Hva er det som egentlig skjer i Myanmar og hvorfor gjør ikke Aung San Suu Kyi noe for å stanse volden?

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

700.000 rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden uroligheter brøt ut i Rakhine-provinsen i fjor. FN og Amnesty sier flyktningstrømmen ligner etnisk rensing. I flyktningleirene er behovet for hjelp enormt.

 • Myanmar utsetter FN-besøk

  Myanmar har utsatt et besøk fra FNs flyktningkommissær Filippo Grandi, som skulle ha funnet sted i neste uke. FN frykter at Myanmar ikke vil ta tak i flyktningkrisen da en halv million rohingya-muslimer i 2017 ble tvunget til å flykte til Bangladesh.

 • Rohingyaar flyktar til Bangladesh

  Nesten hundre rohingya-muslimar flykta frå India til Bangladesh dei siste dagane i frykt for å bli utleverte til Myanmar. FN meiner India bryt lova og utset rohingyaane for fare ved å sende dei til Myanmar, der dei militære er skulda for folkemord.

 • Skaut i flyktningleir i Myanmar

  Politiet i Myanmar har skote i ein leir for internt fordrivne i den urolege delstaten Rakhine, seier vitne og ein lokal politikar. Fire menn frå den muslimske rohingya-minoriteten vart skadde, ifølgje eit augevitne. To av dei er kritisk skadde.

 • Avlyser rohingya-retur til Myanmar

  Myndighetene i Bangladesh valgte torsdag å forkaste den planlagte returen av rohingyaer til Myanmar. Det skjer etter at ingen av de 2.260 personene som i første omgang skulle vende tilbake til landet de flyktet fra, dukket opp til avtalt tidspunkt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no