NRK Meny
Normal

Riise er på veg til Ålesund

John Arne Riise er på veg til Ålesund og skal gjennom en medisinsk sjekk. Spillselskapet Betsson vil gjøre alt de kan for at Riise skal få spille fotball for AaFK.

John Arne twitter collage

John Arne Riise har lagt ut bilde på snapchat av kofferten som er pakket og av at han selv er på tur.

Foto: Collage fra Snapchat

Aalesund fotballklubb skriver i en pressemelding at John Arne Riise er på vei til Ålesund for å innlede samtaler med klubben. Før han kan bli klar som spiller må han gjennom en medisinsk test.

Vil avslutte i Ålesund

John Arne Riise ønsker å avslutte fotballkarrieren i hjembyen Ålesund, men det er har vært enklere sagt enn gjort. Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball anbefalte AaFK til å ikke skrive kontrakt med Riise.

Kim Rud Petersen i Betsson

Kim Rud Petersen i Betsson sier jobber for å få til en løsning som kan være akseptabel for alle parter.

Foto: NRK

Grunnen er at Riise skal være frontfigur for spillselskapet Betsson i flere reklamefilmer som blir vist utover sommeren.

Selskapet sier i dag at de har gitt opp dialogen med Norges Fotballforbund og deres samarbeidspartnere.

– I motsetning til Norsk Toppfotball, Norsk Tipping og Norges Fotballforbund som overhodet ikke er interessert i å se på løsninger, så prøver vi i Betsson å være løsningsorientert, hevder talsmann Kim Rud Petersen.

LES OGSÅ:

Sitter med nøkkelen

Nå innser selskapet at de sitter med nøkkelen til om Riise blir å se i AaFK-drakta i eliteserien.

Det betyr at det nå er opp til Betsson om Riise får spille?

– Vi har opplevd at Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund er veldig vrang i denne saken. Vi trenger egentlig ikke å gjøre noe som helst. Men vi vil gjerne være med å hjelpe en av de største fotballstjernene Norge har sett. Vi jobber for en løsning som kan være akseptable for alle parter. Men som sagt blir dette offentliggjort fredag formiddag, sier Petersen.

De sitter i møte nå utover ettermiddagen og kvelden for å se hvordan de skal håndtere denne saken.

– Tror du Riise kan presenteres som ny AaFK-spiller under serieåpningen i morgen på Color Line Stadion?

– Uansett hva som skjer, så tror jeg helt sikkert at Jon Arne Riise vil bli å se i oransje i morgen. Så får vi se hvilken type drakt det blir i løpet av morgendagen, sier Petersen.

Avviser kritikken

Yngve Haavik i Fotballforbundet sier at det dette handler om er at norsk fotball ønsker å overholde sine forpliktelser overfor en samarbeidspartner gjennom mange år, nemlig Norsk Tipping.

– Derfor har vårt råd vært at avtalen må termineres dersom han skal spille i Tippeligaen. Men til syvende og sist så er det klubben og spilleren selv som bestemmer dette, sier han.

Han avviser kritikken fra Betsson.

– Vi fikk aldri vite om omfanget av avtalen i forkant. Når vi så omfanget og tidsrommet på disse reklamefilmene så valgte vi å innhente en juridisk betraktning. Konklusjonen der ble at AaFK ikke bør benytte seg av en spiller før avtalen med Betsson er reelt avsluttet, sier han.

– Vi har gitt vår anbefaling, og nå er det opp til AaFK å avgjøre hva de vil gjøre i saken, fortsetter han.

Vil ha han spilleklar

Henrik Hoff

Henrik Hoff drømmer om at John Arne Riise skal være med på kampen mot Stabæk fredag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Henrik Hoff, direktør i Aalesunds Fotballklubb, sier at de fortsatt ikke vet om konflikten mellom Norges Fotballforbund, Norsk Tipping og Betsson vil løse seg.

– Vi tar opp John Arne hit for å få en prat og gjennomføre en medisinsk test, slik at hvis det viser seg at det løser seg, så går det fort å få han spilleklar for AaFK, sier Hoff.

Fredag spiller Aalesund årets første seriekamp mot Stabæk.

– Hvis vi har en mulighet for å ha med John Arne i morgen i forbindelse med kampen, har vi lyktes med det vi har jobbet med en god stund, sier Hoff.