Hopp til innhold
Nyhetssenter

Nyhetssenter Vestfold og Telemark

 • Leter etter savnet kvinne

  Politiet er i gang med søk etter en savnet kvinne i Porsgrunn. Den savnede er 74 år gammel, med brunt hår, og mulig iført en lys eller hvit jakke. Det vil etter hvert også benyttes frivillige ressurser i søket. Politiet ønsker tips på 02800.

 • Nye fiskeriregler

  Gjennom flere år har danske fiskere fisket opp store mengder kveite på norsk side vintertid. Dette til tross for at kveita er fredet i Norge på denne tiden av året.

  I dag er det lov å krysse grensa med trålen ute, og det gjør det umulig å skille mellom dansk og norsk fisk.

  Derfor innfører hav- og fiskeriminister, Bjørnar Skjæran, nå en lovendring.

  – Jeg har besluttet at grensekryssende fiskeriaktivitet vil opphøre fra 1.1.2024.

  Fiskeripolitisk talsmann i Rødt, Geir Jørgensen, sier at dette er en god dag for livet i havet.

  – Vi setter stor pris på at regjeringa og fiskeriminister tar de nødvendige grepene.

  Geir Jørgensen med en kveite i hånda.
  Foto: Ihne Pedersen
 • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

  Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

  I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

  Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

  Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.

 • Trafikkulykke i Tønsberg

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Tønsberg. En bil har kjørt i grøfta. Fire gutter i tenårene blir undersøkt av ambulansepersonell på stedet.

  – Bilen har dratt av veien og airbagger er utløst. Heldigvis framstår de i bilen uskadet, men sjekkes av ambulansepersonell. Vi har sikret skadestedet og tatt strømmen på bilen, sier underbrannmester Donald J. Bell.

  VIB. Bil i grøfta i Tønsberg.
  Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
 • Trafikkuhell i Skien

  To personer er kjørt til legevakt for sjekk etter at to biler har kollidert på Hoppestadgata i Skien. Ulykken har skjedd ved at en ikke har holdt vikeplikten. Den ene føreren mistenkes også for kjøring i ruspåvirket tilstand og hadde heller ikke gyldig førerkort.

 • Skal undersøke brannen på Sem

  Politiet skal gjennomføre avhøyr av dei som var vitne til gartneribrannen på Sem natt til måndag.

  Fleire tusen kvadratmeter med drivhus vart lagde i ruinar som følgje av brannen, og storleiken på branntomta gjer det utfordrande å finne staden der brannen starta.

  Krimsjef Trine Berg seier at det ikkje er mistanke om at brannen kan vere påtent, men at dei gjennomfører avhøyr for å finne ut av kvar dei skal byrje å leite.

 • Vet ikke hvor drapsvåpenet er

  33-åringen som var sjåfør for gjerningsmannen da Bård Lanes ble drept i Tønsberg for to år siden, vet ikke hvor drapsvåpenet er.

  27-åringen som har tilstått at han skjøt og drepte Bård Lanes, har sagt at han ba 33-åringen kvitte seg med våpenet og brenne klær og bilen de brukte.

  Bilen ble funnet i full fyr noen kilometer unna åstedet noen timer etter drapet. 33-åringen innrømmer at han tente på, selv om han ikke kan huske det.

  – Hvor er pistolen i dag, spør statsadvokat Åsmund Yli.

  – Vet ikke. Jeg husker ikke, sier 33-åringen. Han sier han ikke husker om han tok pistolen ut av bilen eller ikke. Før bilbrannen kjørte han rundt på måfå og sier det var tilfeldig at han valgte å sette fyr på bilen på Sem.

  – For meg er det veldig spesielt at du ikke husker dette. En pistol?

  – Jeg har forståelse for det, men har ikke noe annet svar.

  Tingrettsdommeren tar over og spør om han så pistolen.

  Jeg er usikker på det, men jeg har vel sikkert sett den. Jeg husker det i alle fall ikke.

  - Men du ble bedt om å kvitte deg med den, spør dommeren.

  - Det er godt tenkelig at jeg har gjort det. Jeg kjørte som sagt rundt på måfå før bilbrannen, men vet ikke hva jeg gjorde med våpenet, sier 33-åringen.

 • Kjøpte hansker få timer før drapet

  33-åringen som er tiltalt i forbindelse med drapet på Bård Lanes, sier han ofte kjøpte hansker som han brukte på verkstedet sitt. Påtalemyndigheten legger fram bilde fra et overvåkningskamera fra et kjøpesenter i Tønsberg sentrum, som viser at den tiltalte kjøper hansker den samme kvelden Lanes blir skutt.

