Bussulykken i Valldal: Politiansatt kjørte personbilen

Politiet bekrefter at det var et sammenstøt mellom bussen og en personbil rett før bussulykken på fylkesveg 63 mellom Trollstigen og Valldal i Norddal kommune lørdag.

Bussulukke Valldal, utanlandsk buss

En mann omkom og to ble alvorlig skadd da turistbussen kjørte utfor vegen.

Foto: Rune Hustad / NRK
Trond Vestre
Journalist

En person som er ansatt ved Ålesund politistasjon var fører av personbilen, opplyser politiet i en pressemelding. Vedkommende var ikke i tjeneste da ulykka skjedde.

En mann fra Ukraina omkom i bussulykka der en turistbuss havnet utfor vegen. Mannen var passasjer i bussen. To personer ble alvorlig skadd. Rundt 40 personer var involvert i ulykka som skjedde ved 16-tida lørdag.

Politiet på Sunnmøre har gjennomført den første fasen av etterforskningen med åstedsundersøkelse, sporsikring og umiddelbare vitneavhør på stedet. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen har også foretatt undersøkelser på stedet.

Taktisk etterforskning

Søndag pågår det taktisk taktisk etterforskning i saken, blant annet avhør av impliserte vitner, opplyser politiet.

Det er politietterforskere fra Kristiansund politistasjon som foretar de sentrale avhørene i saken.

– De foretar avhør blant annet av sjåførene av bussen og personbilen så vi regner med at vi løpet av de neste par dagene har gjennomført de viktigste skrittene i etterforskningen, sier fungerende påtaleleder Elin Drønnen.

Habilitet

Spørsmålet om habilitet er vurdert, opplyser politiet. Statsadvokaten er orientert, og vil ta stilling til spørsmål om settepolitimester.

– Det er statsadvokaten som vil ta stilling til spørsmålet om settepolitimester når vi kommer så langt. Men i den fasen vi er i nå så har vi flyttet etterfforskninga til Kristiansund, og så vil komme tilbake til spørsmålet om den påtalemessige vurderinga. Og det er her at statsadvokaten kommer inn, sier fungerende påtaleleder Elin Drønnen.

Siste video/lyd

Dei tre siste åra har meir enn 450 alvorleg psykisk sjuke kome seg inn i arbeidslivet.
Dette skjer etter eit aktivt samarbeid mellom NAV og helsevesenet.
Ein ny forskingsrapport viser at pasientane blir friskare av å jobbe.
Ein rakett er kanskje det som skal til for å gjere skuleelevar interesserte i naturfag. 
Elevar på Gjermundnes i Vestnes har utvikla ein rakett som skal få barn og unge til å bli i fyr og flamme.
Nokre som er glade i å boltre seg på kjøkenet er elevane ved Borgund vidaregåande i Ålesund. Dei elskar å bake - og å smake.