- Moldes rike onkler driver økonomisk bloddoping

Redaktøren i bladet Dine Penger mener at pengesterke investorer i Molde-miljøet innfører økonomisk blod-doping i norsk fotball. Tom Staavi frykter konsekvensene hvis andre klubber kaster seg på karusellen.

Video MOLDE-INVESTORENE DRIVER ØKONOMISK BLODDOPING

Denne uka sikret Molde fotballklubb seg underskriften til superkjendis og fotballstorhet Ole Gunnar Solskjær. I kjølvannet av avtalen kommer det nå nye signaler om flere millioner kroner til styrking av Molde fotballklubbs budsjett. Hovedproblemet er ikke Solskjærs lønn, sier Tom Staavi.

Ole Gunnar Solskjær styreleder Erik Berg

Ole Gunnar Solskjær signerer kontrakten og blir manager i Molde fotballklubb.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Solskjær har en enorm markedsverdi i form av å være verdens mest kjente nordmann, og som faktisk gidder å komme hjem og trene i utgangspunktet en liten klubb på Vestlandet i Norge, sier Tom Staavi.

Frykter konkurser

Tom Staavi er mer bekymret over hvordan de rike investorene kan bidra til å blåse opp klubbens økonomi. Han er særlig bekymret nå som mange klubber jobber iherdig for å få ned kostnadene.

– Det jeg er mer bekymret for er at Røkke og Gjelsten og de andre som står bak har sagt at de skal pøse på med enda flere millioner til en allerede økonomisk bloddopa klubb. Nå har vi endelig vært gjennom en periode der klubbene har rydda opp i kostnadssiden. 2011 så ut til å bli et år der det var litt orden. Så skal altså de rike onklene bak Molde fortsette å pøse inn penger. Dette er ikke bærekraftig påsikt, sier Staavi. Dersom de rike onklene trekker seg ut, går Molde konk, sier han.

– Kaster oss ikke på karusellen

Ingebrigt Steen Jensen

Ingebrigt Steen Jensen og hans Stabæk vil ikke være med på den økonomiske karusellen Molde har satt i gang.

Foto: Tarald Aaby / NRK

Stabæk-leder Ingebrigt Steen-Jensen deler ikke Staavis bekymring. Han tror ikke flere norske klubber vil kaste seg på pengekarusellen.

– Vi kommer bare til å se på karusellen til Molde, vi. Det ser morsomt ut, og vi skulle kanskje ønske at vi satt på den vi også. Men vi kommer ikke til å hoppe på den. Det er helt sikkert. Ingen norske klubber kommer til å gjøre det. Det er slutt på de tider, sier Ingebrigt Steen-Jensen.

Hva mener du? Har Molde-investorene satt i gang en farlig økonomisk karusell?

Siste video/lyd

- Overlever eg dette skal eg lage ein stor støttekonsert til kreftavdelinga. Det sa dirigent Svein Eiksund til legane ved Volda sjukehus etter at han for halvanna år sidan fekk konstatert ein kreftsvulst på 10 centimeter. No er han frisk og har planane klare
 Landets nyeste Pusterom for kreftpasienter opna i Kristiansund i dag. Målet er å gi pasientane eit fristed frå sjukehuset - innanfor sjukehusets veggar.
Vi skal treffe ei jente som har vald å ta utdanning til eit litt uvanleg yrke. Ho er den einaste i vårt fylke i år. Ho e ei ganske tøff jente som trives best ute i det fri.