Baneheia i Kristiansand
Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK Luftfoto

Drapene i Baneheia

Oppsummert

19. mai 2000 ble 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen og 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen voldtatt, knivstukket og drept i Baneheia i Kristiansand. To menn ble dømt. Jan Helge Andersen tilsto, men Viggo Kristiansen nektet enhver befatning med saken.

 • Frykter ubalansert dokumentar

  Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia frykter at den varslede dokumentaren om saken skal bli ubalansert. Tidligere i dag ble det klart at produksjonsselskapet Monster skal lage en dokumentarserie om saken for TVNorge.

 • Oppnevner ny sakkyndig i Baneheia

  Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne en ny uavhengig sakkyndig for å vurdere DNA-bevisene i Baneheia-saken. Kommisjonen vil ha en ny vurdering av den sakkyndige DNA-erklæringen som ligger til grunn for dommen mot Viggo Kristiansen.

 • Ny behandling i mars

  Gjenopptakelseskommisjonen fortsetter behandlingen av Baneheia-saken fra 17. til 19. mars, ifølge leder Siv Hallgren. Saken behandles også denne uken, men kommisjonen kommer ikke til å konkludere i saken, meldte Hallgren tidligere i dag.

  Siv Hallgren, leder gjenopptagelseskomisjonen
  Foto: Elin Martinsen / NRK
 • Banehei-saken blir utsatt

  Gjenopptakelseskommisjonen utsetter avgjørelsen i Banehei-saken. – Det er mange anførsler og uttalelser som skal drøftes, skriver leder Siv Hallgren i en epost. Saken har vært forsøkt gjenåpnet seks ganger tidligere.

  Krimtekniker Baneheia
  Foto: NRK
Årsaken er lekkasje av hemmelige dokumenter.
Ny bok om Baneheiadrapene skaper forvirring, og er en stor belastning for pårørende. Forfatteren av boka mener saken mot Viggo Kristiansen må gjenopptas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no