  33-åringen husker ikke kjøpet, men konfronteres med at mannen som utførte drapet har sagt at hanskene var til han.

  – Da har jeg vel kjøpt dem til han, sier han.

  – Hva skulle hanskene brukes til?

  – Hvis det var sånn at Lanes skulle få juling, er det ikke unaturlig at man bruker hansker. Det beskytter mot blod og man vet aldri hva slags sykdommer andre har, sier 33-åringen som har innrømmet at han var sjåfør for 27-åringen den kvelden drapet skjedde.

 • Utrykning til sprengningsulykke

  Nødetatene rykket torsdag ettermiddag ut etter melding om en arbeidsulykke som skal ha skjedd i forbindelse med spregningsarbeid i Tønsberg.


  – Det har vært et uhell hvor en person er skadet. Personen er våken, men det er ukjent skadeomfang sier Kenneth Brenden, vaktleder i Sør-Øst 110-sentralen.

  Personen blir tatt hånd om av ambulanse og kjøres til sykehus i Oslo. Foreløpig informasjon er at pasienten skal ha fått stein i hodet i forbindelse med sprengingsarbeid, melder Sør-Øst politidistrikt. De pårørende er varslet om hendelsen.

  Det er ikke fare for at det går av flere eksplosjoner, legger Brenden til. Politiet melder at Arbeidstilsynet er varslet.

  Politibil på stedet.
  Foto: Philip Hofgaard / NRK
 • Husker lite fra tiden rundt drapet

  33-åringen som er én av fire tiltalte for Bård Lanes-drapet i Tønsberg, sier han hadde hørt at Lanes ga informasjon til politiet. Han sier også at han var kjent med en liste over tystere som verserte i det kriminelle miljøet i Vestfold. Han vet ikke hvem som laget den, men tror at drapsofferet sto på denne lista.

  33-åringen husker lite fra samtaler i tiden rundt drapet, men utelukker ikke at han har snakket med 27-åringen som drepte Lanes, om å gi drapsofferet juling.

  – Hva legger du i juling?

  – At man slåss om det. 33-åringen sier at slåsskamper er en vanlig måte å løse problemer på. Han sier at en slåsskamp foregår 1 mot 1, men sier at det også kan være 2 mot 1 dersom man vil sette et eksempel.

  33-åringen sier han sliter med å huske ting som ble sagt for to år siden.

  – Det hadde kanskje vært lettere om du hadde forklart deg da du ble pågrepet, spør statsadvokat Åsmund Yli.

  – Jeg må bare beklage at jeg ikke har bedre hukommelse. Min hukommelsessvikt skyldes bruk av rusmidler, sier 33-åringen, som først nå forklarer seg etter å ha vært taus siden pågripelsen for snart to år siden.

 • Fikk truende lydmelding

  33-åringen som var sjåfør for drapsmannen da Bård Lanes ble drept i Tønsberg i 2021, kjente ikke offeret.

  Han kjente imidlertid til at det hadde vært en langvarig konflikt mellom Lanes og den medtiltalte 31-åringen. Han spurte aldri kameraten om hva konflikten dreide seg om, men 31-åringen skal ifølge 33-åringen ha sagt at han håpet han ikke møtte Lanes når han var sammen med sønnen sin.

  Statsadvokaten spiller av et klipp fra Facebook som 31-åringen har videresendt til 33-åringen et par dager før drapet. Klippet inneholder et opptak der den avdøde snakker truende til 31-åringen.

  – Hør på det pisset her, kommenterer 31-åringen. Den 33 år gamle mannen sier han er usikker på om det er 31-åringen som snakker på opptaket.

 • Utsetter åpning av vei

  Statens vegvesen melder at åpningen av riksvei 41 ved Mjågeto er forsinket.

  Veien skulle egentlig ha åpnet til mandagen, men det krevende sikrings- og sprengningsarbeidet gjør at entreprenøren trenger mer tid. Derfor blir rv. 41 ved Mjågeto, om lag seks kilometer sør for Kyrkjebygda, stengt frem til fredag neste uke.

  – Det er dessverre uheldig at vi ikke klarer å åpne veien som planlagt. Rv. 41 har vært stengt på grunn av omfattende sprengingsarbeid. Det er svært høye fjellskjæringer som skal fjernes for å lage en breiere vei, sier byggeleder Jon Krogstad Bøe i Statens vegvesen.

