Hva er det som egentlig skjer i Myanmar og hvorfor gjør ikke Aung San Suu Kyi noe for å stanse volden?

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

700.000 rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden uroligheter brøt ut i Rakhine-provinsen i fjor. FN og Amnesty sier flyktningstrømmen ligner etnisk rensing. I flyktningleirene er behovet for hjelp enormt.

 • Avlyser rohingya-retur til Myanmar

  Myndighetene i Bangladesh valgte torsdag å forkaste den planlagte returen av rohingyaer til Myanmar. Det skjer etter at ingen av de 2.260 personene som i første omgang skulle vende tilbake til landet de flyktet fra, dukket opp til avtalt tidspunkt.

 • Startar retur av rohingyaar

  Mange rohingya-muslimar har stukke av frå flyktningleirane i Bangladesh, i frykt for kva som kan skje med dei når dei blir sende tilbake til Myanmar. Returneringa startar torsdag, og i første omgang skal 2.260 rohingyaar bli sende tilbake.

 • Rohingyaer redde for Myanmar

  En plan om retur av rohingyaflyktninger fra Bangladesh til Myanmar kommer for tidlig. Folk er livredde for å vende tilbake, skriver flere bistandsgrupper i en uttalelse. Myanmar etterforskes for folkemord.

 • Fengslede journalister anker dom

  To Reuters-journalister i Myanmar anker dommen de har fått for å ha vært i besittelse av statshemmeligheter da de i fjor skrev om overgrep mot rohingyaene. I anken står det at det ikke finnes bevis i saken og at journalistene ble fanget i en felle.

 • Enighet om rohingya-flyktninger

  Bangladesh og Myanmar ble i dag enige om å sende rohingya-flyktninger tilbake, fra førstnevnte til sistnevnte land, neste måned. Dette skjer en uke etter at FN slo fast at folkemord på rohingyaene fortsatt pågår i Myanmar. Det skriver Al-Jazeera.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no