Hopp til innhold

Solskjær bekrefter kontakt om landslagsjobben: – De har spurt

Ole Gunnar Solskjær bekrefter at Norges Fotballforbund har vært i kontakt med ham om den ledige jobben som kvinnelandslagssjef. Men han føler seg ikke klar for jobben – ennå.

Ole Gunnar Solskjær

IKKE NÅ: Solskjær bekrefter at han har blitt spurt, men mener han ikke er klar for jobben som kvinnelandslagssjef enda.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Om jeg har snakket med forbundet om landslaget, ja det har jeg, selvfølgelig har jeg gjort det. De har spurt, sier Solskjær.

Temaet ble tatt opp på et arrangement på Aalesunds stadion lørdag. Den tidligere Manchester United-manageren skulle sammen med toppfotballsjef Hege Jørgensen snakke om like muligheter i fotballen for kvinner på Sunnmøre.

Men de kom også i prat om andre ting.

Ole Gunnar Solskjær og Hege Jørgensen.

PRATET PÅ SCENEN: Solskjær og Jørgensen (t.h.).

Foto: REMI SAGEN / NRK

Spørsmålet som ble stilt om landslaget handlet om to ting – om han enten kunne tenke seg å bli trener for Uniteds kvinnelag eller for kvinnelandslaget. Landslagsjobben er som kjent ledig, etter at Hege Riise måtte gå.

Solskjær styrte litt unna det førstnevnte, men landslaget snakket han om.

Men like fort la han den spekulasjonen død.

– Men jeg er ikke klar for det ennå, sier han.

 • Ole Gunnar Solskjær ønsket ikke å stille til intervju, men var klar over at NRK var til stede og filmet intervjuet som ble gjort på podiet.

Har kontakt med mange trenere

NRK har kontaktet både fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretæren i NFF, Karl-Petter Løken, med følgende spørsmål:

– Kan du si noe om når – og hva slags – kontakt det har vært mellom NFF og Solskjær?

Til det svarer Løken følgende i en melding:

«Vi er i fortløpende kontakt med mange trenere. Det er viktig for oss å ha god kontakt med de beste fagfolkene for på den måten å ha god oversikt over markedet. Utover det ønsker vi ikke å kommentere enkelte samtaler eller kandidater.»

Pressetreff

PRESIDENT OG GENERALSEKRETÆR: Lise Klaveness (t.v.) og Karl-Petter Løken.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vil ikke være som «Solbakken & Sønn»

Videre i samtalen i Ålesund forteller Solskjær at han ikke vil havne i samme situasjon som landslagssjefen på herresiden, Ståle Solbakken, som tok ut sin egen sønn Markus Solbakken i den ferskeste landslagstroppen.

Selv spiller Solskjærs datter Karna på AaFK Fortuna i første divisjon for kvinner.

– Jeg skal ikke komme opp i Ståle Solbakken-spørsmålet med å plukke ut dattera di eller ikke. Så ikke ennå, konkluderer Solskjær.

Les også Solbakken tok ut sønnen Markus (23) på landslaget: – Kom som et lite sjokk

Markus Solbakken og Ståle Solbakken

Han mener han kommer til å ha andre jobber før det eventuelt skulle skje:

– Jeg har én jobb til først, i hvert fall, på herresiden. Det er helt sikkert.

– Men det er noe du kunne tenkt deg å utforske?

– Jeg vil heller hjelpe til. Jeg kan gjerne hjelpe til. Men jeg utelukker det ikke, for jeg er fotballnerd. Men ikke ennå. For jeg har det så bra med familien og å ha gutter 16 og gjøre akkurat hva jeg vil. Å kunne komme hit og se kamper uten å være nervøs, det er kjekt, sier Solskjær.

Solskjær på kamp med datteren Karna

FØLGER MED: Her er far Ole med datter Karna på kamp sammen i 2021.

Foto: Magi Haroun/REX / Shutterstock editorial

Smerud midlertidig

For andre gang på ett år er NFF på jakt etter ny hovedtrener for kvinnelandslaget. Hege Riise var ferdig som landslagssjef i starten av september, etter et skuffende VM sett med norske øyne.

Fotballpresident Lise Klaveness sa følgende til NRK etter fratredelsen:

– Vi sier at vi har ulike syn om hva som kreves fra en landslagsrolle. Hege har en veldig inkluderende lederstil og er veldig rolig. Vår vurdering er at vi trenger en tydeligere og proaktiv leder, sa fotballpresidenten og påpekte at det ikke dreide seg om en stor konflikt eller enkelthendelser.

Fire dager etter at Riise forsvant ut, ble det klart at Leif Gunnar Smerud ble ansatt som midlertidig sjef ut 2023, og skal lede laget igjennom seks nasjonsligakamper.

Torp: – Et sprang

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp mener Solskjær ville vært en god kandidat til jobben, og at det derfor er naturlig at NFF har vært i kontakt med nordmøringen. Han forstår også hvorfor Solskjær sier nei.

– Han har ikke hatt en sånn type jobb enda. Vi vet hva han har gjort som spiller, vi vet at han har gjort det bra med Molde, vært i Manchester United som trener, så det er klart det er en mann med veldig mye erfaring. Og så er det et sprang inn i kvinnefotballen og tilpasse seg det, livet der og dynamikken der, sier Torp, og fortsetter.

– Men det er klart at han med sin personlighet vil skape optimisme, og det tenker jeg kan være viktig.

Les også Smerud tar over kvinnelandslaget ut året – får lønn på 850.000

EM Fotball U-21 Norge Sveits (1-2)

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Hollywood-laget Wrexham rykket opp

  Wrexham er klar for nivå tre i engelsk fotball, League One, etter å ha vunnet 6–0 mot Forest Green Rovers.

  Dermed er klubben, som eies av Hollywood-kjendisene Ryan Reynolds og Rob McElhenney, har dermed rykket opp to sesonger på rad.

  – Hvis du fortalte meg for noen år siden at jeg ville grått fledestårer over en kamp som fant sted i Nord-Wales, ville navnet ditt vært Rob McElhenney. Gratulerer til Wrexham og til co-styrelederen min, skriver skuespilleren Reynolds på X/Twitter.

  Hans partner var hakket mer ordknapp:

  – Har ikke ord, skrev McElhenney.

  Klubben ble stiftet i 1864. For litt mer enn tre år siden ble den kjøpt opp av de to Hollywood-yndlingene. De siste årene har de tiltrukket seg en stor internasjonal fanbase og økt oppmerksomhet gjennom Disney-serien «Welcome to Wrexham».

  Wrexham US Tour Soccer
  Foto: Jon Super / AP
 • Uavgjort for Berges Burnley etter utrolig selvmål

  Sander Berge og Burnley var på vei mot en kjærkommen seier, men etter en enorm tabbe fra keeper Arijanet Muric endte det med ett poeng.

  Burnley trenger alt de kan få av poeng for å unngå nedrykk til nivå to, og Josh Brownhill tente håpet om tre dyrebare poeng da han sendte vertene opp i ledelsen kvarteret før slutt.

  Håpet var imidlertid bare tent i fem minutter før Berge sendte ballen tilbake til Muric.

  Kkeeperen forsøkte å bruke sålen til å dempe pasningen. Muric var imidlertid uoppmerksom, og ballen trillet via foten hans og inn i eget nett.

  Dermed er det seks poeng opp til trygg grunn for Berges lag. Sheffield United, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Nottingham Forest gjenstår i sesonginnspurten. (NTB)

  Burnley
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal