NRK Meny
Vaniljeiskrem

Det kan være godt å kjøle seg ned med kald vaniljeiskrem en varm sommerdag.

Foto: Paul Paiewonsky / Aschehoug

Vaniljeiskrem

Prøv deg på brødrene Jan og Eyvind Hellstrøms nydelige hjemmelagde vaniljeis med tahiti- eller bourbonvanilje.

Slik gjør du

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, vaniljestenger og frø.

Ta kjelen til side og la det trekke i tjue minutter under lokk. Pisk egg og sukker til eggedosis.

Tilsett melk- og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen over i en kasserolle og varm opp til ca. 80 grader under omrøring til den tykner.

Sil blandingen over i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskinen til den er ferdig.

Tips

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Jan og Eyvind Hellstrøm i Sommeråpent 2011