Hva er det som egentlig skjer i Myanmar og hvorfor gjør ikke Aung San Suu Kyi noe for å stanse volden?

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

700.000 rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden uroligheter brøt ut i Rakhine-provinsen i fjor. FN og Amnesty sier flyktningstrømmen ligner etnisk rensing. I flyktningleirene er behovet for hjelp enormt.

 • 20 års fengsel for Rakhine-leder

  En domstol i Myanmar har dømt en tidligere partileder i delstaten Rakhine til 22 års fengsel for landsforræderi og krenkelse av staten. Aye Maung ledet tidligere ANP i Rakhine, som er kjent for sin behandling den muslimske rohingya-minoriteten.

 • Bangladesh kan ikke ta imot flere

  Bangladesh har informert FNs sikkerhetsråd at landet ikke er i stand til å håndtere flere flyktninger. 740.000 muslimske rohingyaer lever i flyktningleirer i Bangladesh etter å ha blitt drevet på flukt fra delstaten Rakhine i Myanmar.

 • Jolie ba for rohingya-flyktninger

  Hollywood-skuespiller og FNs spesialutsending Angelina Jolie sier Myanmar må sørge for trygg retur for rohingya-flyktninger. Hun ba Myanmar «vise reell forpliktelse» til å stanse volden da hun besøkte flyktningleiren Cox's Bazar i Bangladesh tirsdag.

  Angelina Jolie i Cox's Bazaar i Bangladesh
  Foto: AP
 • Ikke trygt for rohingyaer i Myanmar

  En FN-utsending sier at det ennå ikke er trygt for hundretusener av rohingya-flyktninger å vende hjem til Myanmar. Landet er blitt kritisert for volden mot etniske minoriteter som har sendt muslimske rohingyaer på flukt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no