Arbeidslivskriminalitet

 • 20 meter over bakken uten sikring

  Fellesforbundet reagerer kraftig på at stillasarbeidere balanserer 20 meter over bakken uten sikring. Ifølge dem ble det i løpet av første halvår stanset arbeid på over 1000 byggeplasser. I 600 av tilfellene var årsaken farlig arbeid utført i høyden.

 • Gode arbeidsforhold i Kristiansand

  Over 110 arbeidere i Kristiansand sentrum ble kontrollert av Senteret mot arbeidslivskriminalitet, mellom klokken åtte og klokken tre. De fant ingen overtredelser, og politiet melder om oppløftende resultater.

 • –Bønder utnytter sesongarbeidere

  Arbeidstilsynets kontroller så langt i sommer har avdekket flere alvorlige tilfeller hvor sesongarbeidere ikke har skikkelig tilgang på kjøkken, dusj og sanitærforhold. Enkelte bønder utnytter bevist de utenlandske sesongarbeiderne ifølge tilsynet

 • Elleve kriminelle nettverk i Oslo

  Senteret som jobber med arbeidslivskriminalitet i Oslo sier det har avslørt elleve kriminelle nettverk i hovedstaden. De kriminelle er i ferd med å flytte seg fra bygg og renhold til nye områder som helse, omsorg og barnevern.

 • Ønsker felles innsats

  Regjeringen ønsker å komme arbeidslivskriminaliteten til livs. Nå legges det fram en strategi for å oppnå dette gjennom et tettere samarbeid mellom Arbeidstilsynet, skateetaten, Nav, politiet og andre offentlige etater.

Statsministeren og arbeids- og sosialministeren legg fram regjeringas nye strategi mot arbeidslivskriminalitet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no