Hva er det som egentlig skjer i Myanmar og hvorfor gjør ikke Aung San Suu Kyi noe for å stanse volden?

Rohingya-minoriteten i Myanmar

Oppsummert

700.000 rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden uroligheter brøt ut i Rakhine-provinsen i fjor. FN og Amnesty sier flyktningstrømmen ligner etnisk rensing. I flyktningleirene er behovet for hjelp enormt.

 • EU og USA krever løslatelse

  Både EU og USA fordømmer dommen på sju års fengsel mot to Reuters-journalister. De jobbet med å avdekke overgrep mot rohingyaene i Myanmar. EU og USA krever at journalistene blir løslatt umiddelbart og uten betingelser.

 • FN ber om frigiving av journalistar

  – Vi er skuffa over dommen, seier Knut Østby om dei to journalistane frå Reuters, som er dømde til sju års fengsel i Myanmar. Østby er FNs øvste representant i Myanmar, og har ansvaret for å koordinere den humanitære innsatsen i landet.

  Laster Twitter-innhold
 • Journalister dømt i Myanmar

  De to journalistene fra Reuters, Wa Lone og Kyaw Soe, er dømt til sju års fengsel for å ha lekket statshemmeligheter i Myanmar, melder AP. Journalistene jobbet med en sak om forfølgelsen av den muslimske rohingya-minoriteten.

 • Myanmar avviser rapport

  Myanmar avviser FN-rapporten som sier at landets militære ledere bør stilles til ansvar for folkemord mot Rohingaene. Det skriver en talsperson til DPA. Han sier også at de diskuterer med Facebook om å få gjenopprettet kontoer som er sperret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no