NRK Meny
Flyktninger fra Syria kommer til Pireus i hellas
Foto: YANNIS BEHRAKIS / Reuters

Flyktninger i verden

Oppsummert

Rundt 60 millioner mennesker er på flukt i verden, viser en rapport fra FNs høykommissær for flyktninger. Det er en dobling på 20 år. De største flyktningstrømmene kommer fra Syria, Irak og Afghanistan, men stadig flere reiser fra afrikanske land.

 • 16.000 migranter sendt hjem

  Over 16.000 afrikanske migranter er sendt tilbake til sine hjemland fra leire i Libya, opplyser EUs utenrikssjef Federica Mogherini. Planen kom i stand etter at en video viste hvordan migranter ble solgt som slaver på et marked i Libya.

 • Seks flyktninger frøs ihjel

  Seks personer frøs i hjel da de prøvde å krysse grensa til Tyrkia fra den kurdiske regionen i Nord-Irak, ifølge en representant for kurdiske selvstyremyndigheter. Mange kurdiske flyktninger forsøker å inn i Tyrkia, ofte ved hjelp av menneskesmuglere.

 • Svensk politi slår alarm

  Over 12 000 personer som skal utvises fra Sverige har forsvunnet, skriver Aftonbladet. Politiet tror dette tallet kommer å mangedoble seg. Mange av dem som forsvinner unyttes ofte som underbetalt arbeidskraft i Sverige, skriver avisen.

 • 47 migranter omkom i forlis

  Til sammen har 47 migranter og flyktninger omkommet i et forlis utenfor Marokko i helgen. 26 av dem er fremdeles savnet, men antas å være døde. Flyktningene og migrantene skal ha kommet fra Mali, Guinea og Elfenbenskysten.

Zaatarileiren er Jordans fjerde største by

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no