Hopp til innhold
Trump på vei ut av flyet på flyplassen i Atlanta på vei til fengselet.
Foto: JOE RAEDLE / AFP

Donald Trump

Oppsummert

Tidligere president Donald Trump er tiltalt på fire punkter for forsøk på å omgjøre valget i 2020. Han er tidligere titalt i den såkalte hysjpengesaken og dokumentsaken.

  • Trump klarer ikke å stille sikkerhet etter milliardbot

    Donald Trump har ikke klart å skaffe kausjon for boten etter dommen på 464 millioner dollar, ifølge advokatene hans. Det skriver NBC.

    Trump har tidligere ikke fått rettens medhold om å utsette betaling av gigantboten som han fikk i en bedragerisak i New York.

    I en ankedomstol sa Trumps advokater at det å skaffe «bond», altså bevis på økonomisk sikkerhet for den aktuelle summen, som trengs for å anke, er en «praktisk umulighet».

  • Hysjpenge-saken mot Trump utsatt

    Den såkallte hysjpenge-saken mot tidligere president Donald Trump i New York blir utsatt med 30 dager, melder nyhetsbyrået AFP.

    Rettssaken, der Trump står tiltalt for å ha betalt penger for at pornoskuespiller Stormy Daniels skal holde tett om deres affære, hadde planlagt oppstart 25. mars.

    Trump sa tidligere denne uken at hysjpengesaken må utsettes til USAs høyesterett har vurdert hans krav om immunitet i en av sakene der han er tiltalt for forsøk på valgfusk.

    Donald Trump står foran en mikrofon, foran flere enorme amerikanske flagg , og snakker. han har på blå dress og stripet, blått slips. håret er gult og gredd til siden. Han ser til venstre.
    Foto: CHANDAN KHANNA / AFP
  • Hjelpeadvokat trekker seg

    Advokat Nathan Wade, som har bistått statsadvokat Fani Willis i saken der Donald Trump anklages for forsøk på valgpåvirkning, trekker seg fra saken.

    Bakgrunnen er at Willis og Wade har hatt et forhold, noe Trump og hans advokater mener utgjør en interessekonflikt (NTB).

  • USA: Trump taper sak om å få fjernet aktor i sak om valgjuks

    I delstaten Georgia har en dommer avgjort at aktor Fani Willis fortsatt kan føre en sak mot tidligere president Donald Trump om valgjuks. Det skriver CNN. Advokat Nathan Wade som har etterforsket saken, blir fjernet

    Trump og advokatene hans forlangte å få Willis fjernet på grunn av en beskyldning om et upassende forhold mellom Willis og Wade.

    Willis har innrømmet at de har hatt et forhold, men har avvist at det har vært upassende eller gitt henne økonomiske fordeler. Trumps advokater har påstått dette.

    (NTB)

  • Dommer avviser Trumps krav om henleggelse

    En føderal dommer avviste torsdag Donald Trumps forespørsel om å få saken mot ham om håndtering av graderte dokumenter, henlagt.

    Trumps advokater argumenterte i rettsmøtet i Fort Pierce i Florida for at selve loven som underbygger tiltalen, er for vag til å brukes mot en tidligere president.

    I kjennelsen fra dommer Aileen Cannon, som ble utnevnt av Trump, heter det at argumentet må vurderes grundig, men at det ikke bør avgjøres nå.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no