NRK Meny
Hva er det som egentlig skjer i Myanmar og hvorfor gjør ikke Aung San Suu Kyi noe for å stanse volden?

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

700.000 rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden uroligheter brøt ut i Rakhine-provinsen i fjor. FN og Amnesty sier flyktningstrømmen ligner etnisk rensing. I flyktningleirene er behovet for hjelp enormt.

 • FN: Drap på rohingyaene fortsetter

  Drap og bortføring av rohingyaer, og nedbrenning av hjemmene deres, pågår fremdeles, mener FN etter å ha gjort intervjuer med rohingyaer som har flyktet fra Myanmar til Bangladesh hittil i år. Det sier menneskrettssjef Zeid Ra'ad Al Hussein onsdag.

 • FN: Hjemvendte rohingyaer pågrepet

  Myanmar har pågrepet 58 flyktninger som har forsøkt å returnere fra Bangladesh. Det sier FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein. Myanmar har lovet å ta imot mange av de 700.000 rohingyaene som har flyktet til Bangladesh.

 • Sanksjoner etter rohingya-overgrep

  EUs utenriksministre har vedtatt sanksjoner mot sju personer med ledende stillinger i militæret og politiet i Myanmar, på grunn av overgrep mot muslimske rohingyaer. EU mener de sju har vært delaktige i grusomheter og alvorlige menneskerettsbrudd.

 • Monsun setter rohingyaleirer i fare

  Flere jordskred som kobles til starten av monsunsesongen, har rammet Bangladesh. Flere av de tolv som er meldt døde, er rohingyaflyktninger. De berørte områdene ligger nær grensen til Myanmar. Flere store flyktningleirer for rohingyaer er i området.

 • Vil gi FN adgang til Rakhine

  Myanmars regjering har gått med på å gi FN adgang til Rakhine-delstaten i forbindelse med at rohingyaer skal repatrieres, ifølge organisasjonen. Rakhine har vært utilgjengelig for omverdenen siden forfølgelsen av rohingya-minoriteten startet i fjor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no