Smilte bredt da slapp ut av Isein-fengselet i Yangon
Foto: Thein Zaw / AP

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

To Reuters-journalister som har vært fengslet i Myanmar i over 500 dager, er løslatt. Journalistene ble i fjor dømt til sju års fengsel for å rapportere om hærens brutale innsats mot rohingyaer. De er blant 6500 politiske fanger som har fått amnesti.

 • Alvorlig fare for folkemord

  Det er alvorlig fare for at de gjenværende rohingyaene i Myanmar kan bli utsatt for folkemord, slår en ekspertgruppe fast i en rapport som skal legges fram for FNs menneskerettsråd tirsdag. Ekspertgruppen har samlet bevis og informasjon i to år. AFP

 • FN ber om sanksjoner mot Myanmar

  FN ber om at det innføres sanksjoner mot bedrifter eid av militæret i Myanmar, skriver Reuters. Selskaper som gjør business med dem kan bli innblandet i internasjonale lovbrudd, som fordrivelsen av Rohingya-minoriteten.

 • Anklages for krigsforbrytelser

  Amnesty hevder i en rapport at militæret i Myanmar står bak nye krigsforbrytelser mot opprørere som tilhører rohingya-minoriteten i landet.Rapporten er basert på intervjuer med folk fra ulike etniske grupper, bilder, videoer og satellittbilder.

 • Reuters-journalister løslatt

  De to Reuters-journalistene som har sittet fengslet for å ha å rapportert om hærens brutalitet overfor rohingyaene i Myanmar er løslatt, melder Reuters. De to er dermed blant over 6500 politiske fangene som skal løslates i Myanmar tirsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no