Vårruller er blant de fineste skattene fra asiatiske kjøkken. Vi gir deg både sprø og myke ruller. Og det finnes også et utall eventyrlig gode sauser og fyll.
Alles asiatiske favoritt? «Regnbueruller» kalles gjerne disse ferske og fargerike vårrullene. Nytes med en deilig peanøttsaus.
Det finnes ingen regler for hva man kan fylle asiatiske vårruller med. Jonathan Romano lager fyllet med kylling og grønnsaker, men man kan velge vegetarfyll eller rester fra kjøleskapet.
Vårruller med plommer, peanøtter, pære og pomelo fungerer både som en lett lunsj, mellommåltid eller dessert.
Tareq Taylor forflytter oss til Kina med sine veganske vårruller som består av mange gode grønnsaker, deriblant sjampinjong og kål.
Tareqs vårruller har smakfullt fyll med spinat, fetaost og et touch av garam masala. Vil du ha det vegansk? Hopp over fetaosten eller erstatt den med et vegansk alternativ, for eksempel tofu.
Lag chevrerull i stedet for vårrull. Dette er en enkel liten smårett som passer ypperlig til forrett, eller som snacks.
Har du forsynt deg med én vårrull, får du fort lyst på flere. Lise Finckenhagen lager en nokså stor porsjon, men de kan bli spist opp fort likevel.
Dette er friskt, sunt og knasende godt. Velg mellom sommerruller med kongekrabbe og ramsløk eller kylling og grønnsaker. Lise Finckenhagen serverer begge med peanøttdipp.