Millioninntekter følger med Solskjær

Molde Fotballklubb venter millioninntekter med Ole Gunnar Solskjær som manager.

Ole Gunnar Solskjær og styreleder Erik Berg

Ole Gunnar Solskjær og styreleder Erik Berg skriver under kontrakten som binder Solskjær til molde i tre og et halvt år.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

- Forhåpentligvis blir det en positiv opplevelse, så blir det opp til oss i administrasjonen å vise hvor mye vi kan kapitalisere ekstra på at Ole Gunnar og hans team er klare og presentert, sier Molde-direktør Tarjei Nordstrand Jacobsen til NRK.

Tror du Solskjær blir en suksess i Molde? Diskuter nederst i artikkelen!

Solskjær blir av de fleste sett på som selve gullgutten i norsk fotball, en spiller det aldri har vært festet noe negativt ved. Molde-ledelsen er sikker på at det kommer til å komme penger inn i klubbkassen når han nå vender tilbake til Molde og norsk fotball etter 14 år i Manchester United.

- Ja, at det kommer til å generere inntekter i millionklassen er helt sikkert, så får vi se hvor mye vi greie å hente ut, sier Jacobsen videre.

Klubben håper at inntektene kan fordele seg på tre hovedområder.

  • Økte billettinnteker, blant annet via økt salg av sesongkort
  • Økte mediainntekter ettersom klubben blir mer profilert og vist mer på TV
  • Økte sponsorinntekter. Vil tiltrekke seg både lokale og nasjonale sponsorer

- Noen millioner ekstra vil det helt sikkert bli, sier markesdirektør Jan A. Byttingsvik til VG.

Les også:

Trekker publikum

Molde endte til slutt på en 11. plass i årets eliteserie etter en fantastisk sluttspurt etter at Uwe Rösler tok over som trener. Rösler og assistent Gunnar Halle forvandlet Molde-laget til et vinnerlag, med åtte kamper på rappen uten tap og bare tre baklengsmål. Det var likevel ikke godt nok til å nå målet om 9000 tilskuere på hjemmekampene. På de fire siste hjemmekampene hadde klubben et snitt på 7542 tilskuere, men klubbledelsen tror at publikumstilstrømningen kommer til å øke når Ole Gunnar Solskjær er på plass på trenerbenken.

- Vi må i alle fall legge det høyere, så får vi se hvor høyt. Men vi hadde ambisiøse mål i år også på 9000 og det nådde vi ikke, og vi kommer nok til å heve det til neste år så kanskje det blir 10 000 som blir budsjettmålet, sier styreleder Erik Berg.

Fotballnyheter