Hopp til innhold
Trump blir eskortert av scenen av Secret Service.
Foto: AP / Evan Vucci

Donald Trump

Oppsummert

Tidligere president Donald Trump overlevde et attentatforsøk under et valgkampmøte i Pennsylvania 14 juli.

  • Trump: For tre dager siden slo vi offisielt den verste presidenten i vårt lands historie

    Donald Trump holdt onsdag kveld den første valgkamptalen etter at Kamala Harris trådte fram som Demokratenes presidentkandidat. Han gikk rett til angrep på henne.

    Talen ble holdt i byen Charlotte i North Carolina, som er en såkalt vippestat, der ingen kandidat eller parti uten videre kan regne med et sikkert flertall ved presidentvalget.

    Først var det imidlertid Bidens exit som presidentkandidat som var tema.

    – For tre dager siden slo vi offisielt den verste presidenten i vårt lands historie, sa Trump.

    Blant annet fikk Harris gjennomgå for grensepolitikken, der Trump ga henne skylden for å ha sluppet inn 20 millioner ulovlige innvandrere.

    – Alt Kamala rører, blir en katastrofe, sa Trump.

    Han spilte på frasen han ble berømt for i realityserien «The Apprentice».

    – Kamala, du får sparken, sa han til enorm jubel.

    – For få uker siden ble hun omtalt som den verste politikeren i USA, og nå sier de at hun er så dyktig.

    Han sa videre at hun kommer til å ødelegge Amerika.

    (NTB/NRK)

    Donald Trump holdt den første valgkamptalen etter at Kamala Harris ble Demokratenes presidentkandidat
  • Valgteamet til Trump klager inn pengestøtten til Harris

    Teamet som jobber med valgkampanjen til tidligere president Donald Trump sendte inn en klage til den føderale valgkommisjonen tirsdag. De mener penger som har blitt samlet inn til president Joe Bidens presidentkandidatur ikke kan overføres til visepresident Kamala Harris sin presidentkampanje.

    Kamala Harris forsøker å stjele til seg 91.5 millioner dollar av Joe Bidens etterlatte kampanjepenger. En frekk handling og brudd på loven, heter det i klagen som ble sendt inn av Trump-kampanjens advokat David Warrington, skriver CNN.

    Etter at Biden trakk seg som presidentkandidat, har Demokratenes valgkamporganisasjon samlet inn penger fra givere som nå går til Kamala Harris.

    I de første timene etter at Harris kunngjorde sitt kandidatur ga 888.000 personer til sammen 81 millioner dollar. Det tilsvarer nærmere 900 millioner kroner.

  • Trump fikk to centimeter langt sår fra attentatmannens kule

    Skuddet som traff Donald Trump under attentatet for en uke siden, påførte ham et to centimeter langt sår på øret, opplyser ekspresidentens tidligere lege.

    Lege og politiker Ronny Jackson, som var Trumps lege i Det hvite hus, fløy til New Jersey for å møte ekspresidenten etter attentatet og har behandlet ham siden da. Han sier kulen bare var noen få millimeter unna å treffe hodeskallen, og at den traff toppen av Trumps øre.

    – Kulens bane førte til et 2 centimeter bredt sår, som gikk helt inn til brusken i øret. Det var betydelig blødning med én gang. fulgt av en markant hevelse av hele det øvre øret, skriver Jackson i et notat Trump har delt i sitt sosiale medium Truth Social.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no