Hopp til innhold
Skadde behandles uitenfor sykehuset i Cianjur i Indonesia
Foto: TIMUR MATAHARI / AFP

Indonesia

 • Minst 17 døde og mange savnet etter jordskred i Indonesia

  Minst 17 mennesker er funnet døde og flere andre er savnet etter at styrtregn utløste et jordskred i en ulovlig gullgruve i Indonesia i helgen.

  Jordskjelvet ble utløst søndag morgen i Sumawa-distriktet i provinsen Gorontalo på Sulawesi-øya. Både gruvearbeidere og innbyggere bosatt nær den ulovlige gullgruven, døde, står det i en uttalelse fra lokale myndigheter.

  Fem overlevende er blitt evakuert, og mandag pågikk fortsatt letingen etter dem som fortsatt er savnet.

  Bilder fra området viser at noen av husene i landsbyen like ved gullgruven ble fullstendig ødelagt. Det er registrert ødeleggelser på flere andre boliger og en bru.

  Mer regn er ventet i området mandag og tirsdag, og folk i noen deler av provinsen er derfor blitt oppfordret til forsiktighet. (NTB)

 • Pytonslange funnet med død kvinne i magen i Indonesia

  36 år gamle Siriati ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem etter å ha gått ut for å kjøpe medisiner til sitt syke barn tirsdag morgen, opplyser politiet, som ba de pårørende om å starte en leteaksjon.

  Omtrent 500 meter fra familiens hjem fant ektemannen til den savnede kvinnen tøflene og buksene hennes på bakken, skriver NTB.

  – Kort tid etterpå oppdaget han en slange, omtrent ti meter fra stien. Slangen var fortsatt i live, forteller den lokale politisjefen Idul, som i likhet med mange andre indonesiere kun har ett navn.

  Ektemannen ble mistenksom da han la merke til at pytonslangen hadde en «veldig stor mage», og ba derfor naboer om hjelp til å skjære opp magen til slangen, der de fant liket til kona hans.

  Det er andre gang på en måned at en pytonslange spist og tatt livet av et menneske i provinsen Sør-Sulawesi i Indonesia.

 • Kvinne slukt av pytonslange i Indonesia

  En 36 år gammel kvinne ble tirsdag slukt av en pytonslange i Indonesia, melder nyhetsbyrået AFP.

  Lokalt politi opplyser at hun ble kvalt av den fire meter lange slangen, og deretter slukt hel.

  Ifølge nyhetsbyrået er slike hendelser svært sjelden, men det er andre gang i løpet av en måned at det skjer i samme provins i Indonesia.

 • Klimainvesteringsfondet inn i Indonesia

  Det norske Klimainvesteringsfondet investerer 316 millioner kroner i fornybar kraftproduksjon i Indonesia – verdens tredje største kullprodusent.

  – Norge og Indonesia har hatt et tett energisamarbeid de siste tretti årene. Klimainvesteringsfondet bidrar til å styrke samarbeidet ytterligere, sier energiminister Terje Aasland (Ap).

  Lanseringene av investeringene skjer i forbindelse med at Aasland besøker Indonesia og Singapore denne uka. I Indonesia deltar han blant annet på den tiende offisielle energidialogen mellom Norge og Indonesia, skriver NTB.

  Fondet går blant annet inn med 25 millioner amerikanske dollar – rundt 266 millioner norske kroner etter dagens kurs – i selskapet Xurya som leier ut solceller for tak til større bygg. Med investeringen anslås det at Indonesia vil unngå 370.000 tonn karbondioksid årlig.

  De samlede investeringene på 316 millioner kroner er en del av Norges bidrag til rettferdig omstilling i et land som er verdens tredje største produsent av kull. Indonesia er dessuten blant landene som er mest sårbare for klimaendringer.

  Kullproduksjon i Indonesia
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Pytonslange svelger kvinne hel i Indonesia

  En 45 år gammel kvinne ble lørdag funnet i buken på en pyton på Sulawesi i Indonesia. Slangen hadde svelget henne i ett jafs.

  Firebarnsmoren hadde ikke kommet hjem torsdag kveld og ble meldt savnet, og innbyggerne i landsbyen Kalempang gikk manngard for å lete.

  Ektemannen fant eiendelene hennes, og kort tid etter oppdaget landsbyboerne en pytonslange med stor mage.

  – De ble enige om å skjære i buken til slangen. Da fikk de umiddelbart øye på kvinnens hode, sa landsbyens ordfører.

  Inni slangen lå kvinnen, like hel og med klærne på. Det hører sjeldenhetene til at pytonslanger sluker mennesker i ett jafs, men det har skjedd flere ganger i Indonesia de siste årene. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no