Flere avhørt etter barnedødsfall i Kristiansund

Politiet i Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyser at de har avhørt flere personer i forbindelse med etterforskningen av dødsfallet til en ti måneder gamle Sebastian.

Helse Møre og Romsdal

Både politiet og Helsetilsynet har gått inn i saken for fullt etter at ti måneder gamle Sebastian mistet livet.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

– Politiet er i en innledende fase av etterforskningen. Det er foretatt avhør, og det skal foretas flere avhør av helsepersonell og øvrige involverte, skriver politiadvokat Elisabeth Fiksdal i en pressemelding.

I tillegg blir det foretatt tekniske undersøkelser av aktuelle steder, og annen sporsikring, ifølge politiadvokaten.

Både politiet og Helsetilsynet har gått inn i saken for fullt etter at ti måneder gamle Sebastian mistet livet søndag.

Oppsøkte legevakta fredag

Guttens foreldre oppsøkte legevakta i Kristiansund fredag kveld uten at babyen ble innlagt hverken ved sjukehuset i Ålesund, Kristiansund eller St. Olavs.

Ifølge familiens talsmann, advokat Edvard Eide, måtte familien først vente i fem timer på en luftambulanse fra Ålesund som viste seg å ikke komme.

Så ble de sendt hjem framfor å bli brakt til Ålesund i ordinær ambulansetransport. Barneavdelingen ved Kristiansund sykehus er stengt i helgene.

Søndag ettermiddag ble gutten dårligere og ble fraktet til sjukehuset i Kristiansund med ambulanse. Der ble det bestemt å overføre barnet til St. Olavs, men gutten døde i helikopter på vei til Trondheim.

Tusenvis i tog i Kristiansund

Lystog i Kristiansund

Det var stort oppmøte i Kristiansund tirsdag. Tusenvis er samlet for å støtte en gjenåpning av barneavdelingen og vise støtte til familien til vesle Sebastian.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

I Kristiansund deltok flere tusen personer i lystoget tirsdag kveld til støtte for familien som mistet lille Sebastian. Markeringen var også et massivt krav om at barneavdelingen i byen blir åpnet igjen i helgene.

At politiet åpner etterforskning, betyr at de har opplysninger som gir grunn til å undersøke om det er begått straffbare handlinger i forbindelse med at gutten døde.

Helsetilsynet skal på sin side finne ut «hva som skjedde og hvor det gikk galt», ifølge direktør Jan Fredrik Andresen.