NRK Meny
Sykehuset Levanger
Foto: Tariq Alisubh/NRK

Norsk arbeidsliv

Oppsummert

Det var i overkant av 2,8 millioner jobber i Norge i 3. kvartal 2017, viser statistikk fra SSB. Det er en økning på 49 000 på ett år. Veksten i antall arbeidsforhold var størst for menn, med 2,3 prosent. For kvinner var veksten 1,2 prosent.

  • Varsler lovendring om deltid

    Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) varsler lovendringer som vil prioritere utvidet stilling til deltidsansatte framfor nyansettelser, skriver Dagbladet.

  • Strengere dumping-regler i Oslo

    Oslo innfører landets strengeste regler mot sosial dumping, skriver Aftenposten. Eksempler er krav om at halvparten av arbeidstimer skal gjøres av faglærte, og et forbud mot såkalte nulltimerskontrakter. Ifølge avisen kan flere kommuner følge etter.

  • Vil forby bemanningsbyråer

    El- og IT-forbundet ber regjeringen forby bemanningsbyråer i fylkene rundt Oslofjorden, og går tirsdag ut i politisk streik. Hvis ikke vil denne typen innleid arbeidskraft ødelegge arbeidslivet mener El- og IT-forbundet som har 1700 medlemmer i Østfold.

Flere fagforeninger i Oslo-området streiker for å demonstrer utenfor Stortinget mot økt bruk av bemanningsbyråer. I 2005 ble tariffavtaler allmenngjort innenfor byggebransjen i oslofjordområdet. Arrangørene krever forbud mot innleie i samme område.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no