Laster innhold, vennligst vent..
Thai vårruller

Vårruller med dipp.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Thai-vårruller

Thailandske vårruller som skal friteres i olje og serveres med dipp.

Slik gjør du

Vårruller

Oppskriften gir 30-35 vårruller.

Alle grønnsakene må gjøres klar først. Hakk hvitløk, ingefær og chili og sett til side. Vask vårløk og skjær dem opp. Riv gulroten på den grove siden av råkostjernet. Rens og finhakk soppen og finsnitt kinakålen. Hakk rekene. Det beste er å bruke rå reker (uten skall). Men det går også an med kokte.

Ris vermicelli legges i bløt i 10 minutter i kokende vann. Hell av vannet.

Når alt er forberedt varmes oljen i en wok eller stor stekepanne. Når oljen er rykende varm has hvitløk, chili og ingefær i og stekes et øyeblikk.

Så tilsettes hakket svinekjøtt som stekes mens det bearbeides med en stekespade, så det ikke dannes klumper. Ha rekene i og stek dem med et øyeblikk. Tilsett resten av grønnsakene og stek dem til de begynner å falle sammen og bli myke.

Grovhakk den oppbløtte ris vermicellien og ha den i pannen. Bland alt godt og smak så til med lys soya, søt soya, Noilly Prat, østerssaus, salt og pepper. Blandingen avkjøles.

Legg et lite ark vårrulldeig på bordet, en av spissene peker mot deg. Legg en skje fyll på deigen og rull den stramt sammen. Samtidig brettes sidene inn. Det siste hjørnet pensles med blandingen av mel og vann. Legg rullene til side med åpningen ned etter hvert som de blir ferdige.

Varm opp oljen til 180 °C og friter rullene til de er sprø og lyse brune. Ikke ha for mange ruller i olje om gangen, pass på at temperaturen holder seg. La vårrullene dryppe av seg på kjøkkenpapir. Server dem med dipp.

Dipp til vårruller

Bland alt godt og la sausen stå og trekke litt før den serveres.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR