Hopp til innhold

Solskjær bekrefter kontakt om landslagsjobben: – De har spurt

Ole Gunnar Solskjær bekrefter at Norges Fotballforbund har vært i kontakt med ham om den ledige jobben som kvinnelandslagssjef. Men han føler seg ikke klar for jobben – ennå.

Ole Gunnar Solskjær

IKKE NÅ: Solskjær bekrefter at han har blitt spurt, men mener han ikke er klar for jobben som kvinnelandslagssjef enda.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Om jeg har snakket med forbundet om landslaget, ja det har jeg, selvfølgelig har jeg gjort det. De har spurt, sier Solskjær.

Temaet ble tatt opp på et arrangement på Aalesunds stadion lørdag. Den tidligere Manchester United-manageren skulle sammen med toppfotballsjef Hege Jørgensen snakke om like muligheter i fotballen for kvinner på Sunnmøre.

Men de kom også i prat om andre ting.

Ole Gunnar Solskjær og Hege Jørgensen.

PRATET PÅ SCENEN: Solskjær og Jørgensen (t.h.).

Foto: REMI SAGEN / NRK

Spørsmålet som ble stilt om landslaget handlet om to ting – om han enten kunne tenke seg å bli trener for Uniteds kvinnelag eller for kvinnelandslaget. Landslagsjobben er som kjent ledig, etter at Hege Riise måtte gå.

Solskjær styrte litt unna det førstnevnte, men landslaget snakket han om.

Men like fort la han den spekulasjonen død.

– Men jeg er ikke klar for det ennå, sier han.

  • Ole Gunnar Solskjær ønsket ikke å stille til intervju, men var klar over at NRK var til stede og filmet intervjuet som ble gjort på podiet.

Har kontakt med mange trenere

NRK har kontaktet både fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretæren i NFF, Karl-Petter Løken, med følgende spørsmål:

– Kan du si noe om når – og hva slags – kontakt det har vært mellom NFF og Solskjær?

Til det svarer Løken følgende i en melding:

«Vi er i fortløpende kontakt med mange trenere. Det er viktig for oss å ha god kontakt med de beste fagfolkene for på den måten å ha god oversikt over markedet. Utover det ønsker vi ikke å kommentere enkelte samtaler eller kandidater.»

Pressetreff

PRESIDENT OG GENERALSEKRETÆR: Lise Klaveness (t.v.) og Karl-Petter Løken.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vil ikke være som «Solbakken & Sønn»

Videre i samtalen i Ålesund forteller Solskjær at han ikke vil havne i samme situasjon som landslagssjefen på herresiden, Ståle Solbakken, som tok ut sin egen sønn Markus Solbakken i den ferskeste landslagstroppen.

Selv spiller Solskjærs datter Karna på AaFK Fortuna i første divisjon for kvinner.

– Jeg skal ikke komme opp i Ståle Solbakken-spørsmålet med å plukke ut dattera di eller ikke. Så ikke ennå, konkluderer Solskjær.

Les også Solbakken tok ut sønnen Markus (23) på landslaget: – Kom som et lite sjokk

Markus Solbakken og Ståle Solbakken

Han mener han kommer til å ha andre jobber før det eventuelt skulle skje:

– Jeg har én jobb til først, i hvert fall, på herresiden. Det er helt sikkert.

– Men det er noe du kunne tenkt deg å utforske?

– Jeg vil heller hjelpe til. Jeg kan gjerne hjelpe til. Men jeg utelukker det ikke, for jeg er fotballnerd. Men ikke ennå. For jeg har det så bra med familien og å ha gutter 16 og gjøre akkurat hva jeg vil. Å kunne komme hit og se kamper uten å være nervøs, det er kjekt, sier Solskjær.

Solskjær på kamp med datteren Karna

FØLGER MED: Her er far Ole med datter Karna på kamp sammen i 2021.

Foto: Magi Haroun/REX / Shutterstock editorial

Smerud midlertidig

For andre gang på ett år er NFF på jakt etter ny hovedtrener for kvinnelandslaget. Hege Riise var ferdig som landslagssjef i starten av september, etter et skuffende VM sett med norske øyne.

Fotballpresident Lise Klaveness sa følgende til NRK etter fratredelsen:

– Vi sier at vi har ulike syn om hva som kreves fra en landslagsrolle. Hege har en veldig inkluderende lederstil og er veldig rolig. Vår vurdering er at vi trenger en tydeligere og proaktiv leder, sa fotballpresidenten og påpekte at det ikke dreide seg om en stor konflikt eller enkelthendelser.

Fire dager etter at Riise forsvant ut, ble det klart at Leif Gunnar Smerud ble ansatt som midlertidig sjef ut 2023, og skal lede laget igjennom seks nasjonsligakamper.

