Bussulykken i Valldal: Politiansatt kjørte personbilen

Politiet bekrefter at det var et sammenstøt mellom bussen og en personbil rett før bussulykken på fylkesveg 63 mellom Trollstigen og Valldal i Norddal kommune lørdag.

Bussulukke Valldal, utanlandsk buss

En mann omkom og to ble alvorlig skadd da turistbussen kjørte utfor vegen.

Foto: Rune Hustad / NRK
Trond Vestre
Journalist

En person som er ansatt ved Ålesund politistasjon var fører av personbilen, opplyser politiet i en pressemelding. Vedkommende var ikke i tjeneste da ulykka skjedde.

En mann fra Ukraina omkom i bussulykka der en turistbuss havnet utfor vegen. Mannen var passasjer i bussen. To personer ble alvorlig skadd. Rundt 40 personer var involvert i ulykka som skjedde ved 16-tida lørdag.

Politiet på Sunnmøre har gjennomført den første fasen av etterforskningen med åstedsundersøkelse, sporsikring og umiddelbare vitneavhør på stedet. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen har også foretatt undersøkelser på stedet.

Taktisk etterforskning

Søndag pågår det taktisk taktisk etterforskning i saken, blant annet avhør av impliserte vitner, opplyser politiet.

Det er politietterforskere fra Kristiansund politistasjon som foretar de sentrale avhørene i saken.

– De foretar avhør blant annet av sjåførene av bussen og personbilen så vi regner med at vi løpet av de neste par dagene har gjennomført de viktigste skrittene i etterforskningen, sier fungerende påtaleleder Elin Drønnen.

Habilitet

Spørsmålet om habilitet er vurdert, opplyser politiet. Statsadvokaten er orientert, og vil ta stilling til spørsmål om settepolitimester.

– Det er statsadvokaten som vil ta stilling til spørsmålet om settepolitimester når vi kommer så langt. Men i den fasen vi er i nå så har vi flyttet etterfforskninga til Kristiansund, og så vil komme tilbake til spørsmålet om den påtalemessige vurderinga. Og det er her at statsadvokaten kommer inn, sier fungerende påtaleleder Elin Drønnen.

Siste video/lyd

- Overlever eg dette skal eg lage ein stor støttekonsert til kreftavdelinga. Det sa dirigent Svein Eiksund til legane ved Volda sjukehus etter at han for halvanna år sidan fekk konstatert ein kreftsvulst på 10 centimeter. No er han frisk og har planane klare
 Landets nyeste Pusterom for kreftpasienter opna i Kristiansund i dag. Målet er å gi pasientane eit fristed frå sjukehuset - innanfor sjukehusets veggar.
Vi skal treffe ei jente som har vald å ta utdanning til eit litt uvanleg yrke. Ho er den einaste i vårt fylke i år. Ho e ei ganske tøff jente som trives best ute i det fri.