvokaten, men de tar ikke klagen til følge, ifølge brevet fra Agder Statsadvokatembeter.

  Overlegen i ortopedi ble i august i fjor siktet av politiet etter å ha ødelagt foten på en pasient. En slik feil skal ikke kunne skje på et norsk sykehus, mente en sakkyndig.

  Det var den andre legen som i løpet av fjoråret hadde vært under etterforskning for feilbehandling på Sørlandet sykehus.

  feilbehandling, fot, flekkefjord sykehus
  Foto: PRIVAT
 • Slutter som klinikkdirektør

  Øystein Evjen Olsen fratrer som klinikkdirektør ved Sørlandet sykehus Flekkefjord. Det skjer etter eget ønske. Arbeidet med å finne hans erstatter vil starte umiddelbart.

  – Jeg har vært klinikkdirektør ved sykehuset i Flekkefjord i fire år. Dette har vært en krevende periode. Jeg og mine kolleger har brukt mye tid og energi på å videreutvikle kvalitetsarbeidet og styrke intern organisering. På tross av dette har jeg ikke kommet i havn. Nå må det skapes nødvendige faglige nettverk som kan sikre et robust sykehus. Dette arbeidet er påbegynt, og nå overlater jeg til en neste klinikkdirektør å fortsette arbeidet, sier Øystein Evjen Olsen i en pressemelding.

  Olsen fratrer umiddelbart, og administrerende direktør Nina Mevold sier hun raskt vil starte arbeidet med å finne hans erstatter.

  Tone Kristin Hansen vil gå inn som fungerende klinikkdirektør fra og med onsdag 29. mars.

  Øystein Evjen Olsen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Sykehuset beklager etter tilsynssak

  Klinikkdirektør Øystein Evjen Olsen ved Sørlandet sykehus beklager overfor pasienten som fikk uforsvarlig behandling etter at Statsforvalteren har konkludert med lovbrudd. Det skriver sykehuset i en pressemelding.

  Saken er knyttet til behandling av en pasient utført i 2022 ved sykehuset i Flekkefjord hvor det oppsto uventet komplikasjon.

  – For meg er det viktig at legen selv meldte saken som en uønsket hendelse inn i sykehusets kvalitetssystem og har fulgt opp pasienten nøye, sier klinikkdirektøren.

  Ifølge Olsen har hendelsen blitt grundig behandlet internt i sykehuset, og de fortsetter å videreutvikle tiltak.

null
Spiller nå
Feiret Eid med bønn og kake i Kristiansand 01:53
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 15 0,62 kr
Dyrest kl. 08 1,55 kr

Strømkostnader nå

 • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
 • Dusje 4,1 kr 10 min. / 100 liter vann
 • Vaske klær 0,5 kr En vask
 • Varmeovn 1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

 • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
  + 6,1 %
 • Lønnsutvikling Anslag for 2024
  + 4,9 %