 • Fikk tilsendt klær i fengselet

  Dag 3 av rettssaken etter drapet på Bård Lanes i Tønsberg i 2021, starter med utspørring av den 33 år gamle mannen som har innrømmet at han var sjåfør under drapet. Han har ikke forklart seg for politiet etter at han ble pågrepet i 2021.

  Han sier at han har et nært forhold til en 31 år gammel mann som påtalemyndigheten mener bestilte drapet.

  – Han er en veldig god, nær venn av meg, sier 33-åringen, som forteller at vennskapet startet da han var i midten av tenårene.

  Statsadvokaten legger fram en tidligere dom mot de to der rollefordelingen der retten beskriver forholdet som at 31-åringen var «den som bestemte», mens den 33 år gamle sjåføren var en «løpegutt».

  33-åringen er ikke enig i beskrivelsen og vil ikke mene noe om rettens beskrivelse.

  – Vi er like gode venner da som nå. Jeg føler ikke det var noen endring i vår relasjon.

  Statsadvokaten vil vite om 33-åringen har mottatt penger mens han har vært varetektsfengslet, noe den tiltalte avviser. Han forteller imidlertid at 31-åringen har sendt han klær.

  – Men ikke penger?

  – Nei, ikke som jeg har registrert eller vet om, sier 33-åringen.

 • Bilbrann slukket av bilfører


  Brannvesenet rykket ut på en bilbrann på Movegen i Porsgrunn. Bilfører selv skal ha slukket brannen med pulver, melder Sør-Øst 110.

  Brannvesenet på stedet bistår med litt vann for å være sikre. Det er ikke meldt om at noen har blitt skadet eller fått i seg røyk fra hendelsen.

 • Natt til søndag går vi fra normaltid, altså vintertid, til sommertid

  – Skiftarbeidere, småbarnsfamilier og bønder er kanskje blant de som opplever klokkestillingen som mest utfordrende. Det positive er heldigvis at dette betyr lysere ettermiddager og at våren er rett rundt hjørnet, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

  Som ansvarlig for Justervesenet er det næringsministeren som bestemmer hva som er riktig tid her i landet. Klokken stilles mellom klokka 2 og klokka 3 natt til søndag, dermed «mister» vi en time. Den får vi tilbake når klokka stilles tilbake til normaltid 29. oktober.

  Klokka stilles
  Foto: Ole Berg-Rusten
 • Brann i rekvisitarom på skole

  Nødetater har rykket ut til brann i et rekvisitarom på Kragerø Kunstskole. Brannen er nå slukket, melder politiet.

  Lærer ved kunstskolen Bård Tørdal er på stedet og forteller at brannen startet i en 3D printer. Brannen ble raskt slukket, og brannvesenet driver nå med utlufting av bygget.

  Utlufting etter brann på Kragerø kunstskole
  Foto: stian wasjø simonsen / NRK
 • Matvarer trekkes fra markedet på grunn av salmonella

  Vestfold-bedriften Pers Kjøkken AS trekker tilbake produktene Salami, Fårepølse og Blokksalami. Det opplyser Matportalen.

  Det er påvist salmonella i råvarer brukt til produksjon av partier av disse produktene.

  Produktene det gjelder, er Salami og Salami Røkt 100 g med best-før-dato 16.05.23-12.12.23, Salami skalk 300 g best før 16.05.23-13.09.23, Fårepølse 100 g best før 12.05.23-12.12.23, Fårepølse skalk 300 g best før 12.05.23-13.09.23 og Blokksalami skalk 300 g best før 28.04.23-13.09.23.

  Produktene er solgt i en rekke dagligvareforretninger og nettbutikker. Produktene er trukket tilbake og finnes ikke lenger i butikkene. Pers Kjøkken AS ber forbrukere som har kjøpt produktet om å kaste det eller levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt.

 • Vær obs på glatt vei på E134

  Veien er svært glatt fra Haukeligrend og østover i Telemark. Svart asfalt med en ishinne og det er vanskelig å se at veien er isete. Vær obs og avpass farten etter forholdene.

  Statens vegvesen opplyser at strøbiler er ute.

 • Mindre trafikkuhell i Kragerø – fører fremsto som påvirket av alkohol

  Politiet rykket ut til et mindre trafikkuhell i Kragerø like før klokka 18. Det skal ikke være personskade.

  Den ene føreren, mann i 40-årene, fremsto som påvirket av alkohol, opplyser politiet. Han blir fremstilt for sikring av bevis og politiet oppretter sak.