NRK sender direkte fra bergingsaksjonen av KNM «Helge Ingstad».

Fregatten KNM «Helge Ingstad»

Oppsummert

Fregatten KNM «Helge Ingstad» ligger havarert i fjæresteinene i Øygarden etter at den kolliderte med tankskipet «Sola TS» 8. november 2018.

 • Fregatt kan bli liggende til påske

  Vanskelige værforhold gjør at det kan drøye til april før hevingen av KNM Helge Ingstad kan starte, sier meteorolog Roar Hansen i Storm Geo til Teknisk Ukeblad. Forsvaret har tidligere sagt at hevingen kan starte når været tillater det.

 • Sammenstiller fregattetterforskning

  Frode Karlsen i Vest politidistrikt sier til NRK at de sikter seg inn på å avslutte etterforskningen av fregattulykken i juni. Fem etterforskere jobber med å sammenstille materialet fra kollisjonen mellom KNM «Helge Ingstad» og tankskipet «Sola TS».

 • Øver på fregatt-heving i helgen

  Sjøforsvaret og andre involverte selskaper i bergingen av KNM «Helge Ingstad» øver på hevingen i løpet av helgen. I forrige uke meldte de at alt var klart til heving, bortsett fra været. De trenger flere dager med fint vær for å kunne sette i gang.

 • Endrer ikke AIS-rutiner

  Forsvaret har ikke endret rutiner for bruk av sporingssystem etter ulykken med Helge Ingstad, bekrefter kommandørkaptien Torill Herland. For øyeblikket opererer forsvarets etteretningsfartøy Marjata i sterkt trafikkerte Oslofjorden tidvis uten AIS.

Forsvaret viste mandag frem skadene på KNM Helge Ingstad.
Sjøforsvaret og Kystverket møtes til debatt om KNM Helge Ingstad-forliset.
Redegjørelse av forsvarsministeren om forliset av fregatten Helge Ingstad med debatt etter redegjørelsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no