NRK Meny
Medisiner i apotekhylle
Foto: Scanpix

Legemidler

Oppsummert

Fra 1. januar skal alle nye medisiner evalueres for å se om prisen kan forsvares i henhold til effekten. Flere pasienter risikerer å få avslag på søknad om nye, dyre medisiner på «individuell refusjon» når reglene endres.

 • Pristilbudet kom for sent

  Legemiddelprodusenten Biogens pristilbud på medisinen Spinraza kom for sent til møtet. – Det blir for kort tid til at vi får tilbudet ferdig vurdert og klart til vårt møte i Beslutningsforum på mandag, sier forumets leder Lars Vorland til NTB.

 • Nytt pristilbud på Spinraza

  Legemiddelprodusenten Biogen leverte torsdag et nytt pristilbud til helsemyndighetene på medisinen Spinraza som kan hjelpe pasienter med muskelsykdommen SMA. Administrerende direktør i Biogen håper Beslutningsforum tar stilling til tilbudet før jul.

 • Sier nei til dyr medisin

  Beslutningsforum for nye metoder har kommet til at en av verdens dyreste medisiner, Spinraza, blir for dyr for nordmenn med spinal muskelatrofi (SMA). Det opplyser Beslutningsforum i en pressemelding.

 • Nye regler for legemiddelrefusjon

  Flere pasienter risikerer å få avslag på søknad om nye medisiner på «individuell refusjon» når reglene endres fra nyttår. Fra 1. januar skal alle nye medisiner evalueres for å se om prisen kan forsvares i henhold til effekten.

 • Spinraza-avklaring 8. desember

  Beslutningsforum for nye metoder skal vurdere et tilbud fra leverandøren av medisinen Spinraza i et møte 8. desember. Rundt 40 pasienter med muskelsykdommen SMA venter på svar om de får den rådyre medisinen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no