Hopp til innhold

Vår- og sommer­ruller. Roll on!

Vårruller er blant de fineste skattene fra asiatiske kjøkken. Vi gir deg både sprø og myke ruller. Og det finnes også et utall eventyrlig gode sauser og fyll.

Tre bilder med ruller. Sommerruller med peanøttdipp i bakgrunnen, vårruller med chilidipp og sprø vårruller med soyadipp.

Pakker med friske grønnsaker, flotte farger og mye smak.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

De er knasende sprø med kjøttdeig, glassnudler, hodekål, gulrøtter og løk. Du kan like gjerne bruke kylling eller svin. Herligheten dyppes i soyasaus.

Disse skal ikke frityrstekes. Grønnsaker og reker er rullet i tynt rispapir og skal dyppes i hjemmelaget chilisaus. Sunt og sprøtt.

«Regnbuerullene» dyppes i peanøttsaus. Fargerike og fylt med alt fra mango, avokado og ponzu forsvinner de fort fra fatet.

Både India og Hellas har inspirert til disse rullene fylt med spinat, fetaost og et touch av garam masala.

Like fargerike og fine som regnbuerullene. Med kongekrabbe og kylling servert med peanøttdipp.

Thailand er kanskje sterkest på vårruller. Tigerreker og svinekjøtt med alle de deiligste urtene og krydderne fra Thailand.

Reker, nøtter og soyasaus. De vietnamesiske vårrullene er ikke frityrstekte, og kan lages en stund før de skal serveres. Praktisk og godt.

Kan vi kalle disse dessertrullene litt norske? Ikke helt. Plommer og pære, ja, men det vokser ikke pomelotrær her til lands. Men denne komboen sammen med honning og lime glitrer.

Kjør vegetar. Sterk dippsaus får fart på både smak og legeme.