Hopp til innhold
Donald Trump i New York før rettssaken om de såkalte hysjpengene.
Foto: Eduardo Munoz / Reuters

Donald Trump

Oppsummert

Tidligere president Donald Trump er tiltalt på fire punkter for forsøk på å omgjøre valget i 2020. Han er tidligere titalt i den såkalte hysjpengesaken og dokumentsaken. Hysjpengesaken skal opp i retten mandag 15. april.

  • Dommer avviser Trumps forsøk på å forkaste ærekrenkelsesdom

    En føderal dommer avviste Donald Trumps forsøk på å forkaste ærekrenkelsesdommen, hvor han er dømt til å betale journalisten E. Jean Carroll 83,3 millioner dollar i oppreisning.

  • Aktor ba dommeren bøtelegge Donald Trump

    Påtalemyndigheten i den såkalte hysjpengesaken ba tirsdag dommeren om å gi Donald Trump en bot på 10.000 dollar for angivelig brudd på munnkurven han er ilagt.

    Den tidligere presidenten har ikke lov til å snakke offentlig om folk som har noe med saken å gjøre, som mulige vitner og juryen. Men ifølge påtalemyndigheten har Trump lagt ut ti innlegg på nettet som de mener er i strid med pålegget.

    Det dreier seg om kritiske uttalelser om Michael Cohen, hans tidligere personlige advokat, og Stormy Daniels, pornoskuespilleren Trump skal ha hatt en affære med.

    Forsvarer Todd Blanche har uttalt at innleggene var svar på politiske anklager, og at mange av ytringene er skrevet av andre enn Trump. (NTB)

  • Enighet om jurymedlemmer i Trumps hysjpenge-sak

    Det melder flere amerikanske medier. Det er valgt 12 personene som skal avgjøre om Trump er skyldig eller ikke i hysjpengesaken.

    Det tok lang tid å finne kandidater og nå skal de også bli enige om flere stedfortredere.

    Mandag startet rettssaken mot Donald Trump i den såkalte hysjpengesaken.

  • To jurymedlemmer fjernet

    Torsdag har to av jurymedlemmene som var utvalgt i hyspengesaken mot Donald Trump forsvunnet fra juryen som ble tatt i ed for noen dager siden.

    Mens én trakk seg tidligere torsdag fordi hun mente beskrivelser i mediene kunne identifisere hennne, ble den andre unnskyldt like over klokken 18 norsk tid, melder CNN.

    Begrunnelsen er at dette jurymedlemmet kan ha blitt arrestert på 90-tallet for å rive ned politisk reklame.

    Torsdag kveld er det dermed fem personer igjen i juryen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no