NRK Meny

Bussulykken i Valldal: Politiansatt kjørte personbilen

Politiet bekrefter at det var et sammenstøt mellom bussen og en personbil rett før bussulykken på fylkesveg 63 mellom Trollstigen og Valldal i Norddal kommune lørdag.

Bussulukke Valldal, utanlandsk buss

En mann omkom og to ble alvorlig skadd da turistbussen kjørte utfor vegen.

Foto: Rune Hustad / NRK
Trond Vestre
Journalist

En person som er ansatt ved Ålesund politistasjon var fører av personbilen, opplyser politiet i en pressemelding. Vedkommende var ikke i tjeneste da ulykka skjedde.

En mann fra Ukraina omkom i bussulykka der en turistbuss havnet utfor vegen. Mannen var passasjer i bussen. To personer ble alvorlig skadd. Rundt 40 personer var involvert i ulykka som skjedde ved 16-tida lørdag.

Politiet på Sunnmøre har gjennomført den første fasen av etterforskningen med åstedsundersøkelse, sporsikring og umiddelbare vitneavhør på stedet. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen har også foretatt undersøkelser på stedet.

Taktisk etterforskning

Søndag pågår det taktisk taktisk etterforskning i saken, blant annet avhør av impliserte vitner, opplyser politiet.

Det er politietterforskere fra Kristiansund politistasjon som foretar de sentrale avhørene i saken.

– De foretar avhør blant annet av sjåførene av bussen og personbilen så vi regner med at vi løpet av de neste par dagene har gjennomført de viktigste skrittene i etterforskningen, sier fungerende påtaleleder Elin Drønnen.

Habilitet

Spørsmålet om habilitet er vurdert, opplyser politiet. Statsadvokaten er orientert, og vil ta stilling til spørsmål om settepolitimester.

– Det er statsadvokaten som vil ta stilling til spørsmålet om settepolitimester når vi kommer så langt. Men i den fasen vi er i nå så har vi flyttet etterfforskninga til Kristiansund, og så vil komme tilbake til spørsmålet om den påtalemessige vurderinga. Og det er her at statsadvokaten kommer inn, sier fungerende påtaleleder Elin Drønnen.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.