Myanmar protester
Foto: AP / NTB

Myanmar

Oppsummert

Myanmar, tidligere kjent som Burma, er en republikk i Asia der militære ledere 1. februar 2021 grep makten og avsatte demokratisk valgte ledere. Etter kuppet er militærregimet møtte med store folkelige protester.

 • Ny siktelse mot Aung San Suu Kyi

  Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi er siktet for et nytt lovbrudd, denne gang for et brudd på en lov om håndtering av naturkatastrofer. Hun er dermed siktet i til sammen seks saker, sier hennes advokat, Min Min Soe, til nyhetsbyrået AFP.

 • Lager hemmelig avis i Myanmar

  Unge mennesker i Myanmar slår tilbake mot juntaens internett-nedstenging og informasjonssensur ved å lage egne hemmelige nyhetsbrev. Tusenvis av lesere laster ned PDF-versjoner av nyhetsbrevene, printer dem ut og distribuerer dem fysisk i flere byer.

 • 700 drept etter kuppet i Myanmar

  Militærjuntaens vold mot demonstranter i Myanmar har så langt krevd over 700 liv, opplyser aktivister. I går meldte øyenvitner at over 80 demonstranter ble drept i byen Bago. En talsmann for militærjuntaen sier at 248 personer er drept så langt.

 • Over 80 drept i Myanmar lørdag

  Sikkerhetsstyrker i Myanmar har lørdag skutt og drept over 80 personer som deltok i anti-kupp-demonstrasjoner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. En protestleder sier at flere titalls lik er brakt til et buddhistisk område der militæret har base.

  Myanmar
  Foto: AP
 • Fordømmer dødsdommer i Myanmar

  Norge fordømmer dødsdommene i Myanmar og ber om at henrettelsene ikke iverksettes. Juntaen i Myanmar dømte fredag 19 personer til døden. I en Twitter-melding tar utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) skarp avstand fra dommen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no