Hopp til innhold

Emilie Fleten vant Ski Classics: Har en VM-drøm

Langrennsløperen fra Gol avslutter Ski Classics-sesongen med førsteplass. – Det har vært fantastisk fra start til slutt.

Emilie Fleten fra Gol vant vasaloppet 2024

Emilie Fleten vant det 90 kilometer lange Vasaloppet i Sverige.

Foto: AFP

– Sesongens høydepunkt var definitivt Vasaloppet. Jeg kjente jo det til slutt da jeg klarte å sikre den gule trøya, at den hang nok høyere enn jeg kanskje hadde trodd, sier Emilie Fleten.

Langrennsløperen har kommet seirende ut av sesongen, med 14. pallplasser på 14. renn.

Hun er sammenlagt vinner av Ski Classics, som er verdenscupen i langløp.

Fleten sier hun sjeldent setter det som mål å vinne.

– Man tør ikke å håpe på seier, for det er så mye som skal klaffe gjennom en hel sesong, men man må holde seg frisk, sier hun.

Å vinne Vasaloppet, et av verdens største skirenn, var ekstra spesielt, forteller hun.

– Det er en mektig følelse når man står der på startstreken med alle de som starter Vasaloppet. Men det var også veldig godt å komme i mål, for det er en tøff utfordring, sier Fleten

Langrennsløperen sier det ikke alltid er de lengste løpene som er de vanskeligste. For henne har helgen i Nord-Norge med Reistadløpet og Summit i Senja vært de tøffeste.

Hardt arbeid over tid

Med syv førsteplasser og sammenlagt-vinner av Ski Classic, sier Fleten at det ikke finnes noen hemmelig oppskrift på suksess.

– Det er mange timer ute på rulleski og snø. Det er mange mil som er blitt staka, så det er arbeid over tid. Kjedelig svar, men det er nok det som skal til, sier hun.

Vasaloppvinnere 2024

Vasaloppvinnere 2024

Foto: Morten Stenberg / NRK

Nå forteller langrennsløperen at hun skal ta med ro. I tiden fremover skal hun samle energi og krefter.

– Det var godt å runde av sesongen og ta litt ferie. Jeg tror det var godt både for hodet og kroppen. Man er litt sliten på tampen av sesongen, sier hun.

Drømmen om VM

Selv om langrennsløperen roer litt ned nå, har hun noen mål og drømmer for den kommende sesongen.

Til neste år er det VM i Norge. Har du tenkt noe på det?

– Det er ikke til å stikke under en stol at man tenker på det. Jeg kommer ikke til å si at jeg satser alt inn mot VM, men det kan hende at jeg har det i bakhodet og som en drøm, avslutter hun.