Vaniljeiskrem

Det kan være godt å kjøle seg ned med kald vaniljeiskrem en varm sommerdag.

Foto: Paul Paiewonsky / Aschehoug

Vaniljeiskrem

Prøv deg på brødrene Jan og Eyvind Hellstrøms nydelige hjemmelagde vaniljeis med tahiti- eller bourbonvanilje.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestenger og frø.

Ta kjelen til side og la det trekke i tjue minutter under lokk. Pisk egg og sukker til eggedosis.

Tilsett melk- og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca. 80 grader under omrøring til den tykner.

Sil blandingen over i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskinen til den er ferdig.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Jan og Eyvind Hellstrøm i Sommeråpent 2011