Hopp til innhold
Brann på Melkøya
Foto: Allan Klo / NRK

Melkøya

Oppsummert

Equinors produksjonsanlegg for gass på Melkøya utenfor Hammerfest ble rammet av brann 29. september 2020. Produksjonen er stanset på ubestemt tid. I mai 2022 er anlegget under stegvis oppstart.

 • Produksjonen i gang på Melkøya

  For første gang siden september 2020 produseres det flytende naturgass (LNG) på Melkøya utenfor Hammerfest.

  Etter brannen i september 2020 har det foregått omfattende reparasjonsarbeid ved anlegget, skriver Equinor i en pressemelding.

  Anlegget Hammerfest LNG produserer gass som vanligvis utgjør 5 prosent av norsk gasseksport, med 6,5 milliarder kubikkmeter gass i året. (NTB)

 • Ny utsettelse på Melkøya

  Gjenåpningen av Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest blir utsatt i fire nye dager og er beregnet å starte opp 27. mai, opplyser Gassco ifølge Reuters.

  Naturgassanlegget på Melkøya har vært stengt etter en brann i 2020 da filtre i et luftinntak selvantente. Equinor fikk en skrape av Petroleumstilsynet for ikke å ha fulgt opp avvik tilbake til 2017.

  Etter et omfattende reparasjons- og forbedringsarbeid er LNG-anlegget klargjort for stegvis oppstart. Det er ikke opplyst hva som er grunnen til at gjenåpningen blir utsatt.

 • Utsetter åpningen på Melkøya

  Equinor utsetter gjenåpningen av gassanlegget på Melkøya. Anlegget fikk store skader etter brannen i september 2020.

  Anlegget er nå ventet å gjenoppta produksjonen 23. mai, seks dager senere enn det forrige målet om å starte på nytt 17. mai, skriver Reuters.

 • Utsetter gjenåpning på Melkøya

  Equinor utsetter igjen gjenåpning av gassanlegget på Melkøya. Anlegget skulle starte opp i slutten av mars. Det er nå forventet å gjenåpne 17. mai.

  Anlegget fikk store skader etter brannen i september 2020.

  melkøya
  Foto: Bjarne Halvorsen / NTB
 • Vil bygge kraftlinje til Hammerfest

  Styret i Statnett vil investere i ny kraftledning fra Skaidi til Hammerfest. Det bestemte de torsdag. Linja vil gi strøm til Equinor, som har planer om å elektrifisere sitt gassanlegg på Melkøya. Linja er omstridt og har ennå ikke konsesjon.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no