Hopp til innhold

Indonesia

 • Tolv kvinner omkom i jordskred ved gruve i Indonesia

  Tolv kvinner som jobbet i en gullgruve i Nord-Sumatra i Indonesia, har mistet livet etter å ha blitt tatt av et skred, opplyser politiet.

  Skredet gikk etter at en fjellskrent raste ut.

  Arbeidet ved gullgruva var ifølge politiet ulovlig, noe som er vanlig i mineralrike områder av Indonesia. Lokale innbyggere leter etter gull i forlatte gruver uten å bruke sikkerhetsutstyr.

  Raset gikk torsdag ettermiddag lokal tid. De omkomne kvinnene var i alderen 30 til 55 år. To andre kvinner som jobbet sammen med dem, overlevde og varslet om hendelsen i en landsby like ved. (NTB)

 • Palmeoljeforbud i Indonesia

  Et midlertidig forbud mot eksport av palmeolje fra Indonesia trer i kraft torsdag. Landet er verdens største produsent av råvaren. Forbudet kommer fordi det er mangel på innenlandske forsyninger av matolje, samt skyhøye internasjonale priser, noe som har gjort eksport mer lønnsomt for palmeoljeprodusentene. Indonesia produserer rundt 60 prosent av verdens palmeolje.

 • Jordskjelv i Indonesia og Filippinene

  Både Indonesia og Filippinene ble mandag morgen rammet av relativt kraftige jordskjelv. Det er ikke meldt om store skader.

  Først rammet et skjelv på 6,4 området ved Luzon-øya i Filippinene, mens nok et skjelv med styrke 6,7 fant sted utenfor vestkysten av øya Sumatra i Indonesia, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Skjelvene fant sted sent søndag kveld norsk tid, skriver NTB.

 • Vulkanutbrudd i Indonesia

  Rundt 250 mennesker måtte søke tilflukt etter at vulkanen Merapi på øya Java i Indonesia hadde flere utbrudd natt til torsdag.

  Vulkanen på den tettbefolkede øya hadde minst sju utbrudd like før og etter midnatt lokal tid, opplyser en talsperson for Indonesias beredskapsmyndigheter. (NTB)

  Indonesia Volcano Eruption
  Foto: Slamet Riyadi / AP
 • Sju døde i Indonesia-jordskjelv

  Sju personer mistet livet og 85 ble skadd i fredagens jordskjelv på Sumatra i Indonesia, opplyser lokale myndigheter lørdag. Skjelvet hadde en styrke på 6,2. Episenteret var om lag 12 kilometer under jordens overflate, rundt 66 kilometer nordvest for byen Bukittinggi, ifølge opplysninger fra det amerikanske jordskjelvsenteret U.S. Geological Survey.

  Over 5.000 personer ble midlertidig innlosjert i evakueringssentre. Natt til lørdag pågikk fortsatt lete- og redningsarbeid i området, ettersom det fulle omfanget ennå ikke var kartlagt.

  Skjelvet utløste panikk blant lokalbefolkningen, og det kunne merkes også i nabolandene Malaysia og Singapore. (NTB)

  Pasaman Barat på Sumatra: Evakuerte fra jordskjelv i Indonesia
  Foto: Ardhy Fernando / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no