NRK Meny
Normal

– Jeg har lyst å spille i morgen

I 16.00-tiden torsdag landet John Arne Riise på Ålesund lufthavn Vigra. Nå går turen til Colorline stadion for medisinsk test.

I 16.00-tiden torsdag landet John Arne Riise på Ålesund lufthavn Vigra. Nå går turen til Colorline stadion for medisinsk test.

Sjå intervjuet: I 16.00-tiden torsdag landet John Arne Riise på Ålesund lufthavn Vigra.

Tidligere i dag kom Aalesund fotballklubb med beskjeden om at John Arne Riise var på vei til Ålesund for å innlede samtaler med klubben. Før han kan bli klar som spiller må han gjennom en medisinsk test.

Like etter klokken 16.00 landet Riise på Vigra. Der ble han blant annet tatt imot av mamma Berit Riise.

– Det er noen år siden jeg har vært her nå, så det er veldig spesielt å lande her, sa Riise da han gikk av flyet.

– Blir det Ålesund-spill på deg nå?

– Ja, det ser jo sånn ut. Det er derfor jeg er her. Men det viktigste nå er å få ordnet med papirene og den medisinske testen slik at det er klart og så får vi se om det løser seg, sier Riise.

– Det er ikke i boks ennå, men jeg har lyst til å være klar til i morgen og derfor tar jeg turen hit nå for å få gjort klart det meste slik at det bare er å ta på seg drakten dersom jeg skulle få klarsignal, fortsetter han.

Vil avslutte i Ålesund

John Arne Riise ønsker å avslutte fotballkarrieren i hjembyen Ålesund, men det er har vært enklere sagt enn gjort. Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball anbefalte AaFK til å ikke skrive kontrakt med Riise.

John Arne Riise

Riise var fornøgd med å være tilbake i Ålesund.

Foto: Rune Hustad / NRK

Grunnen er at Riise skal være frontfigur for spillselskapet Betsson i flere reklamefilmer som blir vist utover sommeren.

Nå venter medisinsk test, og en endelig avklaring på Riise sitt forhold til det utenlandske odds-selskapet, før han eventuelt kan iføre seg den oransje drakta.

Riise forteller at den siste tiden har vært svært hektisk.

– Det har vært mange telefoner og mye venting. Det er klart når du har en side som prøver å være løsningsorientert mens den andre siden står å blokkerer så blir det vanskelig. Men til syvende og sist håper jeg at det ender med at jeg får spille, sier Riise.

Ønsker å spille i morgen

35-åringen innrømmer at han er klar for å ta på seg fotballskoene igjen.

John Arne Riise

John Arne Riise håper å kunne spille for AaFK allerede i morgen.

Foto: NRK

– Nå får vi se om jeg er frisk nok, men jeg tror de medisinske testene bare er en bagatell. Nå venter jeg bare på svaret som sier at alt er klart og at ingen kan stoppe det, sier Riise.

– For du hadde ikke reist hit om det ikke nærmet seg en avtale?

– Nei, det hadde jeg ikke. Jeg har gode signaler på at det kommer til å løse seg, men man vet jo aldri. Plutselig så snur det i fotball òg. Jeg er her nå fordi jeg er positiv og for å vise AaFK at jeg mener alvor. I tillegg har jeg lyst å spille i morgen, jeg syns det hadde vært en perfekt start på comebacket her i Ålesund, sier fotballspilleren.

Nå håper 35-åringen at alt skal komme på plass før morgendagens kamp mot Stabæk.

– Det blir nok en del prat og telefoner de neste timene. Slik at når vi får svar fra dem som bestemmer så er vi klar til å signere, seier han.

– Det blir moro å komme tilbake der det hele startet, fortsetter han.

Veldig spesielt

For mor Berit Riise var det veldig spesielt å kunne ta imot sønnen på Ålesund lufthavn i dag.

– Vi får se hvordan det blir, men det er veldig emosjonelt. Og ikke minst gøy, sier hun.

Berit Riise innrømmer at hun ikke hadde forventet å se begge sønnene ikle seg den oransje AaFK-drakten igjen.

– Nei, hvem hadde trodd? Vi krysser fingrene og så får vi se hva dagen bringer, sier hun.