Torp: – Et sprang

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp mener Solskjær ville vært en god kandidat til jobben, og at det derfor er naturlig at NFF har vært i kontakt med nordmøringen. Han forstår også hvorfor Solskjær sier nei.

– Han har ikke hatt en sånn type jobb enda. Vi vet hva han har gjort som spiller, vi vet at han har gjort det bra med Molde, vært i Manchester United som trener, så det er klart det er en mann med veldig mye erfaring. Og så er det et sprang inn i kvinnefotballen og tilpasse seg det, livet der og dynamikken der, sier Torp, og fortsetter.

– Men det er klart at han med sin personlighet vil skape optimisme, og det tenker jeg kan være viktig.

Les også Smerud tar over kvinnelandslaget ut året – får lønn på 850.000

EM Fotball U-21 Norge Sveits (1-2)

Siste nytt

  • Straffe reddet Burnley etter Berge-tabbe

    Det ble sent drama da Manchester United spilte 1-1 mot Sander Berge og hans Burnley på Old Trafford lørdag.

    Uniteds scoring kom etter en pasningsfeil fra Berge i det 79. minutt. Pasningen ble snappet opp av Antony, som forserte mot mål og plasserte ballen i lengste hjørne.

    – Det er ingen tvil i verden at det er Sander Berge sin skyld at den sjansen kommer. Han har vært god, men der gjør han en skjebnesvanger feil, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

    Åtte minutter senere hoppet United-keeper André Onana inn i Burnley-spiller Zeki Amdouni. Dommer måtte ut å se på VAR-skjermen for å konkludere med straffe til Burnley. Den omsatte Amdouni selv i mål.

    Det var store sjanser til begge lag de første 45 minuttene. Onana vartet opp med flere gode redninger, som sørget for at det stod 0-0 til pause.

    United kom best ut etter hvilen, og burde tatt ledelsen, men de var lenge ineffektive.

    Etter 76 minutter ville hjemmelaget ha straffe da Alejandro Garnacho gikk over ende i feltet, men både dommer og VAR mente argentineren falt for lett. Heller ikke da Antony skjøt opp i hånden til en Burnley-spiller i 16-meteren ble det straffe.

    På overtid fikk Burnley nesten med seg alle poengene, men Onana stod i veien.

    Med Burnleys ene poeng rykket Sheffield United (20. plass) ned, da de ikke lenger kan få nok poeng til å holde seg i Premier League.

    United befinner seg dermed på en 6. plass, mens Burnley ligger nest sist og kjemper for å unngå nedrykk.

    Antony
    Foto: AP
  • Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

    Ole Einar Engeland Andersen ble matchvinner da Norge slo Danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp.

    Viktor Granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra Petter Vesterheim.

    Max Krogdahl og Lucas Andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. Begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff.

    Norge ble felt av veldig mange utvisninger. De klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved Joachim Blichfeld.

    – Jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. Jeg er glad for at vi slipper unna skader. De (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa Tobias Johansson til TV 2.

    Fredag slo det norske laget Danmark med 4-3 etter forlegning hvor Michael Brandsegg-Nygård ble firemålsscorer. Mora-spilleren spilte bare to perioder.

    Neste helg skal Norge møte Latvia i de to siste VM-oppkjøringskampene i Riga. Norge innleder VM i Praha mot Sveits 10. mai. (NTB)

    U7bBRSwIpKs
    Foto: NTB
  • Stabæk tapte uten Jönsson - Rosenborg fortsatt ubeseiret

    Anna Aahjem ble matchvinner da Brann slo Stabæk 1-0 i Toppserien lørdag. RBK fortsatte sin perfekte sesongstart med 1-0 over Røa.

    Timen var spilt da Aahjem avsluttet et vakkert Brann-angrep og sørget for 1-0 på bortebane.

    Etter tapet for LSK Kvinner i serieåpningen, har Brann tre strake seire.

    Stabæk måtte greie seg uten hovedtrener Jan Jönsson på sidelinjen i oppgjøret. Han er utestengt i to kamper etter at han tok seg inn på banen og gikk i kroppen på VIF-spiller Karina Sævik i tirsdagens 2-3-tap.

    Rosenborg fikk besøk av Røa, og med sitt mål i 88. minutt sørget Sara Hørte for 1-0-seier for trønderne.

    Med det har Rosenborg full pott etter fem kamper. De fire siste kampene har alle endt med 1-0-seier for RBK, og i de tre siste har de avgjort etter 80 minutters spill.

    LSK Kvinner vant 3-1 over Åsane, mens Kolbotn beseiret Arna-Bjørnar 4-1.

    Runden avsluttes med byderbyet mellom Vålerenga og Lyn, som sendes direkte på NRK 1 klokken 16:45 lørdag. (NTB/NRK)

    Toppserien fotball kvinner, Stabæk - SK Brann
    Foto: Frederik Ringnes / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal