Indonesia

Oppsummert

Onsdag 21. april blei ein ubåt, som tilhøyrer den indonesiske marinen, meldt sakna. Laurdag blei ubåten funnen utanfor Bali. Funna gjer at det truleg ikkje er håp at dei 53 i mannskapet har overlevd.

 • Testet 9000 med brukte test-pinner

  Politiet i Indonesia mener at 9000 flypassasjerer ble koronatestet med brukte bomullspinner. Fem ansatte i et farmasøytisk firma skal ha tjent over en million kroner på salg av brukte testpinner som de hadde vasket selv.

 • General drepen av separatistar

  Separatistiske opprørarar har drepe ein general i den urolege Papua-provinsen i Indonesia. General Gusti Putu Danny Karya var i provinsen for å vurdere tryggingssituasjonen der, og vart drepen i eit bakhaldsåtak.

 • Alle på ubåten er bekrefta omkomne

  Militæret i Indonesia seier bergingsmannskapet har funne ubåten som forsvann under eit treningsoppdrag tidlegare denne veka. Dei bekreftar no at alle dei 53 personane om bord er omkomne.

 • Erklærer ubåt som sokken

  Presidenten i Indonesia, Joko Widodo, seier at marinen i landet har erklært den sakna ubåten som sokken. Ubåten vart lokalisert laurdag på 850 meters djup, og truleg har dei 53 om bord gått tomme for oksygen. Widodo seier han kondolerer til familiane til det truleg omkomne mannskapet.

 • Sakna ubåt er funnen

  Den sakna ubåten i Indonesia har vorte funnen på 850 meters djup, melder det indonesiske militæret, ifylgje Reuters. Styresmaktene skal setje i gang med ei evakuering for potensielle overlevande på ubåten. Truleg gjekk ubåten tom for oksygen laurdag morgon, ifylgje militæret. Vrakrestar frå ubåten skal også vere funne.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no