Sykehuset Levanger
Foto: Tariq Alisubh/NRK

Norsk arbeidsliv

Oppsummert

Summen av de som jobber og de som er arbeidsledige kalles for arbeidstyrken. Sammenlignet med andre land er en stor del av befolkningen i Norge i arbeid. I juli 2018 var 70,3 prosent av befolkningen i arbeid eller arbeidsledig, i følge SSB.

 • Stanset farlig bygging 1800 ganger

  Fellesforbundets regionale verneombud stanset farlig arbeid på byggeplasser 1812 ganger i fjor. Mange arbeider på tak uten sikkerhet og stillas er ofte feil bygget, sier Edvard Eidshammer Sørensen i Fellesforbundet til Dagsavisen.

 • Vil åpne for flere med hull i CV-en

  Regjeringen vil endre forskriftene slik at personer med hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne i større grad kan ansettes i staten, melder Aftenposten.

 • Ap vil gi tillitsvalgte mer innsyn

  Arbeiderpartiet vil at tillitsvalgte i offentlige virksomheter som kjøper private tjenester, skal få innsyn i lønns- og arbeidsforhold i selskapene for å avdekke ulovligheter, ifølge VG. Arbeidsministeren mener dette er oppgaver for Arbeidstilsynet.

 • En av ti får uføretrygd

  Hver tiende person i alderen 18-67 år er nå registrert som ufør hos NAV. I desember var det 339.200 mottakere av uføretrygd. Antallet har økt med 4,1 prosent, 13.000 personer, det siste året.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no