KNM Helge Ingstad
Foto: Kystverket

Fregatten KNM «Helge Ingstad»

Oppsummert

Fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola» i november i 2018. Etter fire måneder under vann, ble fregatten i mars fraktet til Haakonsvern i Bergen med store skader. Tre personer er siktet etter ulykken.

 • Får samme rett til erstatning

  Forsvaret endrer regelverket slik at de vernepliktige får erstatning for tapte personlige eiendeler på lik linje med de øvrige om bord på KNM «Helge Ingstad». BT skriver at Regjeringen har bestemt at det ikke skal være en øvre beløpsgrense for tapte eiendeler.

 • Kystverket får kritikk

  Kystverket ba ikke om miljøråd da KNM «Helge Ingstad» skulle heves. De får nå kritikk i en ny rapport som viser at Miljøverndepartementet ble varslet for sent, at de ble dårlig informert underveis i aksjonen, og ikke bedt om råd før hevingen.

 • Kaiplass har kostet tre millioner

  KNM «Helge Ingstad» har siden starten av juni lagt til kai ved Coast Center Base (CCB) på Ågotnes utenfor Bergen. Sjøforsvaret betaler 30.000 kroner per døgn for kaiplassen, skriver Forsvarets Forum. Hittil har oppholdet kostet tre millioner kroner.

  KNM Helge Ingstad sjøsatt igjen
  Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret / NTB scanpix
 • Kaiplass koster tre millioner

  Sjøforsvaret betaler 30.000 kroner per døgn for å leie kaiplass til fregatten KNM Helge Ingstad, ifølge Forsvarets Forum. Det melder NTB. KNM Helge Ingstad har siden starten av denne måneden ligget til kai ved Coast Center Base utenfor Bergen.

 • Politiet blir ikke ferdig

  Politiet sier de ikke blir ferdig med etterforskningen av ulykken med KNM «Helge Ingstad» før etter sommeren. – Flere går ut i ferie, og vi venter på Havarikommisjonens arbeid, sier påtaleansvarlig Ole Bjørn Mevatne i Vest politidistrikt til TU.

  KNM "Helge Ingstad" sjøsettes etter havariet
  Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret
Forsvaret viste mandag frem skadene på KNM Helge Ingstad.
Nå settes KNM «Helge Ingstad» tilbake på sjøen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no