Smilte bredt da slapp ut av Isein-fengselet i Yangon
Foto: Thein Zaw / AP

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

Over 700.000 rohingyaer ble i august-oktober 2017 fordrevet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh. Til sammen har det rundt én million rohingyaer flyktet tll Bangladesh.

 • Første dødsfall i overfylt leir

  En Rohingya-flyktningleir i Myanmar har hatt sitt første koronadødsfall, etter at en 71 år gammel flyktning døde i den overfylte leiren. Så langt har 30 personer testet positivt for viruset i leiren. De 700.000 i leiren er innestengt under utbruddet.

 • Gir bistand til rohingya-muslimer

  Verdensbanken har godkjent 350 millioner dollar i tilskudd til Bangladesh for å støtte hundretusener av rohingya-muslimer som bor i overfylte flyktningleirer. Over én million rohingyaer flyktet og bor nå i et av verdens største flyktningsamfunn.

 • 16 druknet i forlis i Bangadesh

  En båt med mer enn 100 rohingya-flyktninger har kantret i Bengalbukta. Minst 16 mennesker er døde. Forliset skjedde ved øya St. Martins ved grensa mellom Bangladesh og Myanmar i Bengalbukta. Båten var på vei til Malaysia.

 • 14 druknet da båten kantra

  14 flyktninger druknet tirsdag da båten de satt i sank sør for Bangladesh. Kystvakten opplyser at det er funnet 70 overlevende. Det blir søkt etter 40 savnede ved St. Martinøyene i Bengalbukta. Flyktningene var rohingyaer fra Myanmar.

 • To drept i angrep i Myanmar

  To kvinner fra den etniske rohingya-minoriteten i Myanmar ble drept i et militært angrep, ifølge Reuters. Angrepet kom to dager etter at FNs øverste domstol beordret Myanmar om å beskytte den muslimske minoriteten. Sju andre ble skadd i angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no