Hopp til innhold

Millioninntekter følger med Solskjær

Molde Fotballklubb venter millioninntekter med Ole Gunnar Solskjær som manager.

Ole Gunnar Solskjær og styreleder Erik Berg

Ole Gunnar Solskjær og styreleder Erik Berg skriver under kontrakten som binder Solskjær til molde i tre og et halvt år.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

- Forhåpentligvis blir det en positiv opplevelse, så blir det opp til oss i administrasjonen å vise hvor mye vi kan kapitalisere ekstra på at Ole Gunnar og hans team er klare og presentert, sier Molde-direktør Tarjei Nordstrand Jacobsen til NRK.

Tror du Solskjær blir en suksess i Molde? Diskuter nederst i artikkelen!

Solskjær blir av de fleste sett på som selve gullgutten i norsk fotball, en spiller det aldri har vært festet noe negativt ved. Molde-ledelsen er sikker på at det kommer til å komme penger inn i klubbkassen når han nå vender tilbake til Molde og norsk fotball etter 14 år i Manchester United.

- Ja, at det kommer til å generere inntekter i millionklassen er helt sikkert, så får vi se hvor mye vi greie å hente ut, sier Jacobsen videre.

Klubben håper at inntektene kan fordele seg på tre hovedområder.

 • Økte billettinnteker, blant annet via økt salg av sesongkort
 • Økte mediainntekter ettersom klubben blir mer profilert og vist mer på TV
 • Økte sponsorinntekter. Vil tiltrekke seg både lokale og nasjonale sponsorer

- Noen millioner ekstra vil det helt sikkert bli, sier markesdirektør Jan A. Byttingsvik til VG.

Les også:

Trekker publikum

Molde endte til slutt på en 11. plass i årets eliteserie etter en fantastisk sluttspurt etter at Uwe Rösler tok over som trener. Rösler og assistent Gunnar Halle forvandlet Molde-laget til et vinnerlag, med åtte kamper på rappen uten tap og bare tre baklengsmål. Det var likevel ikke godt nok til å nå målet om 9000 tilskuere på hjemmekampene. På de fire siste hjemmekampene hadde klubben et snitt på 7542 tilskuere, men klubbledelsen tror at publikumstilstrømningen kommer til å øke når Ole Gunnar Solskjær er på plass på trenerbenken.

- Vi må i alle fall legge det høyere, så får vi se hvor høyt. Men vi hadde ambisiøse mål i år også på 9000 og det nådde vi ikke, og vi kommer nok til å heve det til neste år så kanskje det blir 10 000 som blir budsjettmålet, sier styreleder Erik Berg.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • 16-åring scoret i Lyn-debuten

  Lyn tok seg komfortabelt videre til cupens tredje runde, etter 4-0-seier over Ull/Kisa. Miriam Mjåseth skrev seg først opp på scoringslista da hun limte ballen opp i krysset, og Kristin Holmen sørget for at det stod 2-0 til Lyn til pause.

  Scoringene lot vente på seg i andre omgang, men etter 75 minutter løsnet det igjen. 16 år gamle Tuva Henriksen var iskald alene med keeper og satte inn 3-0, bare syv minutter etter at hun ble byttet inn og fikk A-lagsdebuten for Lyn. Una Søyland punkterte kampen ti minutter før slutt.

  Det ble spilt ti kamper i cupen onsdag, og alle toppserielagene tok seg videre. LSK Kvinner og Brann tok seg begge enkelt videre, begge med 12-0-seiere over henholdsvis Tynset og Loddefjord.

  Vålerenga er også klare for tredje runde etter 9-0 mot Fart. Det samme er Røa, som knuste Runar 8-0.

  John Arne Riise og Avaldsnes fikk seg også et oppløftende resultat etter blytunge 0-10 for Brann i Toppserien. I cupens 2. runde vant Avaldsnes 3-1 over Viking.

 • Kolbotn kontrollert videre

  Det ble relativt komfortabelt for Kolbotn, som slo ut 1. divisjonslaget Grei i andre runde av NM for kvinner. De vant til slutt 2-0 på bortebane, og er dermed videre til tredje runde av cupen.

  Det var først Ingrid Kvernvolden, som hadde mange sjanser i løpet av kampen, som satte inn 1-0-målet.

  Etter hvilen sørget Sara Dyrehauge for det forløsende 2-0-målet, der hun banket ballen i nettaket.

 • Langtidsskade for Villa-stopper Konsa

  Aston Villa-midtstopper Ezri Konsa er ute i inntil fire måneder etter å ha blitt skadd i helgens Premier League-kamp mot Crystal Palace.

  Det opplyser manager Steven Gerrard foran torsdagens hjemmekamp mot Burnley. Konsa går glipp av de to siste seriekampene og muligens også starten på neste sesong.

  – Ezri Konsa har vært til undersøkelse, og det er bekreftet at han har en kneskade. Han er ute i inntil 16 uker. Det er ikke det verste tidspunktet om man først skal få en skade, for han går ikke glipp av så mye fotball, sier Gerrard.

  Villa ligger på 14.-plass i Premier League, men har mulighet til å klatre noen plasser torsdag kveld.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Nick Potts / AP
 • Bekreftet: Sverige uten Zlatan mot Norge

  Den svenske veteranspissen Zlatan Ibrahimovic er ikke med i landslagstroppen som skal møte Norge to ganger på kort tid i Nations League i juni.

  Det er skadeproblematikk som stopper 40-åringen, som i fjor gjorde comeback på landslaget etter nesten fem år utenfor.

  I tillegg til dobbeltmøtet med Norge 5. og 12. juni skal Sverige spille mot Slovenia (2/6) og Serbia (9/6).

 • Thorsby scoret i Sampdoria-seier

  Morten Thorsby scoret sesongens tredje seriemål da Sampdoria slo Fiorentina 4-1 i italiensk Serie A fotball mandag.

  Sampdoria hadde reddet plassen før avspark. Thorsby har spilt 34 seriekamper fra start for Genova-klubben denne sesongen. I tillegg til målene er det blitt ti gule kort, det siste i slutten av februar.

  Kristoffer Askildsen satt på benken hele kampen for Sampdoria mandag.

  Fiorentias tap gjør at deres sjanse til europacup-spill lever farlig.

  Sampdoria avslutter sesongen borte mot Inter søndag. Dermed kan Thorsby være med på å avgjøre kampen om ligagullet. Inter ligger to poeng bak Milan på toppen av tabellen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP