NRK Meny
Normal

Solskjærs siste jobb i Manchester United

Slik avslutter Ole Gunnar Solskjær jobben sin i Manchester United. I år som i fjor er han frontfigur i Santa Run

Ole Gunnar Solskjær - Santa Run

Slik leder Ole Gunnar Solskjær an i årets Santa Run i Manchester.

Foto: Manchester United

Ole Gunnar Solskjær blir kledd i rødt som vanlig, også søndag 5.desember. Og rundt seg får han horder med røde. Denne gangen bærer de røde ikke bare Manchester United-emblemet, men også den røde nisseluen og hvitt skjegg.

Ole's final engagement

På sine nettsider gjør Manchester United et poeng av at dette er en av Ole Gunnar Solskjærs siste jobber for klubben, før han reiser hjem for å bli manager i Molde.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær blir manager i Molde. Men først skal han føre an i Santa Run i Manchester.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Jeg har virkelig likt de siste to Santa Runs og nå skal vi skaffe enda mer penger til mennesker som virkelig trenger vår støtte, sier Ole Gunnar Solskjær til Manchester Uniteds nettside.

Veldedighets-arrangement

Santa Run er et førjuls veldedighetsarrangement. United-supportere og deres familier er inviterte til Old Trafford. Alle må være kledd i røde julenissedrakter. Det koster penger å delta, og inntektene går til The New Children’s Hospital Appeal, The Legacy Rainbow House, Francis House, The Christie Charity, Cystic Fibrosis Trust og The Children’s Society.

En engelsk mil

Santa Run i Manchester strekker seg over en engelsk mil. Hjertet i løpet er selvsagt stadionanlegget på Old Trafford, like sørvest for Manchester sentrum. Men løpet går også i området rundt stadion.

Det er John Shiels, sjefen for Manchester United Foundation, som er primus motor for Santa Run i Manchester. Han sier at årets Santa Run blir det største noen sinne.

Manchester United legends

– Det er fjerde gang vi arrangerer Santa Run. Og i år blir det bare større og bedre. Her deltar både lokale skoler og Manchester United legends. Her blir det mye mor, her kommer kor og band, julenissen kommer og det blir mat å få, sier John Shiels.

Santa Run mange steder

Santa Run arrangeres mange steder verden over. I London ventes det at 2000 nisser kommer til å løpe søndag 4. desember. Santa Run arrangeres 6 forskjellige steder i Australia. I fjor var det 9000 nisser som var ute og løp i Las Vegas.