NRK Meny
Hva er det som egentlig skjer i Myanmar og hvorfor gjør ikke Aung San Suu Kyi noe for å stanse volden?

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

Over 500.000 rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden uroligheter brøt ut i Rakhine-provinsen i august. FN og Amnesty sier flyktningstrømmen ligner på etnisk rensing. I flyktningleirene er behovet for hjelp enormt.

 • «Helvete på jord» for Rohingya-barn

  Rohingya-barn i flyktningleirer i Bangladesh opplever «helvete på jord», skriver FNs barneorganisasjon Unicef i en fersk rapport. De fleste av de 600.000 rohingya-flyktningene er barn og rundt 20 prosent av dem er akutt underernært.

 • 320.000 rohingya-barn har flyktet

  Nærmere 600.000 rohingya-muslimer har flyktet fra hjemmene sine i Myanmar til Bangladesh siden slutten av august. Rundt 320.000 av dem er barn, ifølge UNICEF. Det kommer fram i en ny rapport publisert torsdag.

 • Vil gi militærledere innreiseforbud

  Over 40 amerikanske politikere har signert et brev der de ber utenriksminister Rex Tillerson og presidenten gi militære ledere fra Myanmar innreiseforbud. Både demokrater og republikanere fra Representantenes hus har skrevet under på brevet.

 • USA skylder på militæret i Myanmar

  USAs utenriksminister Rex Tillerson sier landet er «ekstraordinært bekymra» for Rohingya-muslimene som flykter i Myanmar. USA holder Myanmars militære lederskap ansvarlig for det som skjer, sier han ifølge Reuters.

 • HRW: Minst 288 landsbyer påtent

  Nye satellittbilder viser at minst 288 landsbyer er helt eller delvis nedbrent i Rakhine i Myanmar siden 25. august, ifølge HRW. De mener bildene tyder på at hærens såkalte oppryddingsoperasjoner har fortsatt etter at myanmarske myndigheter sa de var avsluttet.

  Myanmar Attacks
  Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no