Sykehuset Levanger
Foto: Tariq Alisubh/NRK

Norsk arbeidsliv

Oppsummert

Summen av de som jobber og de som er arbeidsledige kalles for arbeidstyrken. Sammenlignet med andre land er en stor del av befolkningen i Norge i arbeid. I juli 2018 var 70,3 prosent av befolkningen i arbeid eller arbeidsledig, i følge SSB.

 • Få arbeidslause med mastergrad

  Berre 2,4 av dei som tok mastergraden sin i 2016, er i dag arbeidslause. Det viser ein ny rapport utarbeidd av Nordisk institutt for studiar av innovasjon, forsking og utdanning. Det skriv Kunnskapsdepartementet i ei pressemelding.

 • Åpner tilsyn mot Oslo kommune

  Arbeidstilsynet varsler tilsyn mot Oslo kommune etter NRK avsløringen om 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven. – Vi åpner tilsyn med både Energigjenvinngsetaten og med Oslo kommune, sier Bård Hogstad, inspektør i Arbeidstilsynet.

 • Færre får arbeidsavklaringspenger

  Antall personer som får arbeidsavklaringspenger, fortsetter å falle. Ved utgangen av tredje kvartal fikk 115.424 personer arbeidsavklaringspenger, viser ny statistikk fra Nav. Det er et fall på 3.500 personer eller tre prosent fra andre kvartal.

 • Beskylder regjeringen for lovbrudd

  LO Stat mener regjeringen brøt grunnloven da de grep inn og avsluttet sykehusstreiken 23. juni. Streiken skulle etter planen trappes opp 24. juni dersom det ikke hadde blitt tvungen lønnsnemnd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no