Vietnamesiske vårruller med reker

De vietnamesiske vårrullene er ikke frityrstekte, slik de kinesiske vårrullene er. Vårrullene kan lages en stund før de skal serveres, og deles i to rett før de settes på bordet.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Vietnamesiske vårruller med reker

Disse vårrullene er så langt fra de dryppende feite, kinesiske vårrullene som det er mulig å komme, mener Sara Begner.

Slik gjør du

Skrell gulrot og rettich og skjær grønnsakene i fine strimler. Hakk thaibasilikum og vårløk. Skrell og grovhakk rekene. Risk nøttene i en varm, tørr panne til de får farge. Også de skal hakkes grovt. Bland alt i en bolle.

Dypp rispapirarkene i kokende vann i tre sekunder. De blir myke på et blunk. Bre arket utover en tallerken, og ha på to spiseskjeer fyll. Brett inn siden som vender mot deg, og så hver side av rispapiret, før du ruller det sammen som en pakke. Rispapiret holder rullen sammen av seg selv. Det kan være du ødelegger noen ark får du får teken på teknikken.

Bland ingrediensene til sausen og sett den på bordet, gjerne i små porsjonsskåler. Sett de ferdige vårrullene i kjøleskapet, og del dem i to med en kniv før servering.

Tips

Rispapirarkene finner du i enkelte velassorterte dagligvarebutikker, og i alle asiatiske matforretninger.

Sara Begner bruker reker fra havet rundt Norden framfor scampi, som ofte brukes i slike ruller i Asia.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT