NRK Meny
Hva er det som egentlig skjer i Myanmar og hvorfor gjør ikke Aung San Suu Kyi noe for å stanse volden?

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

700.000 rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden uroligheter brøt ut i Rakhine-provinsen i fjor. FN og Amnesty sier flyktningstrømmen ligner etnisk rensing. I flyktningleirene er behovet for hjelp enormt.

 • FN skal se rohingya-krisen

  Myanmar har gitt klarsignal til at FNs sikkerhetsråd kan besøke delstaten Rakhine, der landsbyer er brent ned og hundretusener av rohingya-muslimer er drevet på flukt siden august. Besøket starter i dag.

  Rakhine
  Foto: Soe Zeya Tun / Reuters
 • FN-delegasjon skal besøke Myanmar

  En delegasjon fra FNs sikkerhetsråd skal i slutten av april besøke Myanmar for å undersøke påstandene om menneskerettsbrudd mot rohingyaene. Rundt 700.000 rohingyaer har flyktet til nabolandet Bangladesh siden august 2017.

 • Første rohingyafamilie tilbake

  En familie på fem tilhørende den forfulgte rohingya-minoriteten har blitt returnert til Myanmar, tross advarsler fra FN om at det ennå ikke er trygt. Familien var blant de rundt 700.000 fra rohingya-minoriteten som flyktet til Bangladesh i fjor høst.

 • Åtvarar mot retur av rohingyaer

  Forholda ligg ikkje til rette for å returnere rohingya-flyktningar til Myanmar, slår FN fast. Rundt 700.000 rohingyaer har sidan i fjor haust flykta til Bangladesh. Dei to landa har inngått ei avtale om å sende flyktningane tilbake til Myanmar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no