NRK Meny
Normal

Jonevret blir Hamrén-assistent

I høst forlot han Molde. Nå blir han assisterende forbundskaptein-vikar på det svenske landslaget i fotball. Og han er åpen for at engasjementet kan lede til noe mer.

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret måtte forlate jobben som trener i Molde sist høst. Nå blir han engasjert i jobb i forbindelse med det svenske landslaget.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Det er det svenske nettstedet Sportbladet som i dag kan fortelle at Jonevret blir Hamréns assistent på det svenske landslaget i fotball. Men foreløpig gjelder engasjementet kun som et vikariat under oppholdet på Kypros 6-10. februar.

– Vi får se om det fører til noe mer, sier Jonevret til Sportbladet.

Erstatter Göran Göransson

Det er Göran Göransson som innehar tittelen som assisterende forbundskaptein på det svenske landslaget. Men på grunn av hans helseproblemer er stillingen nå ledig. Göransson ble i november sendt til sykehus med hjerneblødning.

Hamrén har også i stor grad brukt Håkan Ericson i teamet rundt A-landslaget. Han er imidlertid pekt ut som hovedansvarlig for det svenske U21-landslaget. Dermed er det to ledige stillinger i landslagets lederstab.

– Jeg fikk spørsmålet om jeg var ledig, og jeg kunne fortelle at jeg kunne bli med til Kypros for å hjelpe til. Når det svenske fotballforbundet ber om hjelp, så er det klart at det er en æressak å stille opp, sier Jonevret til Sportbladet.

Rollen ikke klarlagt

Når Sportbladet snakker med Jonevret har han ikke helt klart for seg hvilken rolle han skal spille i lederstaben. Det er også usikkert hvor omfattende engasjementet blir.

– Jeg vet ikke helt sikkert hvilken rolle jeg skal ha på samlingen. Erik trenger vel hjelp med å holde i gang folk når det er to kamper på to dager. Så får vi se om det fører til noe mer. Det har vi imidlertid ikke snakket om, sier Jonevret.

Jobbet med Hamrén tidligere

Kjell Jonevret har jobbet med Hamrén før. På 1990-tallet var han assistent under Hamrén både i Vasalund og i AIK. Han vet imidlertid ikke hvordan fremtiden ser ut.

– Jeg har noe på gang, men kan ikke si mer. Skulle det bli aktuelt med en jobb for forbundet, får jeg legget det i den ene vektskålen når jeg skal ta stilling til hva jeg skal gjøre fremover, sier Jonevret.