Høie beroliger sykehusforkjemperne etter helse-bråket

De som fryktet at bråket og utskiftningene av ledere i Helse Midt-Norge skulle føre til utsettelser av nytt fellessykehus i Nordmøre og Romsdal kan puste lettet ut, ifølge helseministeren.

Høie sykehus

– Slik det er nå så ser ikke vi noe grunnlag for at dette skal føre til forsinkelser, sier helseminister Bent Høie.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Helse Midt-Norge har sett store forandringer siden starten av uken, etter at både styreleder Marthe Styve Holte og adm. dir. Trond Michael Andersen leverte sine oppsigelser mandag og tirsdag.

Daniel Haga gjør comeback som konstituert adm. dir. etter Andersen, mens nestleder Ola H. Strand går inn som midlertidig styreleder.

Dermed er det nye koster som tar over roret, bare to måneder før det lokale og det regionale helseforetaket skal ta en av sine viktigste beslutninger på lang tid - nemlig hvor det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal skal ligge.

Storbakken på Frei, Molde, og Gjemnes er de tre aktuelle plasseringene for sykehuset som er planlagt å stå ferdig innen 2021, til en prislapp av fire milliarder kroner.

Sykehus Nordmøre og romsdal

Hvor skal det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal ligge? Blir det et av Gjemnes-alternativene Høgset eller Astad? Kanskje det blir Storbakken på Frei? Eller blir det på en av Molde-tomtene? 18. desember skal Helse Midt-Norge ta avgjørelsen.

Foto: Montasje / Kilde: Norconsult

Adm. dir. Astrid Eidsvik i Helse Møre og Romsdal har vært krystallklar på at man ikke tåler utsettelser i sykehus-saken.

Til NRK sier helseminister Bent Høie at ingen trenger å frykte at de plutselige utskiftningene i Helse Midt-ledelsen skal få konsekvenser for byggingen av det nye fellessykehuset.

– Full tillit

– Jeg mener vi er i en situasjon der Helse Midt-Norge har gode muligheter til å håndtere de store og krevende beslutningene de står overfor, sier Høie.

– Betyr det at det ikke blir noen forsinkelser i denne prosessen?

– Slik det er nå så ser ikke vi noe grunnlag for at dette skal føre til forsinkelser, men det er styret i Helse Midt-Norge som håndterer disse krevende sakene nå fremover, sammen med den nye ledelsen.

Helseministeren legger til at den nye styreledelsen har hans fulle tillit til å håndtere saken, og legger samtidig til:

– Skulle man støte på problemstillinger som de har behov for å drøfte med oss som eiere, så er vi selvfølgelig alltid åpne for det.

18. desember skal styret i Helse Midt-Norge avgjøre hvor det nye fellessykehuset skal ligge.