NRK Meny
Sykehuset Levanger
Foto: Tariq Alisubh/NRK

Norsk arbeidsliv

Oppsummert

Det var i overkant av 2,8 millioner jobber i Norge i 3. kvartal 2017, viser statistikk fra SSB. Det er en økning på 49 000 på ett år. Veksten i antall arbeidsforhold var størst for menn, med 2,3 prosent. For kvinner var veksten 1,2 prosent.

 • Heismontør-streiken er over

  Heismontørene i selskapet Orona har vært ute i streik siden 14. mai for å få på plass en landsdekkende tariffavtale. Nå har de fått gjennomslag for kravet. Det var totalt 19 heismontører som var tatt ut i streik.

 • Høy terskel for å varsle

  LO sin sommerpatrulje har den siste uken besøkt Møre og Romsdal for å sjekke hvordan de unge arbeidstakerne har det på arbeidsplassen. Stort sett var det lite lovbrudd, men de avdekket blant annet mangel på pauser, overtidsbetaling og arbeidskontrakt. Patruljen fant også ut at forholdene for guider i fylket ikke har forbedret seg de siste årene. Her avdekket de at ansatte ikke fikk jobbet nok timer for å få arbeidstillatelse. LO mener det største problemet for unge arbeidstakere er at det er altfor høy terskel til å varsle om kritikkverdige forhold på jobben.

  LO sin sommerpatrulje på Smøla
  Foto: Kent Logan Jelle
 • 1 av 20 med sosialhjelp i full jobb

  Nesten to av tre sosialhjelpsmottakere i 2017 stod utenfor arbeidsmarkedet, mens 4,8 prosent hadde heltidsjobb. Endringene de siste årene kan likevel peke mot en noe større yrkesaktivitet blant mottakerne, ifølge tall fra SSB.

 • Rekordmange konkurser

  Antall konkurser og tvangsavviklinger vil i år trolig passere rekorden fra finanskriseåret 2009. I løpet av første halvår i år er økningen på nær ti prosent, og de siste tolv månedene har antallet konkurser økt med 7,3 prosen, skriver DN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no