Slik gjør du
Denne oppskriften gir cirka 30 vårruller.
Bløtlegg og kok glassnudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la dem renne godt av seg i en sil. Grovhakk nudlene eller klipp dem i mindre biter med en saks. Skjær eller riv kål og gulrøtter i tynne strimler. Finhakk løk, hvitløk og chili.
Varm en stor stekepanne med et par spiseskjeer olje. Stek kjøttdeigen, og vær nøye med å dele kjøttdeigen i små biter. Stek kjøttdeigen til den ikke lenger er rå, men den trenger ikke å bli noen særlig brun. Hell deretter kjøttdeigen over i en stor bolle.
Varm pannen på ny. Tilsett litt olje og fres løken myk og blank. Tilsett kål og stek videre under omrøring ved middels høy varme til kålen begynner å mykne. Ha i hvitløk, chili og ingefær og fres videre i 30 sekunder. Tilsett gulrøtter, oystersauce, soyasaus, sesamolje, maisenna, sukker, en god klype salt og litt kvernet pepper. Hell det over i bollen sammen med kjøttdeigen. Tilsett nudler og koriander, og bland alt godt sammen.
Legg et vårrullark med den ene spissen mot deg. Fordel 2–3 spiseskjeer av fyllet litt inn på arket. Rull fra deg og over fyllet, brett inn kantene, pensle den siste spissen med maisennablandingen (laget av 2 teskjeer maisenna rørt sammen med 1 spiseskje kaldt vann). Rull vårrullen stramt sammen. Fortsett sånn til du har brukt opp fyll og ark.
Varm olje i en tykkbunnet kjele med høye kanter. Det holder at det står olje 5–6 cm opp langs kanten.
Test med en brødbit: Når det freser godt rundt brødbiten er oljen klar. Legg i vårruller og friter dem gylne. Ikke legg i for mange om gangen, og snu dem flere ganger underveis slik at de blir jevnt stekt. La rullene få renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
Soyadipp
Bland sammen alle ingrediensene til dippen. Server vårrullene med soyadipp og/eller sweet chili sauce.
Tips
Vårrullene kan eventuelt stekes i ovnen. Legg vårrullene på et stekebrett kledd med bakepapir. Pensle rullene med olje og stek dem midt i ovnen ved 200 grader til vårrullene er gylne og sprø.