Slik gjør du
Skrell gulrot og rettich og skjær grønnsakene i fine strimler. Hakk thaibasilikum og vårløk. Skrell og grovhakk rekene. Risk nøttene i en varm, tørr panne til de får farge. Også de skal hakkes grovt. Bland alt i en bolle.
Dypp rispapirarkene i kokende vann i tre sekunder. De blir myke på et blunk. Bre arket utover en tallerken, og ha på to spiseskjeer fyll. Brett inn siden som vender mot deg, og så hver side av rispapiret, før du ruller det sammen som en pakke. Rispapiret holder rullen sammen av seg selv. Det kan være du ødelegger noen ark får du får teken på teknikken.
Bland ingrediensene til sausen og sett den på bordet, gjerne i små porsjonsskåler. Sett de ferdige vårrullene i kjøleskapet, og del dem i to med en kniv før servering.
Tips
Rispapirarkene finner du i enkelte velassorterte dagligvarebutikker, og i alle asiatiske matforretninger.
Sara Begner bruker reker fra havet rundt Norden framfor scampi, som ofte brukes i slike ruller i Asia.
- Oppskrifter: