Sykehuset Levanger
Foto: Tariq Alisubh/NRK

Norsk arbeidsliv

Oppsummert

Summen av de som jobber og de som er arbeidsledige kalles for arbeidstyrken. Sammenlignet med andre land er en stor del av befolkningen i Norge i arbeid. I juli 2018 var 70,3 prosent av befolkningen i arbeid eller arbeidsledig, i følge SSB.

 • «Utbrent» anerkjent som sykdom

  Verdens helseorganisasjon (WHO) anerkjenner for første gang utbrenthet som en sykdom. WHO definerer utbrenthet som et syndrom som utvikles når kronisk stress på arbeidsplassen ikke blir håndtert på riktig måte.

 • Arbeidsinnvandring fra øst og lønn

  50 prosent av nordmenn tror at arbeidsinnvandringen fra Øst-Europa presser ned lønningene. Samtidig svarer 44 prosent at de tror at arbeidsinnvandring fra øst vil presse svake grupper ut av arbeidsmarkedet, viser en undersøkelse gjort for Fafo.

 • Telia Norge kutter 240 årsverk

  De berørte som er fast ansatte vil bli tilbudt sluttavtale, skriver Dagens Næringsliv. Flesteparten av Telias 2500 ansatte er basert i Oslo-området, enten på hovedkontoret i Nydalen, på våre bedriftssentre eller i butikker.

 • Gir 16 millioner til bransjeprogram

  Regjeringen tildeler nå 16 millioner til utviklingen av bransjeprogram i industri og byggenæringen som skal gi raskt påfyll av kompetanse. Målet er at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger, opplyser kunnskapsdepartementet.

 • Liten økning i antall konkurser

  Det ble åpnet 1333 konkurser i første kvartal i 2019, en oppgang på 2,5 prosent fra samme periode i fjor. Økningen var størst i Nordland, ifølge Statistisk sentralbyrå. Åtte av ti konkurser i første kvartal var foretakskonkurser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no