Slik gjør du
Begynn med å legge risnudlene i vann i cirka 20 minutter. Hell så av vannet.
Kok opp nytt vann og hell dette over de allerede bløtlagte risnudlene. Rør rundt til nudlene er blitt myke, cirka 2 minutter. Skyll nudlene i kaldt vann og la dem renne av i et dørslag. Klipp nudlene med en saks noen ganger for å gjøre dem kortere. Sett dem til side.
Skjær bort det vannholdige kjernehuset i agurken. Skjær agurk, gulrot, isbergsalat og vårløk i fine strimler. Bland sammen alle grønnsakene i en stor bolle og tilsett hakket koriander, hakket mynte, hakkede peanøtter, risvineddik, sukker og til slutt glassnudlene. Bland godt sammen.
Bløtlegg rispapir (ett om gangen) i en skål med varmt vann til det mykner. Ta opp papiret og legg det på en skjærefjøl. Legg litt av salatfyllet på rispapiret, brett inn sidene og rull sammen til en vårrull.
Dippsaus
Bland sammen alle ingrediensene og rør eller rist et glass med lokk til sukkeret har løst seg helt opp.
Serverer vårrullene sammen med dippsausen. Om du vil ha med reker også, så gjør du det. Skrell rekene og legg dem sammen med litt av salatfyllet.
Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT