Sykehuset Levanger
Foto: Tariq Alisubh/NRK

Norsk arbeidsliv

Oppsummert

Summen av de som jobber og de som er arbeidsledige kalles for arbeidstyrken. Sammenlignet med andre land er en stor del av befolkningen i Norge i arbeid. I juli 2018 var 70,3 prosent av befolkningen i arbeid eller arbeidsledig, i følge SSB.

 • Muligheter for grønne jobber

  Hedmark og Oppland fylkeskommuner mener det skal ordne 25.000 grønne arbeidsplasser i Innlandet. I dag legger Sintef fram en rapport om muligheter Innlandet har for å bidra til det grønne skiftet. Det antydes en verdiskapning på 20 milliarder.

 • Mangel på sykepleiere

  Det er stor mangel på sykepleiere ved intensivavdelingen på Universitetssykehuset Nord-Norge. Av 130 sykepleierstillinger er 30 ubesatt. Sykepleierforbundet har nå sendt ei bekymringsmelding til UNN-ledelsen, Fylkeslegen og Arbeidstilsynet.

 • 40.000 nye arbeidsplasser 

  Det er mulig å skape opp mot 40.000 nye arbeidsplasser i Nord-Norge de neste tjue årene basert på næringer fra havet. Det går fram av en ny rapport som forskningsstiftelsen SINTEF Nord i Tromsø har laget for LO og flere arbeidsgiverorganisasjoner.

 • Sykepleierne er klare til streik

  Torsdag morgen kommer 56 sykepleiere i første omgang til å legge ned arbeidet, hvis det ikke oppnås enighet i meklingen med NHO Service og Handel. – Vi kan streike lenge, sier leder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no